Type of accommodation

More options

Castelvecchio di Rocca Barbera in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Plaats jezelf voor een dag in een betoverende atmosfeer in de stad Castelvecchio di Rocca Barbera tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Savona / Castelvecchio di Rocca Barbera

Castelvecchio di Rocca Barbera

- Appartementhaus - Appartementhaus Wasser

Castelvecchio di Rocca Barbera

Savona

Een mooi middeleeuws bergdorp

Het indrukwekkende kasteel boven de stad heeft een bijzonder uitzicht over de omringende vallei

Reistips

Reistips

De Mediterrane stijl van de terracotta daken staat in sterk contrast met de typische smalle Ligurische straatjes. Deze zijn bestraat met stenen en de ramen in de huizen hebben decoratief pleisterwerk rondom. Net zo indrukwekkend is het imposante gebouwencomplex dat het kasteel huisvest. Het is gigantisch groot en u kunt een magnifiek uitzicht krijgen over de vallei vanaf de ingang tot het kasteel. We kunnen daarom een bezoek aan Castelvecchio di Rocca Barbera aanbevelen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Castelvecchio di Rocca Barbera ligt hoog op een rots in de bergen van de Neva vallei. De locatie is adembenemend en de middeleeuwse huisjes zijn uniek. Zij zijn gebouwd in een cirkel aan de voet van het kasteel dat in de 12de eeuw dienstdeed als een verdedigingswerk tegen plunderingen. Het kasteel in nu in privébezit.

In de 12de eeuw werd Castelvecchio di Rocca Barbera gebruikt als een defensief bastion. De locatie was daarvoor perfect, omdat de vijand vanuit verte kon worden gezien. De onderdanen van Clavesana bouwden het kasteel in die tijd, en daarna werd de fortificatie van Del Carretto. In 1623 werd het kasteel verloren aan de Savooien en de Republiek Genua. Ondanks de goede strategische ligging, moesten de soldaten in het kasteel zich overgeven door een tekort aan water.

Over de tijd werd het dorp door zijn inwoners verlaten. Zij wilden moderne huizen en een betere infrastructuur. Ironisch genoeg worden vandaag de dag de huizen gerestaureerd door enthousiastelingen volgens de oude stijl. De oude huizen worden allemaal beschermd onder de monumentenzorg van historische monumentenwet en maken zij het dorp wederom compleet samen met de kronkelende straatjes die zorgen voor een mystieke flair.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Castelvecchio di Rocca Barbera is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Castelvecchio di Rocca Barbera zoals Erli (5,5 kilometer), Berrioli (9,2 kilometer) en Vecersio (1,8 kilometer). Vanaf de E80 snelweg neemt u de afslag richting Albenga en sla dan linksaf. Volg de SP582 voorbij Conscente en Zuccarello totdat de weg naar rechts afsplitst voor Castelvecchio di Rocca Barbera.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46