Type of accommodation

More options

Diano Castello in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van uw vakantie tussen de olijfbomen en wijngaarden in Diano Castello tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Diano Castello

Een mooi restaurant in het centrum van Diano Castello Trap naar een kerk in Diano Castello Een prachtig uitzicht over de stad van Diano Castello Italiaanse vlag in Diano Castello Een mening van een restaurant in Diano Castello Een mooie kerk in Diano Castello, Ligurië Een zicht op het centrum van Diano Castello Een prachtig uitzicht over de oude stad van Diano Castello

Diano Castello

Imperia

Een mooie stad uit de vroege Middeleeuwen

Kom en bezoek indrukwekkende kastelen, mooie kerkgevels en fantastische palazzo’s

Reistips

Reistips

Er zijn meer bergen rond de heuvel van Diano Castello waar wijndruiven worden geteelt dan olijfgaarden. Het landschap wordt absoluut gekenmerkt door olijf- en druivenoogst. U moet vooral hier deelnemen in een wijnproeverij en tegelijkertijd Ligurische delicatessen proeven. Voor wie de wijn wil proeven in een locaal restaurant, dan kunt u naar de L’Osteria di Castello gaan, in het historische centrum van de stad. De wijn wordt ieder jaar gecontroleerd en beoordeeld door een commissie. De Vermentino witte wijn smaakt het beste met verse vis. Bovendien wordt de ‘Premio del Vermentino’ ieder jaar in juni uitgereikt voor de beste Ligurische witte wijn.

Terwijl de zon langzaam onder gaat boven de zee, kunt u genieten van een romantisch diner op het terras van het restaurant ‘Lo Stregatto’ (Via Diano San Pietro). U kunt van uw pizze genieten in ‘Osteria dei Pini’ (Via Meloria 4) in het middeleeuwse stadje Diano Castello met een adembenemend uitzicht over Diano Marina en Cervo. Daarna raden wij u van harte aan om een wandeling te maken door de plaats die ook ’s avonds een speciale charme heeft.

Diano Castello heeft vijf historische en indrukwekkende kerken. De twee belangrijkste zijn de San Nicola da Bari en Santa Maria Assunta. De San Nicola da Bari dateert uit de 12de eeuw en wordt gekenmerkt door de mooie barokke stijl. Het werd gebouwd richting de zee, en daarom is het een herkenningspunt voor iedereen die van zee komt. Het indrukwekkenste van de Santa Maria Assunta uit de 13de eeuw is de unieke harmonieuze apsis en de fresco’s op de muren in de kerk. Naast de Santa Maria Assunta ligt het gerestaureerde Teatro Concordia gebouw.

Naast het wijnevenement in juni zijn er ook verschillende andere evenementen die hoofdzakelijk plaatsvinden in de zomer. Levendige processies met mensen in kostuums worden gehouden in de straten en steegjes van het eeuwenoude stadscentrum en deze accentueren de schoonheid van de plaats. Er is iets voor volwassenen en kinderen tijdens uw vakantie. Het ‘Teatro e Musica di Liguria’ in juli bijvoorbeeld, is de moeite waard voor families met muziekuitvoeringen en toneel en shows voor kinderen. Daarnaast is er de middeleeuwse processie in de herfst die erg de moeite waard is samen met de markt en de middeleeuwse keuken.

Wie liever een rustigere omgeving heeft waar u nog steeds vakantie-appartementen en vakantiehuizen kunt vinden, is Diano Castello de ideale vakantieplek. Op korte afstand van zee en toch wat verder weg van alle drukte van een kustplaats. Oude en historische Ligurische flair, dat is wat Diano Castello te bieden heeft!
U kunt volledig ontspannen in het ‘Eira Terme’ thermaal bad (Via Seuda 3). Er zijn verschillende massage-apparaten, oefening, watergymnastiek en cosmetische apparatuur die u van volledige ontspanning kunnen laten genieten. Het Therme Centrum heeft verschillende delen, u kunt in het warme water duiken in een grotto en er is een douche met kleurentherapie in de grotto. Andere hoogtepunten in het Therme cetrum zijn het afwisseld warm en koud bad, bubbelbaden en een amifitheater dat buiten is gebouwd over een natuurlijke bron. Geluidsmassage is ook een bijzondere belevenis hier. Beleef het gewoon zelf in de oase van welzijn in Diano Castello.

Geschiedenis

Geschiedenis

Diano Castello ligt boven de kleine kustplaats Diano Marina op een heuvel en is een van de mooiste historische plekken aan de BlumenRiviera. Het fort bestaat uit strategisch gelegen kerken en paleizen (Palazzi) en werd in de 10de eeuw gesticht om de inwoners tegen de Saracenen te beschermen. Later werd het dorp de residentie van Margrave Clavesana voordat het een vrij dorp werd en dat liet zien met de standbeelden uit de 14de eeuw. Veel gebouwen en gevels hebben een historische waarden en kunnen worden bewonderd door mensen die van architectuur houden. De stadswijk Varcavello is ook de moeite van en bezoek waard. U kunt hier door de kleine steegjes van Varcavello wandelen en van de unieke flair genieten!

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Diano Castello behoort tot de gemeente Varcavello en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal ander dorpen te vinden rond Diano Castello zoals Diano San Pietro (2,6 kilometer), Muratori (4,7 kilometer) en Calderina (3,4 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting San Bartolomeo al Mare en volgt u de SP34 totdat u rechtsaf slaat op de SS1. Kijk uit naar een richting aanwijzingsbord naar Diano Castello aan de rechterkant en volg deze richting. Volg de SP37 totdat u in Diano Castello aankomt.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46