Type of accommodation

More options

Diano Arentino in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van de mooie wandelingen in de Diano Valley tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Diano Arentino

Een prachtig uitzicht over de oude stad van Diano Arentino Een mooi huis in Diano Arentino met een tuin Een zicht op de prachtige vakantiebestemming Diano Arentino Een prachtig uitzicht over de huizen in Diano Arentino Een prachtig panoramisch uitzicht op Diano Arentino Een mooie centrum van de stad met een kerk van Diano Arentino in Ligurië

Diano Arentino

Imperia

Een dorp uit pre-Romeinse tijd met een cultuur van olijfbouw en olijfolieproductie

Kom en ontdek het geheim van de beroemde olijfolie

Reistips

Reistips

Rust en ontspanning in Diano Arentino

Ver weg van het massatoerisme boven de kustplaats Diano Marina ligt het dorp Diano Arentino tussen de olijfgaarden. In dit kleine bergdorop in de provincie Imperia heeft ongeveer 700 inwoners en elk jaar verwelkomen zij vakantiegasten vanuit de hele wereld. Voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een rustig vrijstaand vakantiehuis met terassen en prachtige uitzichten over zee, is Diano Arentino en de wijk Evigno de juiste plek. Ondanks de afgelegen locatie, kunt u binnen een paar minuten met de auto bij de zee in Diano Marina met zijn zandstranden komen.

Een vakantie vol actie in Diano Arentino

Actieve vakantiegangers zijn in erg goede handen in Diano Arentino. Veel families en stellen met een hond gaan van hieruit wandelen op de mooie paden door de Diano Vallei met fascinerende uitzichten over het Ligurische deel van de Middellandse Zee. Hier kunt u met uw mountainbike op avontuur met uitdagende klimmen en snelle afdalingen. Als u comfortabel wilt fietsen langs de zee dan kunt u dat doen op de bekende Pista Ciclabile vanuit San Lorenzo al Mare. Na de fysieke inspanning kunt u verfrissing zoeken in het zwembad in de plaats en van heerlijk ijs genieten in de zon!

Olijventeelt in Diano Arentino

Het Museo dell’Olivo in het stadscentrum van Diano Arentino onthult de geheimen van de productie van Ligurische olijfolie en dat is iets wat u zeker niet mag missen. Naast olijfolie kunt u ook andere typische producten kopen zoals jam, olijven, pesto en honing in de olijfmolen in Sciandino. Na een wandeling door de lanen in Diano Arentino en na de bezichtiging van de locale kerk, kunt u een van de gevestigde restaurants binnenlopen en u laten verwonderen door de uitstekende Ligurische specialiteiten.

Geschiedenis

Geschiedenis

Diano Arentino dateert uit de pre-Romeinse tijd en werd gesticht door de Ligurische Igauni stammen. De inwoners van het dorp waren vooral afhankelijk van landbouw en veeteelt. Na de Romeinse bezetting, werd de vallei de naam Diano vallei gegeven, naar de godin Diana.

In 1172 vormde Diano Arentino met andere dorpen in de Diano vallei de ‘Communitas Diani’. Zij volgde hun eigen lokale wetten en veroverden nieuwe gebieden om hun gemeenschap uit te breiden. Daarna kwam het dorp onder de heerschappij van de Markies van Clavesana te vallen, die de hele vallei in zijn bezit had. De vallei werd toen verkocht aan de republiek Genua in 1128. Diano Arentino werd lokale autonomie gegeven en vormde een unie met het nabijgelegen dorp Diano Castello.

Met het verval van de Genovese Republiek, werd het dorp onderdeel van de Ligurische Republiek en werd ook een van de belangrijkste centra voor de olijvenhandel. Diano Arentino kwam onder het eerste Franse Rijk te vallen in 1805. Vanaf 1861 werd het onderdeel van het Italiaanse koninkrijk en in 1923 werd het deel van de gemeente Diano Marina. In 1925 werd Diano Arentino weer een autonome gemeente.

Als resultaat van de fascistische vergeldingsacties na Tweede Wereldoorlog, werden grote gedeeltes van het dorp bijna geheel verwoest door brandstichting. Van 1973 tot 2011 waren deze dorpen deel van de Olive en Alta Valle Arroscia gemeenschap.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Diano Arentino behoort tot de gemeente Evigno, en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorp rond Diano Arentino zoals: Evigno (2,3 kilometer), Roncagli (4 kilometer) en Diano Borello (1,4 kilometer). Sla rechtsaf vanaf de afslag van de snelweg richting San Bartolomeo al Mare en volg de SP34 totdat u rechtsaf slaat voor de SS1. Volg de SS1 totdat u een richting aanwijzingsbord ziet voor Diano Castello aan de rechterkant en ga in deze richting. Volgt de SP37 totdat u in Diano Arentino aankomt.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46