Type of accommodation

More options

Fivizzano in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Bezoek de oude stad Fivizzano en ontdek de schitterende monumenten tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Fivizzano

Fivizzano

Fivizzano

La Spezia

Dit is een middeleeuwse stad in Toscane

Kom en bezoek het Print Museum en de oudste drukpers in Europa

Reistips

Reistips

Het mooie oude stadscentrum, dat meerdere aardbevingen doorstond, is bijzonder interessant. Het interessantste is de fontein die werd gebouwd in de Baroktijd in 1683 door Cosimo III De Medici op de Piazza Medicea.

Jacopo di Fivizzana, een van de eerste drukkers in Europa, werd in 1471 in Fivizzano geopend. U kunt nog steeds de drukpersen in werking zien in het della Stampa Museum in Palazzo Fantoni Bononi. De eerste schrijfmachine werd door Agostino Fantoni uitgevonden op 27 september 1806. Hij is ook een van de beroemde zonen van Fivizzano.

De Santi Jacopo e Antonio kerk uit het jaar 1377 is de moeite van een bezoek waard. Het ligt in het dorp Fivizzano en huisvest een aantal waardevolle schilderijen.

Het Verrucola kasteel is ook fascinerend om te bezoeken. Het werd in de 11de eeuw gebouwd en gebruikt als een controlepunt en verdedigingswerk. De Santa Margherita kerk uit de 12de eeuw, kan ook worden gevonden in het kasteel. Het tweede kasteel in Fivizzano, het dell’Aguila kasteel is de moeite van een bezoek waard. De Pieve di San Paolo Vendaso en de Santa Maria Assunta di Pognana kerk, allebei uit de 12de eeuw zijn erg interessant.

Geschiedenis

Geschiedenis

Fivizzano werd gesticht in de Romeinse tijd en was gelegen aan een kruising aan de weg tussen Lucca en Parma.

Fivizzano werd de zetel van het tribunaal in de 12de eeuw, en dat vergrootte zijn prestige en welvaart. Het Verrucola kasteel werd ook gebouwd en werd gebruikt als intellectueel en burgerlijk gerechtshof. Het kasteel werd uitgebreid in de middeleeuwen en een ander werd gebouwd op de heuvel buiten het dorp in de 14de eeuw. Fivizzano was in het bezit van de monniken van St Antonio vanaf de 13de eeuw.

Vanwege de strategische locatie werd Fivizzano met regelmaat aangevallen. Fivizzano kwam onder de heerschappij van de Malaspina familie en kwam in het bezit van Florence in 1477. Het werd een belangrijke handelspost. De stad werd aangevallen door het Spaanse leger in 1537, maar het was in staat om zichzelf te verdedigen met hulp van Florence. De stadsmuren werden versterkt en uitgebreid.

Fivizzano werd deel van het Eerste Franse Rijk in 1537. Het werd opgenomen in het Italiaanse Rijk in 1861. De regio werd getroffen door een zware aardbeving in 1930 en Fivizzano werd zwaar beschadigd en gedeeltelijk verwoest.

Een Anglo-Amerikaanse luchtaanval vond plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 en 30 mensen kwamen om het leven. Ook vonden er een aantal massamoorden plaats door de SS in 1944 waarbij 400 burgers werden gedood.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Fivizzano ligt op 332 meter boven de zeespiegel en wordt beschouwd als het Florence van Lunigiana. Er zijn verschillende andere dorp in de buurt van Fivizzano zoals Rometta (8,3 kilometer), Verrucola (1,1 kilometer) en Serrarola (1,3 kilometer).

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46