Type of accommodation

More options

Provincie Savona | Ligurië | Italië

Bezoek de regio Savona in Ligurië en ontdek de typische Italiaanse cultuur. Wondermooie bergen gecombineerd met prachtige zandstranden.

Provincie Savona

Provincie Savona

Het onderscheidende kenmerk voor Savona is de kust. Veel dorpen in Savona deden het goed in de handel en visserij.

Gelegen in de gelijknamige provinciehoofdstad, is de meest belangrijke haven in de hele provincie. Grote bedrijven zijn hier gevestigd, het meest belangrijke is de Costa Cruise Liner Company, die vanuit hier cruises organiseert over de Middellandse Zee.

Het vakantiegevoel kunt u altijd voelen tijdens een wandeling langs de kust

Langs de promenades en kustwegen ziet u de palmbomen, wat doet denken aan tropische landen. Het constante milde klimaat draagt ook bij aan het perfecte vakantiegevoel. De onaangetaste, fantastische natuurlijke omgeving in Savona is nog een andere reden waarom u uw vakantie in deze provincie moet vieren. De beroemde beschermde natuurgebieden Loanese, Val Bormida, Parco del Beigua en nog vele andere bieden voor iedereen die op zoek is naar een actieve vakantie de perfecte bestemming voor een uitstapje. U kunt hier gaan wandelen, van de natuurlijke omgeving genieten en ontspannen.

Het grote Mariene conservatiegebied langs de kust van Savona is ook een bron van spannende belevenissen

U kunt hier genieten het kristalheldere water, de afgelegen baaien en de fantastische stranden. Als u in Savona bent, dan kunt u ook een tocht boeken om walvissen te zien en van de gelegenheid gebruik maken om deze zeezoogdieren in het turquoise water te observeren. Maak wandelingen langs de kust of ga bergwandelen door een natuurlijke omgeving. De idyllische fietspaden langs de kust zullen voor fietsers een waar genoegen zijn.

Voor wie van historie houdt, zal in Savona zeker aan zijn trekken komen

U zult een panoramisch uitzicht hebben over de kleine kuststadjes en de fantastische zee vanuit verschillende punten langs de routes.

Oude grotschilderingen in de grotto bij Toirano en in andere grotten laten een lange historie zien, die teruggaat tot het Stenen Tijdperk. Daarnaast zult u in veel kustplaatsen oude gebouwen uit de middeleeuwen vinden, historische kerken en relieken uit de 15de en 16de eeuw. Maak een wandeling door de historische stadscentra en bewonder de vuurtorens en de romantische strandpromenade met historische gevels. Daarnaast zijn de vele oude kastelen die ook erg goed zijn onderhouden een testament voor een erg rijk verleden. Wandel in de sporen van de tijd en zie waar de inwoners van de stad naar toe vluchtten als de piraten aanvielen.

De best bekende steden in Savona zijn Albenga, Albisola Superiore, Varazze en vele andere. Naast winkelmogelijkheden, zult u er ook verschillende interessante musea, historische stadscentra en pittoreske gevels vinden. Ontspan op een van de vele mooie stranden, bezoek de afgelegen baaien en zoek verfrissing in het schone water, dat meerdere malen werd erkend om de kwaliteit.

Savona heeft ook veel te bieden op culinair gebied. U kunt hier vers gevangen vis eten, en de lekkerste visgerechten en natuurlijk goede wijn. De typische Ligurische specialiteiten zullen hier zeker niet ontbreken. Savona biedt een verscheidenheid aan lokale gerechten, samen met de traditionele Italiaanse keuken.

Steden in Savona

Provincie wijzigen:

Imperia Genova La Spezia Cote dAzur Piemont
TOP Steden A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Stad Stadsgedeelte

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Savona

* Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten.

** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46