Type of accommodation

More options

Levanto in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

De stad Levanto in Ligurië, Italië is perfect voor mensen die zoeken naar een rustige en vredige vakantie op kalme stranden.

Levanto

Een man is fietsen langs de kust in Lerici Kleurrijke huizen in Levanto Uitzicht op zee in Levanto Weergave van kleurrijke kano's en de zee in Lerici Een mening van een huis, zee en strand in Lerici Prachtige villa in Levanto in tussen de palmbomen

Levanto

La Spezia

Dit is een Romeinse kustplaats met een mooie natuurlijke omgeving en een strand

Kom en bezoek het oude kasteel of de mooie gotische kerk van de Riviere

Reistips

Reistips

De stad Levanto is omringd door een mooie natuurlijke diversiteit. Het gebied rond Levanto biedt veel verschillende wandelmogelijkheden, door de dennenbossen, wijngaarden of langs de kastanjebomen.

Ten westen van Levanto is de mooie Baai van Bonassola te vinden, en u kunt de stad Monterosso al Mare in het Zuid-Oosten binnen een paar minuten met de trein bereiken. In Levanto zelf kunt u de mooiste gotische kerkgevel in de hele Riviera bewonderen.

U moet absoluut het kasteel van Levanto bezoeken, het Castello San Georgio, die al in de 9de eeuw werd gebouwd. De indrukwekkende ruïnes kunnen nog steeds worden bezocht. Ook de moeite van een bezoek waard in de Santissima annunziata kerk uit de 15de eeuw en het gerechtshof uit de 13de eeuw is nog steeds goed onderhouden en erg interessant.

De Sant’Andrea kerk met z’n groen en wit gestreepte gevel samen met het raam van marmer is een populaire bestemming voor excursies. De goed aangelegde wandelpaden in het Cinque Terre Nationale Park lopen naar Monterosso en Bonassola en zijn ideaal voor wandelaars. Daarnaast is er de Pista Ciclabile in Levanto, van Levanto tot Framura.

De voormalige spoorlijn werd geasfalteerd voor het gebruik door fietsers, wandelaars en skaters. Auto’s zijn hier niet toegestaan. Fietsen met uitzicht over zee, wat kunt u nog meer willen? Als u geen fiets tot uw beschikking heeft, dan zal de Associazione Sportiva Mister Fun u graag helpen. Tips over de verschillende paden en mountainbiketochten in het achterland staan hier op het programma. Het is te vinden langs de Corso Italia.

De lange zandstranden, de interessante oude stad met geschilderde villa’s, de vele restaurants en de drukke markt op woensdag trekken vele bezoekers die van Italië houden naar Levanto. Het kleine levendige kustplaatsje ligt ten noorden van Cinque Terre aan de Riviera di Levante en is een geheime tip voor een rustige strandvakantie.

Het brede strand hier is niet zo bekend en daarom niet zo druk als andere zandstranden langs de kust van Ligurië. Het is ook erg geschikt om te duiken en te surfen. Er wordt gezegd dat de best golven voor surfen hier te vinden zijn. Tussen het strand en het oude deel van de stad loopt de oude spoorlijn die tegenwoordig dienstdoet als parkeerplaats en wandelboulevard.

De Pasta Fresca winkels in Levanto moeten zeker worden genoemd. De productie en verkoop van verse pasta maken deze kleine winkels erg speciaal. De verse pasta kan op bestelling worden gekocht. Bent u nog steeds op zoek naar de perfecte Pesto voor de Pasta?

Bezoek dan het ‘Il Laboratorio del Pesto’ in Via Dante. U zult hier het recept leren voor echte Ligurische Pesto. De eigenaar en leraar zijn erg vriendelijk en graag bereid te helpen. En met een heerlijke wijn erbij wordt een kookles een onvergetelijke belevenis.

Nog een tip is de Bar da Brigida, die kan worden gevonden op de Piazza Staglieno. De goede muziek in combinatie met lekkere drankjes is uitstekend om te ontspannen.

Vanwege de centrale locatie van Levanto en de goed ontwikkelde trein- en bootverbindingen is het mogelijk om de naburige plaatsen aan de Riviera binnen een paar minutes te bereiken. Als u uw volgende vakantie viert in een vakantiehuis in Levanto, dan moet u zeker de mooie plaatsen zoals Portovenere, Lerici, Santa Margherita, Camogli of Sestri Levante bezoeken.

Elk jaar in juli is er een prachtig vuurwerkspektakel in Levanto. Drie dagen lang komen bezoekers hier naartoe om het Festa del Mare te zien. Alle wijnliefhebbers komen aan hun trekken op de derde zondag in mei. Dat is wanneer het ‘Mangialonga’ wordt gehouden, een culinaire wandeling met wijnproeven die plaatsvindt in de bergdorpen van Levanto.

Geschiedenis

Geschiedenis

Levanto werd gebouwd in de Romeinse tijd en het werd een belangrijk punt dankzij de strategische ligging aan de Via Ligurum. De klokkentoren van de Ceula parochiekerk werd in de 9de eeuw gebouwd en deze deed ook dienst als een wachttoren en verdedigingstoren tegen aanvallen vanuit zee.

Tijdens de 12de eeuw was het dorp in bezit van de Malaspina familie. In de 13de eeuw begon het dorp te handelen in zout dat via de weg door de Vara vallei werd getransporteerd.

In de 13de eeuw werd Levanto deel van de Republiek Genua en werd het ook een belangrijk handelscentrum in Oost-Ligurië door de heersers van Genua. Via belangrijke routes over land, zoals de Via Francigene handelden zijn in lokale producten zoals wijn, olie en rood marmer dat werd gemijnd in de vallei.

Onder Frans bestuur kwam Levanto onder de Ligurische Republiek te vallen en werd het ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk in 1805. In 1815 kwam het onder het Koninkrijk van Sardinië te vallen, en later werd het opgenomen in het Italiaanse Rijk.

In de 20ste eeuw werd de stad gedeeltelijk herbouwd en aangepast aan de tijd. Van 1973 tot 2008 was Levanto het administratieve hoofdkantoor van de kustberggemeenschap La Spezia. In 2011 waren er grote overstromingen die ernstige beschadiging toebrachten en een aantal mensen kwamen om het leven. 

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Levanto is een dorp in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Levanto zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Montaretto (12,1 kilometer), Dosso (5,9 kilometer) en Fontana (5,4 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u de afslag voor Carrodano Levanto op de snelweg en dan volgt u de SS566 richting Passegiata a Mare a Levanto.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46