Type of accommodation

More options

Santo Stefano d'Aveto in Italië | provincie Genua, Ligurië

Geniet van een wandeling in het Ligurische achterland tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Genova / Santo Stefano d Aveto

Santo Stefano d Aveto

Santo Stefano d Aveto

Santo Stefano d Aveto

Genova

Dit is een middeleeuws dorp in een mooi berggebied

Kom en ontdek de verschillende skipistes in de winter en de mooie wandelpaden in de zomer

Reistips

Reistips

De Santo Stefano parochiekerk is de moeite van een bezoek waard. De kerk huisvest een waardevol schilderij uit 1804.

De Santa Maria Assunta parochiekerk is een erg oude kerk uit 1287. U kunt er een oud doorvont en een artistiek gedecoreerd fresco zien dat de doop van Christus voorstelt, zien.

Een brug uit de vroege 19de eeuw met een enkele boog over de Gramzizza, is ook de moeite waard om te bezoeken. Een Romeins kruispunt was naar zeggen ooit hier gelegen.

De oude kastelen, zoals het Santo Stefano d’Aveto kasteel, de ruïnes van het Della Cella di Caselledi Allegrezze kasteel en de ruïnes van de toren tussen de Castela fra Pievetta e Campomenoso zijn erg interessant en een bezoek waard.

U kunt ook rondkijken in het Malaspina Fieschi Doria, een oud fort uit de 12de eeuw en een van de meest interessant forten in Ligurië.

Er is een festival genaamd ‘Transumanza’ dat elk jaar wordt gehouden in oktober. Het festival vindt plaats in de straten van Santo Stefano en is nauw verbonden met de landbouw- en culturele tradities van het dorp en de Aveto Vallei.

Sportliefhebbers zullen ook hier zeker aan hun trekken komen. In de winter kunt u er gebruik maken van de skipistes en u kunt ook crosscountry skiën en in de zomer zijn er talrijke fiets- en wandenpaden van waar u van de mooie natuur kunt genieten.

Geschiedenis

Geschiedenis

De plaats werd waarschijnlijk voor het eerst door mensen bewoond in de prehistorische tijd en het werd snel een belangrijk centrum in de Val d’Aveto omdat het dorp strategisch en geografisch gunstig is gelegen. Een van de laatste veldslagen van het Romeinse Rijk tegen de Liguriërs werd in dit gebied rond Santo Stefano d’Aveto gevochten.

Het gebied was onder het bestuur van de monniken van San Colombano. Santo Stefano werd overgedragen aan Malaspina door Frederick Barbarossa in de 12de eeuw. Het dorp en de omgeving waren uitgerust met talrijke fortificaties en verdedigingswerken.

Santo Stefano werd opgenomen in de Republiek Genua in de 16de eeuw. Er was ontevredenheid in de regio tijden de heerschappij van de Genua familie en er was een populaire opstand in 1776, maar deze werd gewelddadig onderdrukt. De familie behield de heerschappij tot 1797.

Santo Stefano werd opgenomen in de Ligurische Republiek in 1798 na de val van de Republiek Genua. Santo Stefano werd deel van het Eerste Franse Rijk in 1805. Het werd deel van het Italiaanse Rijk in 1861. Santo Stefano was lid van de berggemeenschap Valli Aveto van 1973 tot 2011.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Santo Stefano d’Aveto is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Santo Stefano d’Aveto, zoals Gavadi (6,9 kilometer), Amborzasco (7,3 kilometer) en Rezzoaglio (7,7 kilometer). Neem vanuit de richting Genua vanaf de snelweg de afslag voor Chiavari, en neem dan de SS586 voorbij Belpiano en Cabanne tot aan Santo Stefano d’Aveto.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46