Type of accommodation

More options

Chiavari in Italië | provincie Genua, Ligurië

Spendeer uw vakantie in de aan de kust gelegen stad Chiavari in Ligurië, Italië en bezoek het schitterende oude centrum met zijn middeleeuwse atmosfeer.

Chiavari

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Chiavari

Genova

Dit is een grote stad met een middeleeuws centrum

De indrukwekkende kerken uit de middeleeuwen en de ruïnes van de kastelen van Chiavari zijn fascinerend

Reistips

Reistips

De stad ontwikkelde zich langs de Via Aurelia, waaraan u ook sommige van onze vakantie-appartementen kunt vinden. U kunt arcades en gebouwen zien in het historische centrum van de stad die dateren uit de 13de eeuw. Het kasteel en de stadsmuur zijn uit de middeleeuwen. Daarnaast zijn er veel traditionele kerken die aan de schoonheid van de stad bijdragen. U kunt hier een aantal kerken bewonderen, zoals de Madonna dell’Orto kerk, de San Giovanni kerk en de San Francesco kerk. De laatstgenoemde kerk is een barokke kerk die tegenwoordig voor kunsttentoonstellingen wordt gebruikt. Er is een mooi klokkenspel in Via Aurelia in Chiavari. Het Santuario di Nostra Signora delle Grazie is makkelijk te bereiken en is erg indrukwekkend.

De economische bloei vond in Chiavari plaats in de 18de en 19de eeuw. In die tijd waren het met name materialen, schepen en campanioni die werden geëxporteerd. Iedere morgen vindt er een markt plaats voor etenswaren, waar een goede selectie aan specialiteiten en producten uit de regio te vinden zijn. Omdat Chiavari niet ver van de riviermond is gelegen, is de grond erg vruchtbaar en geschikt voor de landbouw.

Chiavari is daarom niet alleen een toeristencentrum, maar ook een plaats voor regionale markten.

De oudste winkel aan de hele Riviera ligt in het voetgangersgebied: de Pasticceria Copello. Wij raden u ook aan om het Caffè Defilla te bezoeken, een van de oudste koffiehuizen rijk in traditie. U kunt van een grote selectie van wijnen genieten, heerlijk gebak en desserten, tussen erg mooie schilderijen en grote spiegels. De restaurants in Chiavari zijn ook aan te bevelen. Bijvoorbeeld ‘Da Felice’ aan de Corso Valparaiso is een erg goed restaurant dat een certificaat van Excellentie kreeg in 2014. Of het nu pasta met pesto is of vis, ieder menu is een culinair feest. We hebben ook een goede tip voor wie graag pizza eet. Aan dezelfde Valparaiso kunt u Pizzeria M’aMa vinden. U zult hier veel verschillende soorten pizza’s vinden en alles is altijd vers. U moet hier zeker een bezoek brengen!

Geschiedenis

Geschiedenis

Chiavari ligt ten oosten van Portofino aan de Riviera di Levante. Deze oude mooie stad is erg aantrekkelijk voor wandelingen. Als u daarvoor geen tijd maakt, dan zult u zeker iets missen. Er zijn hier al lange tijd hotels gevestigd en de veelkleurige markten fascinerend de gasten en zorgen ervoor dat u het Ligurische leven kunt beleven. U zult hier ook traditionele ambachten vinden, zoals de Campanioni stoelen. Deze zijn lichte, elegante stoelen met een handgewoven zitting. Daarnaast is er ook een markt voor etenswaren die iedere morgen op de Piazza Mazzini plaatsvindt en waar u een selectie van specialiteiten en producten uit de regio kunt vinden. Daarom is Chiavari een van de meest fascinerende en echt originele steden in Ligurië.

Een andere tip is het ‘Centro Storico’ in Via Martiri della Liberazione. Dit is een erg mooi oud stadscentrum dat erg de moeite waard is. U kunt hier ook goed winkelen, voor Ligurische specialiteiten en nog veel meer. Winkelen is ook mogelijk als het weer niet zo goed is, u kunt in de arcades blijven en rondkijken in de antiekwinkels.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Chiavari is een stad in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Chiavari zoals: Sanguineto (4,7 kilometer), Curlo (4,4 kilometer) en San Salvatore (6,4 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag richting Chiavari.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46