Type of accommodation

More options

Genoa City in Italië | provincie Genua, Ligurië

De hoofdstad van Ligurië, Genoa Stad wordt ook wel "La Superba" genoemd. U zult het geweldig vinden om door de straten en door de grootste handels haven in Ligurië te wandelen tijdens uw verblijf in Italië.

Genova (City)

Piazza de Ferrari met een waterval in Ligurië Een kleurrijke vis in het Aquarium van Genua Duomo di Genova, Cattedrale di San Lorenzo Een mooie haven van Genua Palazzo delle Compere di San Giorgio in Genua Piazza de Ferrari - de oude stad van Genua Piazza de Ferrari in Genoa Een straat met palmbomen in Genua

Genova (City)

Genova

Dit is de historische hoofdstad van Ligurië

Het was ooit een zeemacht tijdens de middeleeuwen en het heeft veel kerken, musea en kastelen om te bezoeken. Het heeft het grootste historische stadscentrum in Europa

Reistips

Reistips

Genua werd gesticht door de Liguriërs en had zich al in de vijfde eeuw BC ontwikkeld tot een van de meest belangrijke havens. Het onderhield handelsbetrekkingen met de Grieken, Etrusken, Romeinen en Carthagers. Genua werd herbouwd met hulp van de Romeinen na zijn verwoesting.

Genua is de hoofdstad van Ligurië en is het economische en culturele hart. De stad ligt aan het meest noordelijke punt van de Golf van Genua in het midden van een boog in de Ligurische kust. Genua is genaamd ‘la SuperbaÂ’ (de trotse) en heeft de grootste handelshaven in Italië. Het is de derde meeste belangrijke industriële stad in Italië, na Milaan en Turijn.

De stad Genua strekt zich over 33,5 kilometer uit langs de kust, van Voltri in het westen naar Nervi in het oosten. Ten noorden van de stad is de bebouwing gevormd in een wijde halve cirkel langs de hellingen van de Ligurische Alpen. Bruggen en tunnels zorgen ervoor dat ondanks de moeilijke topografie van de stad en de soms chaotische bouwstijl, ieder gedeelte met elkaar verbonden is.

Het middeleeuwse historische centrum rond de S. Lorenzo kathedraal is een doolhof van rumoerige, smalle en steile straatjes. Het rumoerige en kleurrijke leven komt vanuit het oostelijke deel van de haven. Het gebied ten noorden van het historische centrum is een indrukwekkende ode aan de Renaissance en Barok-periode. Twee wolkenkrabbers die gebouwd werden in de negentiende en twintigste eeuw, vormen een landmarkering ten oosten van het historische centrum. De binnenstad is omringd door nieuwe stadsgebieden met spectaculaire moderne gebouwen, villaÂ’s, tuinen die de uniformiteit van de appartementen en fabrieken die de stad omringen onderbreken. Om zichzelf tegen aanvallen vanaf het land te beschermen, bouwde Genua een 15 kilometer lange muur in de zeventiende eeuw.

Bezienswaardigheden:

Casa di Cristoforo di Columbo (Het huis van Christopher Columbus)

Hier bracht Christopher Columbus zijn jeugd door.

Cattedrale San Lorenzo (San Lorenzo Kathedraal)

De geschiedenis van de bouw van deze kerk strekt zich uit over een aantal eeuwen. In het schattenmuseum kunt u de onbetaalbare schatten van deze kathedraal bekijken. Het museum is geopend van maandag tot zaterdag van 9.00 – 12.00 uur een van 15.00 – 18.00 uur.

Lanterna

117 meter hoog, ten zuidwesten van de haven ligt een van de oudste vuurtorens van Europa (twaalfde eeuw). (Informatie via telefoonnummer: +39 010-2465346)

Piazza San Matteo

Midden in een gebied in Genua, dat werd gedomineerd door de Doria familie, waren er veel paleizen die hen toebehoorden. De Romaanse zwart-wit gestreepte kerk met de graftombe van Andre Doria is typisch voor een noord Tyrreense kuststad.

Santa Maria di Castello

In het oudste gedeelte van Genua in een doolhof van smalle straatjes is deze oudste plaats in de stad voor de aanbidding van Maria. Het stamt uit de zesde eeuw.

Acquario di Genoa

Het grootste aquarium in Europa in de haven van Genua.

Civico Museo Navale (Civil Maritime Museum)

De geschiedenis van de navigatie met authentieke navigatie instrumenten van de middeleeuwen tot vandaag de dag met de trans-Atlantische schepen. In elf exhibitiehallen.

Palazzo Bianco and Palazzo Rosso

Twee prachtige paleizen met uitstekende kunstzinnige collecties van kunstenaars zoals Brea, Tizian, Strozzi, Caravaggio, Dürer en Rubens. (dinsdag, donderdag, vrijdag,... woendag, zaterdag,... zondag)

Palazzo Ducale

Het paleis van de heerser van de zeventiende en achttiende eeuw werd onlangs gerestaureerd en is een van de culturele centrums in Genua waar exhibities plaatsvinden.

