Type of accommodation

More options

Ospedaletti in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van de panoramische wandelingen langs de bloemen en palmen in Ospedaletti in Ligurië, Italië.

Ospedaletti

Mening van Chiesa di San Giovanni Battista in Ospedaletti Prachtige villa in Ospedaletti tussen de palmbomen De geliefde centrum van Ospedaletti in Ligurië Il Municipio in Ospedaletti Kerk van Sant'Erasmo in Ospedaletti Een romantische straat in Ospedaletti Een prachtig uitzicht op het vakantieoord Ospedaletti

Ospedaletti

Imperia

Een mooi vakantieoord aan zee aan de Riviera di Fiori

Kom en geniet van het natuurlijke strand en het mooie stadscentrum

Reistips

Reistips

Of u nu van de zon aan het genieten bent aan de zee in de zomer of gewoon lekker ontspannen in de koelere wintermaanden, Ospedaletti kan het best gekenmerkt worden door de individuele en rustige atmosfeer, dat ook weer wordt gezien als een typisch Ligurisch fenomeen. Vergeleken met sommige andere hectische kustplaatsen, zoals het stadsleven in het nabijgelegen San Remo, kunt u hier echt tot rust komen, stressvrij en zorgeloos in harmonie met de omgeving. Daarnaast kunt u vanuit hier ook makkelijk de omliggende plaatsen bezoeken, zoals Ventimiglia of wat verder weg naar Menton, Monaco en Nizza in Frankrijk.

Ospedaletti is daarom een ideale bestemming voor wie van een fantastische vakantie wil genieten en tijd wil hebben om helemaal tot zichzelf te komen, in welk seizoen dan ook. Ospedaletti ligt lekker beschut op een rustige locatie aan zee, omringd door idyllische heuvels en een mooie groene omgeving. Het is een ideale plek om fijn te zwemmen. Tuinen met rozen en roze bloemen zijn met zorg in terrassen aangelegd, en maken dan plaats voor magnifieke dennenbossen die helemaal tot aan Monte Bignone en Monte Caggio uitstrekken en in het westen een worden met de Monte Nero bossen. Het dorp hoort al bij het Bordighera gebied. Dit betoverende heuvelachtige landschap beschermt Ospedaletti van de koude noordenwind zodat de temperatuur constant mild blijft, zelfs in de winter. Door deze unieke en speciale condities, wordt Ospedaletti het hele jaar door, door vele toeristen bezocht.

De Porrini kerk werd gebouwd in het midden van de zestiende eeuw en werd omgebouwd tot een sanctuarium in 1858, hoewel de huidige Griekse kruisvorm, net als de decoraties op de gevel van de ernaast gelegen pelgrims hospice, in barokke stijl zijn. De kleine dertiende-eeuwse kerk met de naam SantÂ’Erasmo, de patroonheilige voor schippers, heeft een collectie van vereringsobjecten van schippers. De achttiende-eeuwse San Giovanni Battista parochiekerk heeft een kopie van Raphaels Madonna di Foligno gemaakt door Tommaso Rossi.

Twee zestiende-eeuwse torens die deel uitmaakten van de oude verdediging, zijn nog steeds te bezichtigen. Er is een wachttoren die uitkijkt over de baai en een vierhoekige verdedigingstoren.

U kunt veel panoramische wandelingen maken tussen de bloemen en de palm- en eucalyptusbomen in de plaatselijke tuinen en langs de oude muilezelpaden in de hoger gelegen bosgebieden.

Het langste fietspad langs de Middellandse Zee begint in Ospedaletti. Vanuit hier kunt u beginnen aan een mooie fietstocht met de hele familie, vrienden of kennissen, die u langs ongeveer 26 kilometer kust voert, terwijl u geniet van een geweldig uitzicht over zee en u een gezonde zeebries kunt voelen op uw gezicht. U kunt regelmatige pauzeren en verfrissing zoeken in de zee. Er zijn verschillende baaien met mooie stranden die u uitnodigen om er een tijdje door te brengen en lekker te genieten, zodat uw fietstocht een echte fijne herinnering wordt. Voor uw welzijn wordt goed gezorgd door de vele ijssalons en restaurants aan de Pista Ciclabile. Als u niet over een fiets beschikt, dan kunt u er makkelijk een huren van een van de vele verhuurbedrijven langs de Pista Ciclabile.

Geschiedenis

Geschiedenis

Volgens de overlevering heeft dit visserdorpje, dat tussen Capo Nero en Capo SantÂ’Ampelio is gelegen, zijn naam te danken aan de hospice die voor pelgrims door de Ridders van Sint Johannes van Jerusalem werd gesticht in de veertiende eeuw. De meest gematigde stad in Italië ontdekte zijn talent voor toerisme en bloementeelt (met name anjers en rozen) in de tweede helft van de negentiende eeuw met de komst van de eerste ‘toeristenÂ’ (waaronder Katherine Mansfield en Mary Shelley) en de opening van de eerste bloemenmarkt in Europa.

Ospedaletti heeft goede wegen die de stad verbinden met Ventimigla, de Cote dÂ’Azur en de Bloemenrivièra. Het was in het begin van de twintigste eeuw een populair resort voor Midden-Europese aristocratie en de internationale elite, voor wie de favoriete ontmoetingsplaats Villa Sultana was, waar het eerste casino van Italië werd geopend in 1911. Het race circuit werd gebouwd in 1947 naar Formule 1 standaard. Het is 3380 meter lang en werd in de jaren 50 en 60 bezocht door menig beroemd coureur.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Ospedaletti is een stad in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Ospedaletti, bijvoorbeeld: Bordighera (6,3 kilometer), San Remo (5,9 kilometer) en Termini (1,7 kilometer). Vanuit Genua, neemt u de A10/E80 richting Via Monte Ortigara bij San Remo, dan de afslag op de snelweg richting San Remo vanaf de A10/E90. Volg de Via Monte Ortigara, daarna de Via Padre Sameria en de Strada Provinciale 80/SP80 richting Strada Statale 1 Variante Aurelia di La Spezia in Ospedaletti.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46