Camporosso

Imperia

Een mooie kustplaats met een strand

Geniet van een ontspannen tijd op het strand of probeer de sportactiviteiten die Camporosso te bieden heeft!

De oorspronkelijk kern werd gesticht rondom de romaanse kerk van San Pietro, op de plaats waar zich vandaag de dag de begraafplaats bevindt. Het gebouw beschikt over een klokkentoren en apsis uit de elfde eeuw. De fresco's zijn afkomstig uit de vijftiende en zeventiende eeuw.

In de parochiekerk San Marco Evengelista kunt u een prachtig zestiende-eeuwse ancona bekijken - en van de belangrijkste werken in zijn soort in Ligurië. De oratoria van de Zwarte Broederschap (zeventiende eeuw), met driehoekige klokkentoren, en de Witte Broederschap (zestiende eeuw), met de twee klikken op zijn facade, zijn ook zeer de moeite waard. De bibliotheek behoorde ooit toe aan de familie Doria en heeft boeken in zijn bezit uit de vijftiende en zeventiende eeuw. Binnen de gemeente vindt u enkele zeer oude persen en molens (de Beude pers dateert uit 1640). Aan dit aspect van het boerenleven in Ligurië is tevens een speciale reisroute gekoppeld. De Alta Via begint niet ver van Camporosso. Hier vindt u het zeer dichtbegroeide natuurreservaat Val Nervia.

Gedurende het feest ter ere van de beschermheilige San Sebastian wordt een laurierboom versierd met gekleurde heilige wafers gedragen tijdens een processie. De stad was de geboorteplaats van San Franseco Maria – voor wie er ieder jaar in september een festival wordt georganiseerd. Een belangrijke lokale specialiteit is 'barbagiuai' – ravioli pasta met gebakken merg die uitstekend smaakt bij een glas heerlijke wijn van Rossese en Vermentino wijn.

Camporosso is een boerenstadje in de Nervia vallei dat al in de Romeinse tijd bekend staat om zijn rode Oleanderstruiken en de kleur van de aarde. Hier komt waarschijnlijk ook de naam vandaan ('rosso' betekent rood). In de omringende bergen zijn kasteelruïnes ontdekt uit de zevende en zesde eeuw voor Christus. Deze behoorden ooit toe aan Ventimiglia, maar werden aan het einde van de zeventiende eeuw onderdeel van de 'Geweldige Gemeenschap van Acht Lokaliteiten. Na de val van de Genuaanse republiek en de komst van Napoleon werd Camporosso onafhankelijk.

Camporosso is een van de dorpen in de provincie Imperia gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Camporosso, zoals: Porra (10,1 kilometer), Bordighera (7,2 kilometer) en Ventimiglia (5,1 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Ventimiglia, dan volgt u de E74 en daarna de SR20 tot aan Ventimiglia. Van hieruit, volgt u de SS1 totdat u bij de splitsing komt waar u de SP64 naar rechts volgt. Volg deze weg tot aan Camporosso.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Camporosso

Slager in Imperia > Camporosso

Salumeria

Slager in Imperia > Camporosso


Telefoonnummer: 184254394

> Slager Salumeria

Cafes in Imperia > Camporosso

Pasticceria Panetteria Ehilio

Cafes in Imperia > Camporosso


Telefoonnummer: 0184288408

Adres: Via Kennedy Presidente, 1

> Cafes Pasticceria Panetteria Ehilio

Gratis stranden in Imperia > Camporosso

Camporosso

Gratis stranden in Imperia > Camporosso


Adres: Strada Provinciale 64

> Gratis stranden Camporosso

Kruidenierswinkel in Imperia > Camporosso

Restaurants in Imperia > Camporosso

Trattoria da Roberto

Restaurants in Imperia > Camporosso


Adres: Piazza Bosio Adorni 19

> Restaurants Trattoria da Roberto

Ustaria da Porto Marina

Restaurants in Imperia > Camporosso


Telefoonnummer: 18435165

Adres: Via Cristoforo Colombo, 8-10

> Restaurants Ustaria da Porto Marina

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01