Type of accommodation

More options

Andora in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van het zand strand en de zee - met erg schoon en helder water - tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Andora

Schilderachtig uitzicht van een vakantieresort Andora wee vrienden genieten van het uitzicht op Andora van een bank Promenade van Andora Een mooie fontein met bloemen rond in Andora Een straat langs de kust in Andora Een straat met palmbomen in Andora Beach Volleyball in Andora Een prachtige promenade van Andora Het mooie centrum van de stad met een kerk in Andora

Andora

Savona

Een middeleeuws dorp direct aan zee

Het adembenemende duikgebied en plekken op walvissen te zien in Andora is een fascinerende belevenis

Reistips

Reistips

Al meer dan tien jaar, heeft Andora de Blauwe Europese Vlag toegekend gekregen voor het schone zeewater, het mooie strand en de kwaliteit van de faciliteiten. Dit toeristenoord ligt aan de mond van de Merola rivier, tussen Capo Mele en Capo Cervo.

Er is een zandstrand, maar de zeebodem is een interessante combinatie van zand en rots. Er ligt hier ook een wrak uit de tweede wereldoorlog. Twee lokale duikcentra organiseren duiken en duikcursussen. De attracties worden compleet gemaakt met een jachthaven met een capaciteit voor 700 boten en de lokale regatta’s die worden georganiseerd door de plaatselijke zeilclubs. Het centrum van het recent opgerichte ‘Walvisreservaat’ dat loopt van Toscane tot aan Cannes, ligt in de wateren voor Andora, in een stuk van de zee waar vaak walvissen kunnen worden gezien.

Andora werd waarschijnlijk gesticht door ballingen uit Phocaea (klein-Azië) voor de komst van de Romeinen en de aanleg van de Via Julia Augusta.
Het dertiende-eeuwse kasteel van de Clavesana familie is gelegen op een behoorlijke afstand van de kust en van Andora Marina, het oudste deel van de stad. Het complex omvat de Paraxo, de residentie van de Clavesana familie en later de zetel van de Genuese bestuurders, en de torenpoort naar het kasteel. Niet ver van hier is de Santi Giacomo e Filippo kerk, die net als de toren gebouwd is uit Capo Mele rots en een uitstekend voorbeeld is van de Ligurische laat-Romaanse stijl. De zogenaamde Romeinse brug over de Merola is een middeleeuwse constructie. Het is honderd meter lang en heeft tien bogen waarvan drie steile bogen zijn.

Colla Micheri ligt in de vallei tussen Andora en Laigueglia langs de Via Julia Augusta. Het is een erg oud stadje, dat bekend werd door het werk van de Noorse etnoloog en ontdekkingsreiziger Thor Heyerdhal. Andere routes, geschikt voor mountainbiken, voeren u door de gemeentelijke districten Rolla en Conna. Het Merola natuurreservaat is een uitstekende attractie voor vogelwaarnemers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Andora is een Romeins dorp dat gedurende de middeleeuwen van zijn originele locatie op de vlaktes van de Merula rivier verplaatste naar de directe omgeving van het kasteel dat aan de Markies van Clavesana toebehoorde. Het kasteel van de residentie van de Markies van Clavesana. Andora werd toen verkocht aan de Republiek Genua in 1252.

Het gebied rond Andora werd verwoest in de 15de eeuw door de troepen van Visconti. Uitbraak van ziektes, overstromingen en geleidelijke leegloop van het dorp voor de dorpen die ontstonden op de Merula vlakte, zorgde voor de ontvolking van het gebied rond Andora in de daaropvolgende eeuwen.

Tijdens deze tijd, ontwikkelde de olijfoliefabricatie en visindustrie en de eerste scheepswerven werden gebouwd. Na de val van de Republiek Genua, werd Andora deel van de Republiek Ligurië.

In 1805 werd Andora ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk. Vanaf 1861 behoorde Andora tot het Italiaanse Rijk. Van 1973 tot 2008 was Andora deel van de berggemeenschap Ingauna.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Andora is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Andora, bijvoorbeeld Laigueglia (9,2 kilometer), Cervo (8,6 kilometer) en Alassio (13,8 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor de E80 richting Andora.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46