Type of accommodation

More options

Noli in Italië | Provincie Savona, Ligurië

U heeft veel te bezoeken in de kleine stad Noli in Ligurië, Italië. U kunt bijvoorbeeld kerken, de oude stad en middeleeuwse torens bezoeken.

Een mooi uitzicht over zee Noli, stad in Ligurië Casa Pagliano een Noli, Ligurië Chiesa di San Paragorio di Noli in Ligurië Uitzicht vanaf Casa Pagliano van Noli in Ligurië Il Castello di Monte Ursino van Noli in Ligurië Een romantische straat in Noli Een geweldig restaurant in het oude centrum van Noli Een groot strand van Noli in Ligurië Een weergave van een toren in Noli

Noli

Savona

Een mooie stad met een stadscentrum en een natuurlijke haven uit de middeleeuwen

Maak een wandeling door het middeleeuwse stadscentrum en bekijk de oude muren

Reistips

Reistips

Noli hoort samen met andere dorpen tot de ‘Il borghi pui bella d’Italia’ unie. Dit wordt toegekend aan de mooiste dorpen in Italië. Wij kunnen u alleen aanraden om het dorp te voet te ontdekken. Als u te voet door de straten van Noli wandelt, dan kunt u de oude Palazzi, torens, historische gebouwen en vele mooie Ligurische straatjes en hoeken zien. U kunt direct in de oude stad komen vanaf de strandpromenade. Naast de Porta is ook de Piazza van het Palazzo della Republica een speciale bezienswaardigheid. Met de 33 meter hoge Torre Comunale maakt het zeker indruk op de bezoekers van de stad. Zelfs de 40 meter hoge stenen torens zijn een dominant karakteristiek voor het panorama van deze stad.

Het gebied rond Noli biedt veel mogelijkheden voor wandelen en mountainbiken. De weg van Noli tot Spotorno is een van de mooiste routes die u hier kunt vinden. Het voert u door het mooiste Mediterrane landschap. Voor bergwandelaars is er het koelere voor- en naseizoen. Het hoogseizoen is met name voor wie graag gaat zwemmen en zonnebaden op het strand. Er is een goed zand- en kiezelstrand dat zich uitstrekt langs de kust en het is een van de meest populaire stranden aan de Riviera di Ponente. Er zijn palmbomen langs het strand dat gelegen is aan de voet van het beboste heuvelachtige landschap.

Als u in Noli bent, dan kunt u de verschillende typische Genovese gerechten uitproberen zoals de trofie al Pesto. Deze wormvormige pasta is een regionale specialiteit die met de typische groene saus wordt geserveerd. Daarnaast kunt u er gezouten ansjovis en de legendarische witte pizza vinden.

Geschiedenis

Geschiedenis

De Italiaanse plaats Noli ligt aan een prachtige Ligurische baai, en grenst aan Bergeggi in het oosten en Capo Noli in het westen. Het behoort daarom tot de provincie Savona. De ligging van het dorp was een belangrijke factor in de handel en Noli bloeide op tijdens de maritieme handel en Noli was de hoofdstad van de gelijknamige Maritieme Republiek tussen 1193 en 1797. Noli speelde een belangrijke rol in de verdediging van de Ligurische kust tegen aanvallen.

Noli is omringd door steile heuvels en u heeft prachtig uitzicht over de daken van het dorp van uit vele punten. U kunt bijvoorbeeld naar het oude Castello van de Markgraaf ‘Del Carretto’ op Monte Ursino klimmen, en daar kunt een genieten van een schitterend uitzicht over Noli en als het weer het toelaat, dan kunt u Genua zien.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Noli is een van de plaatsen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Noli, bijvoorbeeld Voze (3 kilometer), Varigotti (4,6 kilometer) en Chiariventi (5,6 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanuit de snelweg voor Spotorno tot aan de SS1. Sla rechtsaf voor de SP45 en volg deze weg tot aan Noli.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46