Type of accommodation

More options

Erli in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de stad Erli in Ligurië, Italië en geniet van een wandeling in het Ligurische achterland.

Erli

Erli

Savona

Een Romeins dorp te midden van de mooie groene bergomgeving

U moet zeker het kastanjefestival bezoeken in oktober

Reistips

Reistips

Het bergdorp Erli ligt te midden van kastanjebossen, olijfgroeves en wijngaarden. Het ligt aan de oude Via Sale (Zoutroute), en daarom wordt het aangenomen dat hier ooit een punt was om van paarden te wisselen. De echte oorsprong van het dorp gaat zelfs nog verder terug in de tijd. Erli ligt in het achterland van de provincie Savona, in de regio Ligurië.

De talloze kastanjebossen en gemengde bossen zijn karakteristiek voor dit dorp. Daarnaast ligt Erli in de Nervia Vallei. Deze vallei is erg bekend en populair om het goede regionale fruit, zoals perziken, abrikozen en druiven en ook verschillende soorten groene groente. Ook produceert deze regio erg goede Ligurische wijnen (zoals de Pigato witte wijn).

Voor wie graag in het gezelschap van anderen tijd doorbrengt, zal zeker van de diverse evenementen die worden georganiseerd in het dorp genieten. Een van deze populaire evenementen is het ‘Kastanjefestval’, waar kastanjes en paddenstoelen centraal staan. Het vindt ieder jaar in oktober plaats, in Erli of Zuccarello. U kunt ook een fijne avond doorbrengen in een gezellig restaurant in een van de dorpen Berrioli of Gazzo.

Het hele gebied rond het dorp Erli is erg populair voor bergwandelen vanwege de bergen die zich langs de grens uitstrekken, bijvoorbeeld Monte Alpe (1056 meter) of Colle San Bernardo (956 meter). Daarnaast is er ook het erg mooie bergwandelpad Via della Contessa genaamd dat begint in het district Costa. Het is vanaf daar niet ver naar het skigebied Garessio.

Als u besluit om uw herfstvakantie door te brengen in een vakantiehuis in Erli, dan moet ook zeker de bossen ingaan om paddenstoelen te zoeken. Maar, u moet altijd eerst om toestemming vragen voor u dat doet. De lokale organisatie die verantwoordelijk is voor milieubescherming organiseert een jaarlijkse wandelexcursie op 1 mei en de bossen spelen een belangrijke rol in zulke gelegenheden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Erli werd gesticht in de Romeinse tijd als een wisselpunt voor paarden langs de Zoutroute. Het kwam daarna in het bezit van de bisschoppen van Albenga en in de 12de eeuw kwam het in handen van de Markies van Clavesana.

Erli ging over in de handen van de Del Caretto familie in 1326 en in 1397 werd het deel van het gebied dat aan de Markies van Zuccarello toebehoorde. In 1624 werd Erli deel van de Republiek Genua, totdat het in 1797 onder de Republiek Ligurië kwam te vallen na de Franse bezetting.

Erli kwam onder het Eerste Franse Rijk te vallen in 1805 en werd opgenomen in het Italiaanse Rijk in 1861. Van 1973 tot 2011 behoorde Erli tot de berggemeenschappen Ingauna en Ponente Savona.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Erli is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Erli, zoals Gazzo (3,8 kilometer), Vecersio (7,4 kilometer) en Zuccarello (4,9 kilometer). Neem vanuit de richting Genua vanaf de snelweg de afslag Albenga, en sla dan linksaf voor de SP582. Nadat u voorbij Zuccarello bent, komt u in Erli.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46