Castelvecchio di Rocca Barbera

Savona

Een mooi middeleeuws bergdorp

Het indrukwekkende kasteel boven de stad heeft een bijzonder uitzicht over de omringende vallei

De Mediterrane stijl van de terracotta daken staat in sterk contrast met de typische smalle Ligurische straatjes. Deze zijn bestraat met stenen en de ramen in de huizen hebben decoratief pleisterwerk rondom. Net zo indrukwekkend is het imposante gebouwencomplex dat het kasteel huisvest. Het is gigantisch groot en u kunt een magnifiek uitzicht krijgen over de vallei vanaf de ingang tot het kasteel. We kunnen daarom een bezoek aan Castelvecchio di Rocca Barbera aanbevelen.

Castelvecchio di Rocca Barbera ligt hoog op een rots in de bergen van de Neva vallei. De locatie is adembenemend en de middeleeuwse huisjes zijn uniek. Zij zijn gebouwd in een cirkel aan de voet van het kasteel dat in de 12de eeuw dienstdeed als een verdedigingswerk tegen plunderingen. Het kasteel in nu in privébezit.

In de 12de eeuw werd Castelvecchio di Rocca Barbera gebruikt als een defensief bastion. De locatie was daarvoor perfect, omdat de vijand vanuit verte kon worden gezien. De onderdanen van Clavesana bouwden het kasteel in die tijd, en daarna werd de fortificatie van Del Carretto. In 1623 werd het kasteel verloren aan de Savooien en de Republiek Genua. Ondanks de goede strategische ligging, moesten de soldaten in het kasteel zich overgeven door een tekort aan water.

Over de tijd werd het dorp door zijn inwoners verlaten. Zij wilden moderne huizen en een betere infrastructuur. Ironisch genoeg worden vandaag de dag de huizen gerestaureerd door enthousiastelingen volgens de oude stijl. De oude huizen worden allemaal beschermd onder de monumentenzorg van historische monumentenwet en maken zij het dorp wederom compleet samen met de kronkelende straatjes die zorgen voor een mystieke flair.

Castelvecchio di Rocca Barbera is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Castelvecchio di Rocca Barbera zoals Erli (5,5 kilometer), Berrioli (9,2 kilometer) en Vecersio (1,8 kilometer). Vanaf de E80 snelweg neemt u de afslag richting Albenga en sla dan linksaf. Volg de SP582 voorbij Conscente en Zuccarello totdat de weg naar rechts afsplitst voor Castelvecchio di Rocca Barbera.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Savona Castelvecchio di Rocca Barbera


meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Castelvecchio di Rocca Barbera

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Restaurants in Savona > Castelvecchio di Rocca Barbera

Trattoria da Malco

Restaurants in Savona > Castelvecchio di Rocca Barbera


Telefoonnummer: 0182 78181

Adres: Via Roma

> Restaurants Trattoria da Malco

Ligurische Specialiteiten in Savona > Castelvecchio di Rocca Barbera

Il Pensiero Rossetti

Ligurische Specialiteiten in Savona > Castelvecchio di Rocca Barbera


Email: ilpensiero.rossetti@libero.it

Telefoonnummer: +39 0182 78204

Adres: Via Aratro 10

> Ligurische Specialiteiten Il Pensiero Rossetti

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01