Type of accommodation

More options

Diano Marina in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van uw vakantie vlakbij de zee en spendeer uw middag relaxend op één van de schitterende zandstranden van Diano Marina in Ligurië, Italië.

Diano Marina

Een zicht op de prachtige kustplaats Diano Marina Restaurant aan de kust in Diano Marina Bloementapijt in Diano Marina tijdens een viering Een concert in Diano Marina Een privé-strand in Diano Marina Een sculptuur op een plein in Diano Marina Een eigen zandstrand in Diano Marina Zandstrand in Diano Marina, Ligurië

Diano Marina

Imperia

Een charmant kustdorp met een rijk historisch verleden

Het is de perfecte plaats voor wie van het strand en cultuur houdt

Reistips

Reistips

Zandstranden in Diano Marina

In het midden van de Golf van Diano, die zich uitstrekt van Cervo tot Capo Berta, ligt de populaire kustplaats Diano Marina. Deze stad maakt deel uit van de provincie Imperia and strekt zich uit over een gebied van 6 km2 direct langs de Middellanse Zee. U kunt hier talloze fantastische zandstranden vinden. U kunt uw tijd doorbrengen met comfortabel luieren ergens op het ongeveer 4 kilometer lange strand of u kunt aan een strandvolleybal wedstrijd meedoen en uzelf tot het uiterste drijven. De vlakke zandstranden in Diano Marina zijn erg geschikt voor families met kinderen.

Of het nu zandkastelen bouwen is of rondspetteren in het water of sporten op een veld direct aan de zee – kinderen kunnen hier een geweldige tijd hebben. U kunt hier in Diano Marina gratis (Spiaggia Libera) en betaalde (Bagni) zandstranden vinden. Bagni Elena is een van de mooie zandstranden. Het is gelegen in Viale Torino 5. Tijdens het voorseizoen kunt u hier ook kortingen krijgen voor zonnebedden. U kunt ook lekker ontspannen in de mooie ‘Pantarei’ faciliteit in Vico del Fico. U kunt hier een zwembad vinden en ook een bubbelbad met uitzicht over zee. De talloze zonnebedden nodigen u uit om te zonnebaden. Voor verfrissingen is ook gezorgd. En wie toch nog graag in de zee wil zwemmen, kan dat doen via de hoofdingang van de faciliteit.

Toerisme in opkomst

Toerisme werd al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw gestimuleerd in Diano Marina, met zijn stranden die zich onderscheiden. Aangezien het klimaat het hele jaar door mild is, is toerisme een van de belangrijkste bronnen van inkomsten in de stad. Wanneer u Diano Marina bezoekt, vindt u een overvloed aan keus voor activiteiten met de talloze bars, marina’s en sportfaciliteiten. Behalve traditionele sporten zoals wandelen, klimmen en fietsen, zijn er ook geweldige mogelijkheden om fascineren duikexcursies te maken of leuke familie-activiteiten zoals karten, bowlen of mini-golf.

Fietsers mogen absoluut niet de MTB missen, een pad dat dicht langs de zee loopt. U kunt u verheugen op een van de spannenste paden in een mooie omgeving. Als u een tocht maakt met de ‘Trenino’, de kleine trein, dat leert u de Gof van Diano goed kennen. Maak het u gemakkelijk en geniet van het uitzicht over het geweldige landschap. Speciaal voor kinderen is dit ook een erg mooie belevenis.

Een geweldig evenement is de uitstekende bloemententoonstelling tijdens het plechtige Corpus Domini (tussen mei en juni), wanneer de straten zijn bedekt met bloemen die speciale patronen vormen.

Cultuur in Diano Marina

De mooie Via Aurelia kustweg loopt ook door Diano Marina en andere gebieden. Als u deze weg oversteekt bij de strandpromenade, dan komt u bij het Palazzo Del Parco waar het stedelijke museum is. Het museum is een bezoek waard op uw tocht. Archeologische vondsten uit de Prehistorie en Romaanse tijd, en ook interessante vondsten uit de Napoleontische tijd en de Risogimento kunnen hier worden gevonden. De architectuur in de kleine stad Diano Marina is voornamelijk eind 19de tot 20ste eeuw. De Sint Antonio Abate kerk, die werd gebouwd in 1862 ontleend zijn charme aan de marmeren altaren, die samen met de fresco’s uit de neo-klassieke kerk uit de 17de eeuw afkomstig zijn. Behalve de schilderingen en andere archeologische vondsten uit de Pre-Romaanse tijd en de Romaanse tijd, zijn hier ook objecten uit de Rennaisance en de Napoleontische tijd. Het museum voor plaatselijk historie en cultuur geeft een interessante kijk op de geschiedenis van Diano Marina door de eeuwen heen.

Op naar de zee! ‘Bella Italia!’

Het aangename milde klimaat is het resultaat van de zee en de bergen. Veel vakantiegangers komen elk jaar terug naar Diano Marina speciaal voor het klimaat. De kleine haven in Diano is direct in het centrum van de stad en biedt ‘onderdak’ voor locale booteigenaren en voor bezoekers. Een boot legt aan bij de meest belangrijke plekken aan de BlumenRiviera om passagiers aan boord te laten om te gaan walvis spotten. Het is een onvergetelijke belevenis voor speciaal voor de kinderen om walvissen en dolfijnen van zo dichtbij te zien. Zo wordt uw vakantie in een vakantiehuis in Ligurië iets erg speciaals voor de kleinsten.

