Districten  

Evigno,

Een prachtig uitzicht over de oude stad van Diano ArentinoEen mooi huis in Diano Arentino met een tuinEen zicht op de prachtige vakantiebestemming Diano ArentinoEen prachtig uitzicht over de huizen in Diano ArentinoEen prachtig panoramisch uitzicht op Diano ArentinoEen mooie centrum van de stad met een kerk van Diano Arentino in Ligurië

Diano Arentino

Imperia

Een dorp uit pre-Romeinse tijd met een cultuur van olijfbouw en olijfolieproductie

Kom en ontdek het geheim van de beroemde olijfolie

Rust en ontspanning in Diano Arentino

Ver weg van het massatoerisme boven de kustplaats Diano Marina ligt het dorp Diano Arentino tussen de olijfgaarden. In dit kleine bergdorop in de provincie Imperia heeft ongeveer 700 inwoners en elk jaar verwelkomen zij vakantiegasten vanuit de hele wereld. Voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een rustig vrijstaand vakantiehuis met terassen en prachtige uitzichten over zee, is Diano Arentino en de wijk Evigno de juiste plek. Ondanks de afgelegen locatie, kunt u binnen een paar minuten met de auto bij de zee in Diano Marina met zijn zandstranden komen.

Een vakantie vol actie in Diano Arentino

Actieve vakantiegangers zijn in erg goede handen in Diano Arentino. Veel families en stellen met een hond gaan van hieruit wandelen op de mooie paden door de Diano Vallei met fascinerende uitzichten over het Ligurische deel van de Middellandse Zee. Hier kunt u met uw mountainbike op avontuur met uitdagende klimmen en snelle afdalingen. Als u comfortabel wilt fietsen langs de zee dan kunt u dat doen op de bekende Pista Ciclabile vanuit San Lorenzo al Mare. Na de fysieke inspanning kunt u verfrissing zoeken in het zwembad in de plaats en van heerlijk ijs genieten in de zon!

Olijventeelt in Diano Arentino

Het Museo dell’Olivo in het stadscentrum van Diano Arentino onthult de geheimen van de productie van Ligurische olijfolie en dat is iets wat u zeker niet mag missen. Naast olijfolie kunt u ook andere typische producten kopen zoals jam, olijven, pesto en honing in de olijfmolen in Sciandino. Na een wandeling door de lanen in Diano Arentino en na de bezichtiging van de locale kerk, kunt u een van de gevestigde restaurants binnenlopen en u laten verwonderen door de uitstekende Ligurische specialiteiten.

Diano Arentino dateert uit de pre-Romeinse tijd en werd gesticht door de Ligurische Igauni stammen. De inwoners van het dorp waren vooral afhankelijk van landbouw en veeteelt. Na de Romeinse bezetting, werd de vallei de naam Diano vallei gegeven, naar de godin Diana.

In 1172 vormde Diano Arentino met andere dorpen in de Diano vallei de ‘Communitas Diani’. Zij volgde hun eigen lokale wetten en veroverden nieuwe gebieden om hun gemeenschap uit te breiden. Daarna kwam het dorp onder de heerschappij van de Markies van Clavesana te vallen, die de hele vallei in zijn bezit had. De vallei werd toen verkocht aan de republiek Genua in 1128. Diano Arentino werd lokale autonomie gegeven en vormde een unie met het nabijgelegen dorp Diano Castello.

Met het verval van de Genovese Republiek, werd het dorp onderdeel van de Ligurische Republiek en werd ook een van de belangrijkste centra voor de olijvenhandel. Diano Arentino kwam onder het eerste Franse Rijk te vallen in 1805. Vanaf 1861 werd het onderdeel van het Italiaanse koninkrijk en in 1923 werd het deel van de gemeente Diano Marina. In 1925 werd Diano Arentino weer een autonome gemeente.

Als resultaat van de fascistische vergeldingsacties na Tweede Wereldoorlog, werden grote gedeeltes van het dorp bijna geheel verwoest door brandstichting. Van 1973 tot 2011 waren deze dorpen deel van de Olive en Alta Valle Arroscia gemeenschap.

Diano Arentino behoort tot de gemeente Evigno, en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorp rond Diano Arentino zoals: Evigno (2,3 kilometer), Roncagli (4 kilometer) en Diano Borello (1,4 kilometer). Sla rechtsaf vanaf de afslag van de snelweg richting San Bartolomeo al Mare en volg de SP34 totdat u rechtsaf slaat voor de SS1. Volg de SS1 totdat u een richting aanwijzingsbord ziet voor Diano Castello aan de rechterkant en ga in deze richting. Volgt de SP37 totdat u in Diano Arentino aankomt.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Diano ArentinoVilletta San Raffaele

Vakantiehuis in Ligurië Imperia (Diano Arentino)

Huisdieren op verzoek, Grillmöglichkeit, Garten, Autostellplatz, Terrasse, AussenBBQ, AussenPrivaterParkplatz, Gartenmoebel, 6 slaapkamers(s) 2 slaapkamers Uitzicht op zee Groot terras Grote omheinde tuin

Pets on request
TV
Parking lot
BBQ
Details

meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Diano Arentino

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Kruidenierswinkel in Imperia > Diano Arentino

Alimentari da Manola

Kruidenierswinkel in Imperia > Diano Arentino


Adres: Via dei Querceti, 33

> Kruidenierswinkel Alimentari da Manola

Olijfoliemolens in Imperia > Diano Arentino

Frantoio Sciandino

Olijfoliemolens in Imperia > Diano Arentino


Telefoonnummer: 0039/ 3489228402

Adres: Via dei Querceti, 33

> Olijfoliemolens Frantoio Sciandino

Speelplaats in Imperia > Diano Arentino

Evigno

Speelplaats in Imperia > Diano Arentino


Adres: Via dei Querceti, 33

> Speelplaats Evigno

Restaurants in Imperia > Diano Arentino

La Remissa

Restaurants in Imperia > Diano Arentino


Adres: Via della Chiesa, 2

> Restaurants La Remissa

Panorama dianese

Restaurants in Imperia > Diano Arentino


Adres: Via dei Querceti, 33

> Restaurants Panorama dianese

Zwembad in Imperia > Diano Arentino

Piscina Villa Costa

Zwembad in Imperia > Diano Arentino


Telefoonnummer: 018343241

Adres: Via Costa 3

> Zwembad Piscina Villa Costa

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01