Type of accommodation

More options

Carasco in Italië | provincie Genua, Ligurië

Deze stad is gelegen in de Val Fontanabuona. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht van de Ligurische bergen.

Carasco

Carasco

Carasco

Genova

De naam Carasco betekent samenvloeiing van ‘de waterwegen’

De stad is gelegen precies op de plek waar de twee rivieren, Lavagna en Sturla samenkomen.

Reistips

Reistips

De ruïnes van het kasteel Rivarola dat werd gebouw in 1132 nabij de rivier Lavagna en werd vaak verwoest door overstromingen, zijn de moeite waard om te zien. Het goed bekend staande restaurant Antico Trattoria Pedun ligt vlakbij de brug. U kunt hier oorspronkelijke Ligurische culinaire lekkernijen proeven zoals pesto, focaccia en verse pasta, en ook goede wijnen.

Een feest ter ere van Sint Alberto wordt altijd gehouden op de tweede zondag in juli en het is in de vorm van een race voor mountainbikers bij Monte Paggi, boven Carasco.

Twee maneges en een mini-golfbaan maken de faciliteiten voor buitensport compleet.

Geschiedenis

Geschiedenis

De gemeente Carasco is gelegen in het lager gelegen gedeelte van de Fontanabuona Vallei. In het oude Ligurische dialect betekent de naam Carasco samenkomst van twee rivieren en het is inderdaad de plek waar de rivieren Lavagna, Sturla en Graveglia samenkomen. 

Door de geografische ligging, is de naam Carasco een combinatie van de Italiaanse woorden Capo en Asco dat wijst naar de koers van het water. Het wordt voor het eerst genoemd in de middeleeuwen als een belangrijk handelscentrum tussen Poebene en Lombardije.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46