Type of accommodation

More options

Armo in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de stad Armo tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Aurigo

Aurigo

Aurigo

Imperia

Een zonnig dorp midden in de olijfgroeves

Dit is een dorp vol geschiedenis met oude kasteelruïnes en prachtige wandelpaden

Reistips

Reistips

Aurigo heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord 'apricus' dat 'door de zon verlicht' betekent. De stad bevindt zich midden in de Maro vallei op het kruispunt van de oude wegen door de Lupo pass en de Colle del Pisso en baadt de hele dag in het zonlicht. Het gebied strekt zich uit van een hoogte van 205 meter (bij de rivier Imperio) tot 1218 meter bij Monte Gaudiabella.

De parochiekerk van Sant'Andrea ligt hoger dan de moderne stad. Dit is de plek waar zich de eerste mensen vestigden in Aurigo. Zij woonden in verschillende boerderijen. In de dertiende eeuw bouwden de aristocraten van Ventimiglia het eerste kasteel rondom de plek waar de eerste woningen werden gebouwd. Het kasteel werd werd twee keer verwoest - in 1480 definitief door de Lascaris van Tendo. In de zestiende eeuw werd er op de plaats van het kasteel een paleis gebouwd. Dit paleis werd eerst gebruikt door de aristocraten uit Ventimiglia en later door de familie De Gubernati die het in 1690 verbouwde. Vandaag de dag is het paleis nog steeds zeer dominant aanwezig. Het wordt nog altijd bewoond, maar kan tevens worden bezocht door het publiek.

De parochiekerk van Sant's Andrea dateert uit de twaalfde eeuw maar de mooie klokkentoren die in verbinding stond met de torens van Colmbiera, Poggailato en Costa della Caravonica. Dankzij dit verdedigingssysteem kon de verbinding met de 'marenca' - een belangrijke handelsweg voor olie- en zouthandelaren goed in de gaten worden gehouden.

De wegen die de boerderijen met elkaar verbinden lopen door wijngaarden en olijfvelden. Het dertig kilometer lange netwerk leent zich ideaal voor mooie mountainbike tochten. Het heiligdom van Sao Paolo bevindt zich vlak buiten de stad. Het is een middeleeuws gebouw dat tijdens de achttiende eeuw verschillende veranderingen onderging. Het interieur bevat onder andere een zestiende-eeuwse polyptiek van Giullo de Rossie - het enige in de provincie Imperia.

Naast de olijfolie van superieure kwaliteit zijn locale specialiteiten als Aurigo brood en 'Panarelli', stukjes deeg die worden gezuurd, gebakken en gevuld met verschillende vullingen.

Er is een groen sportgebied met vijf voetbalvelden, volleybalvelden en tennisbanen

Geschiedenis

Geschiedenis

Aurigo werd in de 13de eeuw door de Graaf van Ventimiglia verkozen tot de plaats waar een kasteel zou worden gebouwd, en dat was vanwege de goede locatie. Door de goede verdedigingspositie, was het dorp een ideale locatie voor een veilig en makkelijk te verdedigen kasteel. Een groot deel van de inwoners van Aurigo waren afhankelijk van landbouw, en met name granen en olijven. Het uitgestrekte land voor het dorp is ook erg geschikt voor wijnbouw en vee.

Rond 1270 werd het dorp aangevallen en veroverd door de troepen van Karel van Anjou. Het dorp bleef onder zijn regime tot 1273, waarna het terug werd veroverd door de Graaf van Ventimiglia met hulp van Genua.

Met regelmaat werd het dorp aangevallen, en diverse heersers probeerden het onder hun heerschappij te brengen in de 15de eeuw. Het kasteel van de Graaf van Ventimiglia werd verwoest in 1480 en de Graaf gaf over aan de nieuwe heerser, Maro Giovanni Antonio di Tenda. In 1555, kwam het dorp, samen met de andere dorpen in de regio, te vallen onder de jurisdictie van Marchesato di Dolceacqua.

Het verwoeste kasteel van de Graaf werd herbouwd op een andere locatie in het dorp. Het dorp kwam onder aanhoudende aanvallen in de Napoleontische oorlog en werd gedeeltelijk verwoest.

Aurigo werd onderdeel van het Italiaanse rijk in 1861 en tijdens de Tweede Wereldoorlog was het hoofdkwartier van de coalitie van de partizanen in Aurigo gestationeerd.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Aurigo is een van de dorpen in de Provincie Imperia, dat gelegen is in de regio Ligurië. Niet ver van Aurigo vindt u andere dorpen zoals: Poggialto (3,1 kilometer), Candeasco (3,5 kilometer) en Ville San Sebastiano (8,2 kilometer). Wanneer u vanuit de richting Imperia komt, neemt u de SS28 richting Torino en rijdt u voorbij Pontedassio, dan slaat u linksaf in Sarola richting Borgomaro en dan volgt u de weg naar Aurigo.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46