Eten en drinken

U kunt uw dag beginnen met een heerlijk ontbijt bij het Café del Mar terwijl u het kleurrijke drukke leven in Diano Marina aan u voorbij ziet gaan. Dit café aan de Via Genova kan ook worden aangeraden voor een cocktail ’s avonds. Geniet van uw Aperitivo in de comfortabele wijnbar ‘Tempio di Vino’ temidden van de voetgangerszone in Diano Marina. U kunt zich voorbereiden op thuisgemaakte Focaccia en pizza’s, goede wijnen en een ontspannen atmosfeer. Het restaurant ‘Marabotto’ is ook erg populair voor een Aperitivo met hapjes en pasteien. Nadat uw eetlust is opgewekt, moet u absoluut een van de restaurants bezoeken die de traditionele keuken aanbieden. Een van deze restaurants is ‘Golosamente’, kan van harte worden aanbevolen voor Ligurische delicatessen. Het restaurant is gelegen aan de Via XX Settembre 34, niet ver van de zee. U kunt heerlijke pastagerechten vinden bij ‘Macaroni’ Spaghetteria (Via Verdi 2), zelfs als u erg veel honger heeft! Een grote variëteit heerlijk ijs kunt u vinden bij de ijssalon ‘Mr. Big Gelateria’ aan de Via Genova 20 in het centrum van Diano Marina. U kunt ook genieten van thuisgemaakt Italiaans ijs bij ‘Gelateria San Pietro’ aan de Via Cavour 5.

Winkelen in Diano Marina

Tijdens uw verblijf in Diano Marina, raden wij u aan dat u de markt bezoekt die elke dinsdagmorgen wordt gehouden. Naast Italiaanse mode, zult u ook souveniers vinden voor vrienden en familie thuis. De winkels in het voetgangersgebied zijn een trekpleister niet alleen overdag om rond te neuzen. Tijdens het hoogseizoen zijn de winkels ook ’s avonds open.

Avonden in Diano Marina

Wilt u lekker rondkijken in de winkels, wandelen over de promenade of nog een ijsje eten? De dag is nog niet voorbij in Diano Marina wanneer de zon ondergaat. Na een dag voor belevenissen, kunt u lekker genieten van de warme zeebries in dit kleine, maar drukke kustplaatsje. Of u nu gaat wandelen over de promenade of een bezoek brengt aan een van de vele bars en restaurants.

Geschiedenis

Geschiedenis

De geschiedenis van Diano Marina is erg oud en dateert uit de late paleolithische tijd en de IJzertijd. Diano Marina werd permanent bewoond vanaf de bronstijd. Rond het jaar 200 v.C., stichtten de Romeinen een klein dorp en wijdde het toe aan de god Bormano. Het was lange tijd later dat de vallei waarin Diano Marina ligt werd toegewijd aan de godin Diana.

Net als veel andere kustdorpen, onderging Diano Marina een reeks van invasies door de Saracenen en piraten in de 9de en 10de eeuw. Een nieuwe economische injectie kwam door de verbouwing van olijven die werden geïntroduceerd door de Benedictijner monniken in de 11de eeuw.

De regio kwam onder het bestuur van de Markies van Clavesana te vallen en was een vrije en onafhankelijke gemeente. Diano Marina werd onderdeel van de Communitas Diani in 1199. Hierdoor werd Diano Marina een belangrijk handelscentrum voor olijven en olijfolie. Door de directe toegang tot de zee, had het dorp ook directe verbindingen met andere Europese havens, en werd daarom een goed centrum voor import en export via zee.

Tijdens de 16de eeuw moest het dorp zich verdedigen tegen verscheidene aanvallen door piraten, en daarom werden er wachttorens en verdedigingswerken gebouwd langs de kust. Na de val van de Genovese Republiek, kwam het dorp onder de Republiek Ligurië te vallen en werd het ingelijfd bij het eerste Franse Rijk in 1805. Diano Marina werd onderdeel van het Italiaanse koninkrijk in 1861. Grote delen van het dorp werden aanzienlijk beschadigd en verwoest door de aardbeving in 1887 en daaronder waren een aantal artistieke standbeelden.

De opening van de spoorlijn tussen Genua en Ventimiglia gaf Diano Marina een nieuw leven door het toerisme, in het bijzonder in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Diano Marina vormt een gemeente samen met Diano Calderina, Diano Sereta en Gorleri en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Rondom Diano Marina vindt u een aantal andere dorpen zoals San Bartolomeo al Mare (2,4 kilometer), Imperia (5,6 kilometer) en Diano Castello (3,2 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting San Bartolomeo al Mare en volgt u de SP34 tot aan de SS1 aan de rechterkant. Ga dan verder via de SS1 en volg deze weg tot aan Diano Marina.

Condominio al Mare

Holiday rental in Ligurien Imperia (Diano Marina)

Huisdieren op verzoek, Balkon, Tuinmeubels, Appartement aan het (zand)strand Balkon met uitzicht op zee

Pets allowed on request
Details

Casa delle Margherite

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Diano Marina)

Huisdieren op verzoek, Terras, Openbare parkeerplaats, Dakterras, Tuinmeubels, 3 slaapkamers 2 grote terrassen Prachtig uitzicht op zee

Pets allowed on request
Internet
Details


© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46