Type of accommodation

More options

Provincie Piemonte | Ligurië | Italië

Piemonte grenst aan Zwitserland en Frankrijk. Bezoek de beroemde stad Turijn tijdens je vakantie in Ligurië, Italië. Piemonte (voet van de berg) is een land van bergen en natuur.

De provincie Piemont

De provincie Piemont

De provincie Piëmont ligt aan de grens met Frankrijk en Zwitserland

Het ligt te midden van de bergen, omringd door de Alpen. De hoogste bergen in Italië kunnen worden gevonden in Piëmont.

Wie graag gaat skiën zal hier zeker aan zijn trekken komen

Veel skioorden hebben lange pistes, steile hellingen en een adembenemend berglandschap. Alle skifaciliteiten zijn modern, goed onderhouden en worden regelmatig gecontroleerd. Deze plek is een waar paradijs voor skiërs! De provincie Piëmont heeft ook prachtige valleien. Valleien zoals de Susa Vallei, de Valesia Vallei en de Eschen Vallei hebben allemaal een prachtig uitzicht over het mooie panorama van de Alpen. Bewonder het unieke landschap en geniet van de rust die u hier in de bergen kunt vinden.

Wandelaars en fietsers zullen hier in de zomer aan hun trekken komen

De bergen bieden talloze mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. De regio’s Langhe en Monferrato zijn ook de moeite van een bezoek waard. De dorpen in deze regio’s zijn gelegen langs wijngaarden. Kom en bezoek een van de vele kastelen die hier hoog in de heuvels liggen en geniet van de uitstekende wijn in deze regio. Het Lago Maggiore en de stad Stresa zijn ook de moeite van een bezoek waard.Maak een wandeling langs de zee en geniet van het panorama en het mooie stadscentrum van Stresa.

Lago Maggiore

U kunt zelfs gaan zwemmen in het Lago Maggiore. Als u liever gaat ontspannen dan kunt u dat doen op het zandstrand.

De bekendste stad in deze provincie is Turijn. Kom meer te weten over de verschillende culturele dingen die hier te doen zijn, bijvoorbeeld musea, galerieën, het mooie stadscentrum van Turijn en de mooie gevels in het historische deel van de stad. Andere steden zoals Cherasco, Alba en Ivrea zijn ook de moeite van een bezoek waard.

De provincie Piëmont is de juiste plek voor liefhebbers van historie.

U zult talloze oude middeleeuwse kastelen in de provincie vinden, het beroemdste is het Ivrea kasteel. Bewonder de indrukwekkende gebouwen en oude muren van de goed bewaard gebleven kastelen en forten. Andere indrukwekkende kastelen die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn de kastelen van de Savooien en Sacri Monti. Als u op zoek bent naar ontspanning en recreatie, dan zult u zeker goed zitten met de vele thermale baden die u in deze regio kunt vinden.

De bekendste thermale baden zijn Acqui Terme en Vinadio, waar u comfortabel kunt ontspannen en de wereld aan u voorbij laten gaan terwijl u van het mooie panorama geniet vanuit het zwembad.

De provincie Piëmont is heeft ook een unieke keuken.

Uitstekende kaas en wijn zijn voorbeelden van de typische producten die hier in Piëmont kunnen worden gevonden. Daarnaast vindt u er Italiaanse specialiteiten en culinaire lekkernijen. Laat uw smaakpapillen genieten van de regionale wijn en andere producten uit de regio.

Steden in Piemont

Provincie wijzigen:

Imperia Savona Genova La Spezia Cote dAzur
TOP Steden A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Stad Stadsgedeelte

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Piemont

* Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten.

** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46