Type of accommodation

More options

Finale Ligure in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Geniet van een typische zomerse atmosfeer in de stad Finale Ligure tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Finale Ligure

Een paar genieten van het uitzicht van Castel Gavone in Finale Ligure Arco di Margherita di Spagna in Finale Ligure Een mening van Castel Gavone in Finale Ligure Uitzicht op zee in Finale Ligure Standbeeld die Vissers eert in Finale Ligure Een romantische straat in Finale Ligure Strand in de buurt van een klif in Finale Ligure Een straat met palmbomen in Finale Ligure

Finale Ligure

Savona

Terug naar de middeleeuwen in Finale Ligure

Dit dorp aan zee houdt van sport en oude ambachten

Reistips

Reistips

Finale Ligure heeft terecht een plek tussen de best bekende plekken voor mountainbiken in de wereld. De stad is omringd door heuvels tot 1400 meter hoog, die aflopen is zee aan de rand van Finale Ligure. De combinatie van hoge bergen en fantastische panorama’s doen het hart van iedere mountainbiker sneller kloppen. Ongeveer 2000 fietsers uit de hele wereld nemen deel aan de 24 uurs Finale Race op single-trails. U mag beslist de klim naar de hooggelegen graslanden van La Manie niet missen. Van hieruit kunt u heel Finale Ligure en de baaien van Varigotti zien.

Daarnaast is Finale Ligure een paradijs voor klimmers. Steile rotsen met verschillende moeilijkheidsgraden doen dienst als training voor lange tochten. Het milde klimaat in Ligurië maakt het bovendien mogelijk om bijna het hele jaar door sport te beoefenen. Het sportseizoen begint in februari en eindigt midden november.

U kunt veel adressen vinden voor buitensport, klimmen, wandelen, zeilen, duiken, surfen en fietsen op de webpagina.

Viaggio nel Medioevo – dit is een kostuumevenement in de context van een middeleeuws dorp Finalborgo en het vindt plaats in de derde week van augustus. Voor vier avonden zijn er spellen, shows, oude ambachten en culturele activiteiten.

24 uur van het Le Manie plateau: een mountainbike race in Finale Ligure tijdens het laatste weekend in mei. Lange afstandsrace onderdeel van de 24 CUP MTB

De stad Finale Ligure ontving de titel ‘Europese stad van sport’ in 2012.

Het Circolo Nautico del Finale biedt zeillessen en organiseert regelmatig regatta’s.

Stranden:

Wat stranden betreft, is Finale Ligure erg vriendelijk voor honden en er is een extra strand voor honden vlakbij de legerbarakken van Guardia di Finanza.

Geschiedenis

Geschiedenis

Finale Ligure werd voor het eerst genoemd in een document in 926. Schilderingen in de nabijgelegen grotten van Toirano geven een idee van hoe het leven eruitzag in die tijd.

De stadsmuur in het oude deel van de stad was ooit de grens tussen twee Ligurische stammen, vanwaar de Romeinen later de stad Finale noemde (Latijn: ad fines = aan de grens). Naast de Via Aurelia is er ook nog een andere oude handelsroute die loopt door Finale Ligure, en dat is de Via Julia Augusta. De Romeinse invloed is zelfs tegenwoordig nog steeds te herkennen in de architectuur van de stad.

De oude stad Finalborgo ligt binnenin en is omringd door een stadsmuur met vier poorten. Het voormalige Benedictijnerklooster Santa Caterina ligt in de stad, tegenwoordig het stadsmuseum. De San Biagio Basiliek in barokke stijl ligt ook in de stad. De inwoners van Ligure wonen in de voormalige residenties tussen de straatjes en de ambachtswinkeltjes. Finalborgo werd in 2008 verkozen tot de mooiste stad in Italië vanwege de lange historie en charme.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Finale Ligure ligt 70 kilometer ten westen van Genua aan de Ligurische Palmenriviera in de provincie Savona. Het dorp met een prehistorische geschiedenis stijgt na een paar kilometer tot een hoogte van meer dan 1000 meter. Finale Ligure heeft een eigen afslag vanuit de A10 snelweg en een treinstation.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46