Districten  

Een meisje dat een boek aan het meer van Molini di TrioraEen mooie brug van Molini di TrioraRivier van de Molini di TrioraEen romantische brug van Molini di Triora in Argentina ValleiEen prachtig uitzicht op vakantiebestemming Molini di TrioraEen meer met een waterval in Molini di TrioraEen mening van een berg naar het dorp Molini di TrioraEen prachtig uitzicht over de huizen in Molini di Triora

Argentina Tal

Imperia

In deze vallei vindt u wilde bergplanten zelfs in de middeleeuwse dorpen

Een waar paradijs voor natuursport liefhebbers

De Argentina vallei strekt zich uit van de kuststrook tussen Arma di Taggia en Santo Stefano al Mare door het achterland van Badalucco en Pompeiana tot aan Realdo. Een van de meest beroemde steden in de vallei is Triora, dat in 2001 uitverkozen werd tot een van de mooiste dorpen in Italië. Hier vond tijdens de Inquisitie in 1588 een grootschalige heksenjacht plaats.

The Argentina vallei wordt gekenmerkt door olijfbomen aan de kust en kastanjebomen in het achterland. Monte Saccarello is de hoogste berg in de Ligurische Alpen op 2200 meter. Een aangenaam pad brengt je van Realdo naar de top van de berg. Het gebied zelf heeft een grote verscheidenheid aan excursies en fietstochten te bieden. Het heldere water van de talrijke kleine meertjes, zoals het Laghetto dei Noci in Molini di Triora of dat van de rivier Argentina biedt een welkome verfrissing, niet alleen na inspanning. Als u de bergdorpen Carpasio, Montalto Ligure, Agaggio of Badalucco bekijkt, zult u een ander karakteristiek kenmerk van de Argentina vallei opmerken: de daken zijn van leisteen, afkomstig uit dit gebied. De vele kerken en kapellen, en ook de kloosters in Taggia, zijn erg de moeite van een bezoek waard.

Als u meer te weten wilt komen over het vroegere boerenleven van de inwoners, dan zijn de lokale musea voor plaatselijke historie in Pompeiana en Triora zijn een absolute must. Het Museo del Risorgimento in Costa (Carpasio) is ook erg aan te raden. Tal van festivals zorgen voor entertainment door het hele jaar heen. De patroonheilige San Benedetto wordt herdacht in Taggia in februari, terwijl het Heksenfestival plaatsvindt in Triora op 31 oktober.

De zomer is gevuld met ‘sagreÂ’ evenementen die zijn gewijd aan culinaire lekkernijen. Het visgerecht ‘RondinÂ’ (‘StoccafissoÂ’ met witte bonen) vindt u in Badalucco, de Fràndura (een aardappeltaart) staat centraal in Montalto Ligure, terwijl in Molino di Triora ‘LumacheÂ’ (slakken) de aandacht krijgen.

De Argentina vallei in Ligurië bestaat uit vele kleine dorpen die veelal een middeleeuwse oorsprong hebben.

Zelfs primitieve nederzettingen uit de pre-Romaanse tijd kunnen worden gevonden in de Argentina vallei. De vallei zelf kwam in de 11de eeuw in het bezit van de Graaf Lascaris van Ventimiglia, en in de 13de eeuw kwam het onder de Republiek Genua te vallen. Het werd opgenomen in het Italiaanse rijk in 1861.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, leed de vallei onder de verwoestingen van de oorlog en hele dorpen werden vernietigd en verlaten.

De Argentina vallei strekt zich uit langs de kust van Arma di Taggia tot aan Santo Stefano al Mare. Om Arma di Taggia te komen, neemt u de E80 vanuit de richting Genua en dan de afslag op de snelweg richting Arma di Taggia. Om in Santo Stefano al Mare te komen, neemt u vanaf de snelweg de afslag Arma di Taggia en dan volgt u de Via Beglini tot aan de SS1, waar u links afslaat richting Genua. Volg de SS1 tot u aankomt in Santo Stefano al Mare.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Argentina Tal

Olijfoliemolens in Imperia > Argentina Tal

Olio RIO

Olijfoliemolens in Imperia > Argentina Tal


Email: info@olioroi.com

Telefoonnummer: 390 184 408 004

Adres: Via Argentina 1

Website:

> Olijfoliemolens Olio RIO

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01