Type of accommodation

More options

Civezza in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek dit typische dorp uit het Ligurische achterland. Het dorp Civezza in Italië heeft veel smalle straatjes en een middeleeuwse atmosfeer.

Civezza

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Civezza

Imperia

Een rustig dorp in de mooie Ligurische Alpen

Avontuurlijke wandelingen door de olijfgroeves en rivierbedden kunt u hier maken

Reistips

Reistips

De klokkentoren van de San Marco kerk steekt boven de olijfbomen uit. De kerk dateert uit de vijftiende eeuw, maar werd verfraaid in 1783 tijdens restauratiewerk door Carrega, een architect die het interieur herindeelde tot een enkele beuk en sierlijk pleisterwerk toevoegde aan de klokkentoren en de gevel. In de kerk zijn ook een beeld van Madonna uit 1645 en twee schilderijen van Martinelli te zien. Wanneer u de kerk verlaat, kunt u via een korte wandeling naar het oratorium van San Giovanni, dat lange tijd als priorij werd gebruikt.

Het verbouwen van olijven en de olijfolieproductie zijn altijd al de meest belangrijke economische activiteiten geweest in deze regio, die vroeger er veel oliemolens had. Zo werd een van deze oude molens bijvoorbeeld omgebouwd tot een multifunctionele hal voor de gemeenschap. U kunt echt van de schoonheid van het landschap genieten tijdens een tocht naar de Torre Pamponi of terwijl u een excursie maakt naar Monte Faudo en de omringende dorpen. Als u de auto liever thuislaat, dan kunt u een mooie mountainbike- of bergwandeltocht maken. Daarna kunt u in alle rust van een heerlijke comfortabele maaltijd genieten in een van de twee goede restaurants in Civezza.

Geschiedenis

Geschiedenis

Civezza ligt op de top van een heuvel bedekt met Mediterrane begroeiing. Dit middeleeuwse stadje in de Rio San Lorenzo Vallei heeft smalle straatjes, typisch voor de stadjes in het achterland van Imperia. De huizen zijn gebouwd rond twee overgebleven torens. Oorspronkelijk waren er vijf torens, die de inwoners beschermden tegen piratenaanvallen.

Omdat de stad zo dichtbij de zee lag, op slechts een paar kilometer afstand en op een hoogte van 225 meter van de monding van de San Lorenzo rivier, werd de stad steeds belaagd door de Frassineto piraten.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Civezza is een van de dorpen in de provincie Imperia gelegen in de regio Ligurië. Rond Civezza kunt u een aantal andere dorpen vinden zoals: Torrazza (3,3 kilometer), Poggi (3,3 kilometer) en San Lorenzo al Mare (4,3 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Imperia Ovest en dan de weg naar links richting de kustweg. Wanneer u bij de SS1 komt, slaat u rechtsaf en dan vlak na de haven bij Santo Stefano al Mare, weer rechtsaf voor de SP44 richting Civezza.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46