Type of accommodation

More options

San Lorenzo al Mare in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van een wandeling in het oude centrum van de aan zee gelegen stad San Lorenzo al Mare in Ligurië, Italië.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Imperia / San Lorenzo al Mare

San Lorenzo al Mare

Een prachtig uitzicht op de kerk, een palmboom en een zandstrand in San Lorenzo al Mare Het symbool van de Giro d'Italia, een roze fietser, in San Lorenzo al Mare Een straat in San Lorenzo al Mare met palmbomen Mensen genieten van de zon op een strand van San Lorenzo al Mare Kleurrijke bloemen naast een haven van San Lorenzo al Mare Een mooie fontein naast een kerk in San Lorenzo al Mare Een palmboom naast de zee in San Lorenzo al Mare Een mooie haven van San Lorenzo al Mare

San Lorenzo al Mare

Imperia

Een mooie kustplaats aan de Riviera de Ponente

Of u nu graag gaat zonnebaden op het strand of gaat wandelen in de heuvelachtige omgeving, de keuze is aan u

Reistips

Reistips

San Lorenzo is vandaag de dag een kleine maar goed bevolkte gemeente. In de zomer worden de stranden overspoeld met toeristen die daar strandvolleybal spelen, duiken of gewoon van het schone water en het zand genieten. De Santa Maria Maddalene kerk is zo dicht bij de zee dat het regelmatig gerestaureerd moet worden om het tegen zouterosie te beschermen. Het is gebouwd op de plaats waar ooit een oude Romaanse kerk stond en waarvan nog steeds de sporen zijn te zien. Het onderging veel renovatiewerk om zijn huidige vorm, wat voornamelijk een Ligurische barokke stijl is, te bereiken. Het is ook zeer de moeite waard om het oratorium van San Lorenzo te bezoeken, wat van middeleeuwse oorsprong is, maar gerestaureerd werd in de achttiende eeuw.

In het voetgangersgebied van het oude stadscentrum kunt u lekker wandelen over het recent gerestaureerde betegelde straatwerk. Als u naar de top van de ‘Pentachin’ heuvel gaat, dan heeft u een mooi uitzicht over de kust, wat in de lente erg spectaculair is met het bloementapijt (met name lelies) dat door de olijfbomen door tot aan zee loopt. Een klein strand met een kustmatige rots vormen een jachthaven waar zo’n 200 kleine boten kunnen worden aangemeerd.

De Pista Ciclabile een bijzonder hoogtepunt. De spectaculaire fietsroute begint in San Lorenzo al Mare en volgt de kust helemaal tot aan Ospedaletti.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het lot van San Lorenzo al Mare als een kustplaats kan worden gezien, als u het van bovenaf zou bekijken. De stad is gebouwd in de ongewone vorm van een anker. De twee armen van het anker zijn de twee kernen, die worden gescheiden door de San Lorenzo rivier, maar toch een stad vormen. Het westelijke deel aan de zee, werd gesticht door de heren van Lengueglia en de monikken van Villaregia, terwijl het oostelijke deel werd gesticht door de heren van Porto Maurizio als een landbouwbolwerk achter de Maddalena kerk. De talloze invasies van de Saracenen in de zestiende eeuw leidde ertoe dat de inwoners hun krachten bundelden, hoewel het pas na de bouw van een stenen brug in de vorige eeuw ook fysiek werd verbonden.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

San Lorenzo al Mare behoort tot de gemeentes Pietrabruna en Torre Paponi en is een van de plaatsen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van San Lorenzo al Mare, bijvoorbeeld: Pantai (0,8 kilometer), Arena (1,8 kilometer) en Pian Paorelli (1,6 kilometer). Volg vanaf de snelweg de afslag richting Imperia Ovest en sla dan linksaf voor de SS1. Sla dan rechtsaf richting Ventimiglia en volg deze weg tot aan San Lorenzo al Mare

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46