Type of accommodation

More options

Borzonasca in Italië | provincie Genua, Ligurië

Gelegen in het Aveto Natural Regional Park vind u de stad Borzanosca. U zult zeker genieten van een wandeling door deze stad in Ligurië, Italië.

Borzonasca

Borzonasca

Borzonasca

Genova

Borzonasca in de Sturla vallei

Bergliefhebbers wandelen graag door de natuur op de paden in deze streek en kenners kopen kastanjebloem

Reistips

Reistips

Il santuario e chiesa parrocchiale di San Bartolomeo e del Crocifisso miracoloso

Het feest van San Bartolomeo wordt gevierd op 24 augustus en tussen 16 en 18 augustus is het feest van San Rocco. Het feest van San Martino di Tours vindt hier ook plaats in november.

Er is een koekspecialiteit uit de regio Borzonasca dat lijkt op Canestrelle, gemaakt van korstdeeg, het zogenaamde ‘wiel’ (Roetta in het lokale dialect) vanwege de vorm die lijkt op een klein wiel. De bakmethode en verpakking zijn hetzelfde gebleven sinds 1870.

Van speciaal belang is de productie van kastanjebloem in het dorp Montemoggio, er zijn verscheidene producenten van dit meel in dat dorp die allemaal een bio-certificering hebben. Het product wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van pannenkoeken, kastanjebloem, polenta, pasta en gnocchi.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het Giacopiane kunstmatige meer dat gevormd werd door de afdamming van de rivier Calandrino voor een elektriciteitscentrale, ligt op 14 kilometer ten noorden van de stad. U kunt de toppen van bergen Penna (1735 meter), Aiona (1701 meter en Agugiaia (1090 meter) bereiken die allemaal hier in Ligurië te vinden zijn, door een netwerk van paden in de natuur.

De regio was eigendom van de Sant’Andrea di Borzone abdij tot 1536. Borzonasca is strategisch gelegen tussen de kust en het achterland en daarom werden er kastelen gebouwd in dit gebied door de graven van Fieschi Lavagna om de commerciële routes te verdedigen. De graven heersten over dit gebied tijdens de middeleeuwen en de renaissance.

In 1746 versloeg het Franco-Genovese leger de Oostenrijkse troepen bij Passo del Bocco, wat van groot belang was voor de controle over het territorium.

Met de aanstelling van Franse bestuurders door Napoleon Bonaparte in 1797, kwam het dorp onder het bestuur van Chiavari, de hoofdstad van de Ligurische republiek. Het was onderdeel van de Apennijnen regio tot 1814 tijdens de periode van de eerste Franse Republiek.

Vanaf 1861 was het weer deel van het Italiaanse koninkrijk, samen met het district Chiavari en de provinciestad Genua. Van 1973 tot 30 april 2011 was het de zetel van het administratieve centrum en bleef het deel uitmaken van de berggemeenschap van Valli Aveto, Graveglia en Sturla.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

De stad is gelegen in de hoger gelegen Sturla vallei, 35 kilometer ten oosten van Genua. Het district bestaat uit 11 plaatsen en beslaat een gebied van 80 vierkante kilometer.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46