Rocchetta Nervina

Imperia

Een middeleeuw dorp op de hellingen van de Monte Terca

Veel spannende bergwandelpaden, zoals het beroemde Ligurische bergpad, zult u hier vinden

Het is ook niet ver van de kust. Het klimaat is ideaal voor een rustige vakantie tussen de olijf- en wijngaarden. U kunt voor een eenvoudige wandeling kiezen of u kunt naar de schuilplaatsen op de Ligurische Alta Via klimmen. Op de Monte Pau (1063 meter) en de Testa d’Alpe (1457 meter) zijn schuilplaatsen die recent zijn herbouwd en weer in gebruik zijn genomen. Monte Abellio (1016 meter) en Monte Morgi (819 meter) vormen de grenzen van Rocchetta respectievelijk in het westen en het oosten. In de Barbaira en Oggia valleien vindt u veel watervalletjes en bruggen. De top van de Testa d’Alpe (1578 meter), die op de grens met de Roia Vallei ligt, sluit het westerlijke deel van de vallei af met een onbetwist Alpenlandschap. Op een paar uur van de schoonheid van het Mediterrane landschap, kunt u zichzelf in het Alpine landschap vinden. Aan het einde van uw wandeling kunt u de specialiteiten proeven, zoals geit met bonen en konijn ‘alla rocchettina’.

Wie graag gaat fietsen langs de zee kan zeker zijn van een mooie tocht over de Pista Ciclabile. Dit ongeveer 26 kilometer lange pad loopt parallel aan zee en is exclusief voor fietsers, wandelaars en skaters.

U zult kleine supermarkten en lokale restaurants vinden in de stad. Het Festival delle Fiabe vindt ieder jaar van 16 tot 18 augustus plaats in Rocchetta Nervina. Het is een bron voor veel plezier voor de hele regio. Een overzicht van alle andere evenementen kan worden gevonden op de officiële website van de stad.

De oorsprong van Rocchetta Nervina gaat terug naar Romeinse tijden, wat blijkt uit de vele voorwerpen die werden gevonden op de nabijgelegen Monte Abellio, zoals munten, amforen en ruïnes van Christelijke gebouwen op voormalige Romaanse plaatsen. Dit zijn allemaal aanwijzingen dat de stad vol leven was. In de middeleeuwen was het een plaats waar pelgrims passeerden op weg van het lager gelegen Piemonte door de Nervia vallei. Veel religieuze gebouwen deden hier dienst als gastenverblijf.

De geschiedenis van Rocca Nervina is vol vergeldingsacties en barbarische daden, begaan door de Doria familie, de heer van Dolceacqua, die feodale belasting eiste van de stad. De heerschappij van de Savoyes, vanaf de vijftiende eeuw, bracht meer rust. Het Savoye-schild is nog steeds te zien onder het stenen tabernakel bij de zijdeur van de Santo Stefano kerk. Vandaag de dag heeft Rocchetta Nervina nog steeds een middeleeuws karakter. U vindt hier de karakteristieke courtines en twee boogbruggen die de stad met de toegangsweg verbinden.

Rocchetta Nervina is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Rocchetta Nervina, zoals: Apricale (9,1 kilometer), Isolabona (7,1 kilometer) en Dolceacqua (4,7 kilometer). Rij richting Ventimiglia en volg de SR20 richting deze plaats, dan via de SS1 richting Genua totdat u bij een splitsing komt waar u de SP64 naar links volgt. Volg deze weg tot voorbij Camporosso en Dolceacqua en dan komt u in Roccheta Nervina.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Rocchetta Nervina

Restaurants in Imperia > Rocchetta Nervina

Ristorante Gentile

Restaurants in Imperia > Rocchetta Nervina


Telefoonnummer: 0184 207938

Adres: Viale rimembranza 15

> Restaurants Ristorante Gentile

Ristorante Rio Barbaira

Restaurants in Imperia > Rocchetta Nervina


Telefoonnummer: 0184 207936

Adres: Via rimembranza 8

> Restaurants Ristorante Rio Barbaira

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01