Palazzo Reale

In dit paleis van de Savoyes is een collectie van mooie tapisserieën, Rococo en barok meubilair en werken van Vlaamse en Italiaanse meesters (zoals Van Dyck, Guercino, Guido Reni, Tintoreto etcetera)

Geschiedenis

Geschiedenis

Genua werd eeuwenlang geleden gebouwd door de Grieken. Het heeft ook een natuurlijke haven. De Romeinen waren naar zeggen voor het eerst in Genua in 216 VC. Na de verwoesting door de Carthagers, werd Genua direct herbouwd in 209 VC. Genua werd de belangrijkste basis voor de Romeinen in hun strijd met de Liguriërs. De Via Aurelia verbond Rome met Genua. Genua ontwikkelde zich snel in de vroege middeleeuwen tot een grote en belangrijke stad, toen het succesvol tegen de Saracenen vocht en liet zien wat zij konden doen tegen aanvallen vanuit zee. Aan het begin van de 11de eeuw vormde Genua een pact met Pisa in de strijd tegen de Saracenen.

Daarna rees het tot de positie van een middeleeuwse koloniale macht toen Genua een basis opende aan de Afrikaanse Atlantische kust in 1162. In 1277 opende zij een zeeroute die Spanje verbond met Vlaanderen en Engeland.

De handelaars in Genua handelden in olijfolie, wijn, tonijn, leer en nog veel meer, en zij veroverden Spaanse eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife. Zelfs Cadiz, Lissabon en Malaga behoorden tot hun domein. Genua bouwde langzaam een eigen zeevloot door te handelen met de Iberische monarchieën. Met hun zeemacht veroverden zij havens aan de Straat van Gibraltar.

Als resultaat van de groeiende macht van Genua, ontstonden er conflicten met Pisa, dat lange zeeslagen veroorzaakte. Pisa was duidelijk geen partij voor Genua en zij namen alle zeehandel tussen West-Europa en het Midden-Oosten over. De zeehavens die werden bezet door de Saracenen aan de Spaanse kust, de Egeïsche eiland Chios en nog veel meer andere steden langs de Zwarte Zee werden kolonies van Genua.

Dit zorgde weer voor rivaliteit met Pisa en Venetië en veroorzaakte meer oorlogen. De oorlog in 1284 tussen Pisa en Genua bij Meloria betekende een rampzalig einde voor Pisa.

Genua had ook een aantal conflicten binnen zijn grenzen. Er waren verschillende opstanden en burgeroorlogen tegen de heersers van Genua. De verschillende adellijke families vochten ook om de macht in Genua. Daarom was er regelmatig wisseling in de macht in Genua. Aan het einde van de 15de eeuw ontdekte de Genovese schipper, Christopher Columbus, Amerika.

Als compensatie voor de verloren zeehandel met het Midden-Oosten, nam Genua de rol aan van bankier voor de Spaanse kroon en financierde het Spaanse leger en vloot. Tegen het einde van de 17de eeuw werd de stad gebombardeerd door de Fransen en het ging over in de handen van Oostenrijkers in 1746. Door de Franse Revolutie en Napoleons heerschappij, viel de Republiek Genua.

In de overeenkomst in Wenen, werd besloten dat Genua onder het Koninkrijk Sardinië zou komen vallen na het einde van de Franse heerschappij. Dit werd met veel ontevredenheid ontvangen, en er waren regelmatig opstanden. Het idee van een Republiek Genua bleef actueel. Een grote opstand vond plaats waarbij de republikeinen de macht in de stad overnamen. Dit duurde maar een korte tijd.

Genua was in staat om zijn rol als belangrijke zeehaven en staalfabrikant te herstellen in de 19de en begin 20ste eeuw. Daarnaast werd het een belangrijk centrum voor scheepsbouw.

In de Tweede Wereldoorlog werd de stad bezet door de Duitsers nadat Italië zich bij de geallieerden voegden in 1944 en het werd een fort verklaard. De stad werd overgedragen aan de Partizanen in 1945 zonder gevecht, nadat een Duitse generaal weigerde de haven en het historische deel van de stad op te blazen.

Genua bleef ook na de oorlog een belangrijke rol spelen. Samen met Milaan en Turijn, vormde de stad de zogenaamde industriële driehoek in Noord-Italië.

Door de de-industrialisatie en andere structurele veranderingen, had de stad veel problemen in de jaren 1980. De stad werd vies, mensen waren werkeloos, de populatie nam af en misdaad was aan de orde van de dag. Pas in het midden van de jaren 2000 begon Genua zich langzaam te herstellen, en een belangrijke factor was dat het historische deel van Genua werd genomineerd als een werelderfgoed.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Genua hoort bij de gemeente Vobbia en is een van de steden in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere plaatsen in de buurt van Genua, bijvoorbeeld Marassi (4 kilometer), Vobbia (39,5 kilometer) en Casteletto (3 kilometer). Vanaf de snelweg tussen Genua en Ventimiglia, neemt u de afslag richting Genua.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46