Type of accommodation

More options

Castelbianco in Italië | Provincie Savona, Ligurië

De regio rondom de stad Castelbianco in Ligurië, Italië - gelegen in de pennavaire Vallei - is ideaal voor diegene die van mountain biken houden.

Castelbianco

Castelbianco

Castelbianco

Savona

Kliffen en middeleeuwse stenen bruggen

De Pennavaire vallei is een attractie voor klimmers en hikers om de Ligurische Maritieme Alpen te bezoeken

Reistips

Reistips

Santa Lucia kapel

In het centrum van de stad ligt Osteria Trapassato Moderno met een fijn terras met uitzicht over de bergen.

Wanneer u in Colletta Sottana bent, dan heeft u een mooi uitzicht over Colletta gelegen in het hogere deel van de plaats.

Er is een kleine waterval met een mooie picknickplaats op ongeveer een halve kilometer van Oresine. Het gebied is goed geschikt voor wandelingen en excursies op de mountainbike.

Vesallo ligt te midden van de beboste Pennavaire vallei. Van hieruit kan u de hele lengte en breedte van het gebied rond de plaats bewandelen met de zeven gemarkeerde wandelpaden en verschillende rots klimwanden die door klimmers uit heel Europa worden bezocht. Terwijl u wandelt en fietst, kunt u de verschillende middeleeuwse stenen bruggen met hun typische ‘ezelrug’ vorm bewonderen. Winkels en restaurants kunt worden gevonden in Castelbianco, de belangrijkste plaats in de regio, op 800 meter afstand.

Geschiedenis

Geschiedenis

De naam Castelbianco komt van de aanwezigheid van een klein oud garnizoen, waarvan de ruïnes nog steeds kunnen worden gevonden boven het dorp Veravo: het garnizoen was op de route naar Castello di Alto in Piëmont en diende als een belasting ontvangstpunt voor goederen langs de route tussen de Ligurische kust en Piedmont-Padano.

Colletta was ooit een pittoreske ruïne in 1900. Tegenwoordig vindt u er een oud dorp met de meest moderne technologie.

Veravo ligt tussen Vesallo en Oresine. De San Francesco kerk en Palazzo ‘dei Signori’ die dateren uit de 18de eeuw liggen in het centrum van de stad.

Vesallo is deel van de gemeente Castelbianco, in de provincie Savona. Vesallo is zelfs tegenwoordig een historische plek. Kenmerken van deze stad zijn de ramen die mooi zijn ontworpen met wit pleisterwerk, en deze vormen een contrast met de grijze stenen muren met barokke patronen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Castelbianco ligt in de mooie Pennavaire vallei waar ook de Monte Castell’Ermo (1092 meter) en Monte Alpe (1056 meter) te vinden zijn naast de talrijke kersen- en olijvenbomen. Castelbianco is verdeeld in 5 dorpen: Veravo als de hoofdstad, Colletta, Colletta Sottana, Oresine en Vesallo. U kunt hier komen via de SS582 vanuit Albenga en dan de SP14.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46