Type of accommodation

More options

Dolceacqua in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van een rustige vakantie dichtbij de zee in de stad Dolceacqua in Ligurië, Italië.

Dolceacqua

De prachtige stad Dolceacqua Een mening van een mooie vakantiebestemming Dolceacqua De Nervia brug is een toeristische attractie in Dolceacqua Romantische straat van Dolceacqua Een smalle straat in Dolceacqua Een kasteel van Dorian Dolceacqua, in Ligurië Een rivier in Dolceacqua in Ligurië

Dolceacqua

Imperia

Een middeleeuws dorp met een indrukwekkend kasteel en oude gebouwen

Het Castel dei Doria ligt aan de top van het dorp en biedt een fantastisch uitzicht

Reistips

Reistips

De oudste parochiekerk is de recent gerenoveerde San Giorgio kerk. De gevel is in Romaanse stijl, terwijl het interieur een veertiende-eeuws plafond heeft met balken en decoraties. De crypte is gerenoveerd in de zestiende eeuw en hier vindt u twee graftombes van de Doria familie. Het klooster van Dolceacqua was eens een belangrijke Benedictijnse priorij.

Er zijn veel archeologische vondsten gedaan bij San Bernardo, stenen met tekeningen, Keltische symbolen en een graftombe. Overblijfselen van de Keltische cultuur kan ook gevonden worden in de tradities, zoals vuurwerk op kerstavond, of de Sint Sebastiaan’s Dag processie met laurierbomen die gedecoreerd met gekleurde hosties door de straten worden gedragen. Excursies naar San Bernardo, Convento, Addolorata en ‘Ca’ du maigu’ voeren u langs de oude muilezelpaden door de heuvels met de terrassen en olijfgaarden. Verder vindt u hier de beroemde Rossesse di Dolceacqua, een lokale wijn van superieure kwaliteit en de lokale keuken met smakelijke gerechten zoals olijvensaus, zongedroogde tomaten, stokvis en een zoete specialiteit ‘michetta’ genaamd. Een plaatselijk festival dat aan deze specialiteit is toegewijd, begon als een viering van de afschaffing de ‘jus primae noctis’, een oude traditie die ooit aan de feodaal heren toestond, om een bruid op haar huwelijksnacht te onteren.

Geschiedenis

Geschiedenis

Op zeven kilometer afstand van de zee ligt Dolceacqua dat verdeeld is in twee districten, Terra en Borgo, die verbonden zijn door een steile boogbrug over de Nervia rivier.

Dolceacqua is gebouwd op een rots en heeft daardoor een strategische positie. De locatie, de smalle straatjes en de hoge huizen die dicht op elkaar zijn gebouwd, geven de plaats een heel charmant karakter. Het maakte deel uit van de feodale staat van de Ventimiglia aristocratie in de elfde eeuw en werd rond 1250 aangekocht door de stichter van de machtige Doria familie. De stad werd in 1177 vernoemd als ‘Castrum Dulzana’ (van het Keltische ‘D’us Aga’ wat ‘god van betoveringen’ betekent) en heeft een strakke maar fascinerende opzet. Tussen Dolceacqua en Camporosso, liggen de overblijfselen van een bewakershuis waar gewapende soldaten ooit over de wegen waakten.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Dolceacqua is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Dolceacqua, bijvoorbeeld: Isolabona (3 kilometer), Brunetti (10,3 kilometer) en Pignoi San Rocco (2,4 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag Ventimiglia en sla af richting de SR20 naar de kustweg. Volg deze weg totdat u de SP64 ziet aan de linkerkant. Volg de SP64 voorbij Camporosso totdat u in Dolceacqua bent.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46