Type of accommodation

More options

Casanova Lerrone in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de schitterende stad Casanova Lerrone tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Casanova Lerrone

Casanova Lerrone

Casanova Lerrone

Savona

Een klein bergdorp in het achterland van Andora, genoemd naar de Lerrone rivier

Kom en geniet van de zonneschijn terwijl u gaat golfen in Garlenda en racen met de fiets op de Passo del Ginestra, Casanova Lerrone is een plaats met veel mogelijkheden

Reistips

Reistips

Een plaats die de moeite van een bezoek waard is, is de barokke St. Antonius parochiekerk, die een waardevol altaar schilderij uit 1552 huisvest. Zelfs de St Antonio e Giuliano parochiekerk is een bezoek waard. Het orgel dateert uit de laat 19de eeuw en werd gebouwd door een beroemde orgelbouwer.

De twee kastelen, Poggiolo Bassanico en het kasteel van de Doria familie zijn erg fascinerend.

De villa werd gebouwd door de Graaf Della Lengueglia en is vandaag de dag nog steeds erg goed onderhouden.

Ook de ruïnes van de verdedigingswerken van de Markies Del Caretto samen met de verdedigingstoren zijn goed onderhouden en de moeite waard.

Casanova Lerrone ligt aan de Passo del Ginestra. Dit is een erg populair circuit voor wielrenners dat de Impero vallei met de Merula vallei en de Lerrone vallei verbindt. Het loopt langs de grens tussen de provincies Savona en Imperia door een pittoresk landschap. Tijdens de lente in het bijzonder, kunt u de brem in bloei bewonderen tussen de olijfbomen.

Garlenda ligt op het lagergelegen gedeelte van het dorp, een dorp dat tot Imperia behoort. Een circuit en de legendarische bijeenkomst van Fiat 500 series trekt veel bezoekers. Dit is een mogelijkheid om 1000 Fiat 500’s te bewonderen, en dit spectaculaire evenement is op maar een steenworp afstand van Casanova Lerrone.

Er is een restaurant en een supermarkt in het centrum van Casanova Lerrone. De kerk is ook in het centrum van het dorp gelegen en wordt omringd door veel groen. Dit is ook een goed voorbeeld van hoe mens en natuur in harmonie kunnen samenleven. Het landschap van het dorp wordt gekarakteriseerd door de kastanjebomen, olijfgroeven, die nog steeds rondom het dorp liggen, en de goed onderhouden landbouwgrond.

Geschiedenis

Geschiedenis

Casanova Lerrone is een klein bergdorp in de Lerrone vallei aan de rand van Savona. Het dorp is gelegen te midden van olijfgroeves en ligt achter de kustplaats Albenga. Het werd genoemd naar de Lerrone rivier, dat dezelfde naam heeft. Het dorp ligt aan de linkerkant van de rivier en bestaat uit 11 plaatsen: Cardona, Castellaro, Cesli, Camparati, Degna, Fossato, Maremo Soprano Sottano, Marmoreo, Raimondi, Sgua en Vellego. Verder ligt Casanove Lerrone aan de grens met de provincie Imperia.

Casanova Lerrone werd gesticht in de 11de eeuw en ontwikkelde zich door het strategische belang die het gegeven werd door de Del Caretto familie. In de 13de eeuw werd Casanova Lerrone verkocht aan de Markies van Clavesana, en vanaf 1250 was het in bezit van de Doria familie. In 1443 werd Casanova Lerrone het leengoed van de Graaf van Lengueglia en maakte het deel uit van de Republiek Genua. Vanaf 1797 ging het dorp over naar de Republiek Ligurië en werd het ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk in 1805.

In 1815 werd Casanova Lerrone geannexeerd eerst door het koninkrijk Sardinië en in 1861 door het Italiaanse Rijk. Van 1973 tot 2011 was Casanova Lerrone deel van de berggemeenschap Ingauna en Ponente Savona.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Er zijn vele andere dorpen in de buurt van Casanova Lerrone, bijvoorbeeld: Ranco (2,2 kilometer), Marmoreo (1,9 kilometer) en Cardoni (4,4 kilometer). Neem vanaf de E80 snelweg de afslag richting Albenga en sla linksaf. Volg de SS1 tot aan Garlenda en neem dan de SP6 naar Casanova Lerrone.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46