Type of accommodation

More options

Imperia City in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Spendeer uw vakantie in deze beroemde touristische bestemming in Ligurië, Italië.

Imperia (City)

Mensen genieten van de zon op het strand van Imperia Een jacht tussen twee palmbomen in Imperia Kleurrijke gevels in Imperia Oneglia door zonsondergang Kerk van Ave Maris Stella in het centrum van Imperia Een mooie Logge di Santa Chiara in Imperia, Liguria Palmbomen in de wind in een haven van Imperia Een tuin met een fontein van Villa Grock, De clown museum in Imperia De clown museum Villa Grock in Imperia op een zonnige dag

Imperia (City)

Imperia

De grote en boeiende hoofdstad van de provincie Imperia

Een ding is zeker hier, u zult zich hier niet vervelen. Alles is hier te vinden, van sportactiviteiten tot bezienswaardigheden en culinaire hoogstandjes

Reistips

Reistips

Olijven uit Imperia

De introductie van het cultiveren van olijfbomen in de 12de eeuw is van groot belang in Imperia. De olijfgaarden zijn overal te vinden. Olijvenoogst is vandaag de dag in deze stad nog steeds erg belangrijk en bovendien is Imperia economisch afhankelijk van de oogst. We raden u aan om traditionele olijfolie te kopen van een van de vele boeren in de regio. U kunt meer informatie hierover vinden via de volgende link: http://www.blumenriviera.de/olivenoel-ligurien/olivenmuehlen/ U kunt traditionele olijfolie kopen op locatie in Imperia bij Carli, Raineri en Isnardi. We raden u ook aan om het olijfoliemuseum te bezoeken dat met veel zorg en kunde werd samengesteld. U zult hier interessante dingen te weten komen over het cultiveren en de oogst van olijven en de productie van de bekende olijfolie. Een andere belangrijke economische bron is sierteelt. Aangezien er steeds meer mensen hun welverdiende vakantie doorbrengen in vakantie-appartementen in Ligurië, betekent dit dat toerisme ook een belangrijke bron van inkomsten voor de regio is geworden.

Imperia’s culinaire lekkernijen

De regionale producten zijn natuurlijk een bijzondere delicatesse en specialiteit. De Ligurische Focaccia krijgt zijn onmiskenbare smaak door de speciale olijfolie. Vessalica knoflook is ook iets erg speciaals. Het wordt gebruikt als ingrediënt in veel verschillende specialiteiten zoals de Ligurische Pesto. Het unieke klimaat wordt beïnvloedt door de zee en de bergen en geeft de specialiteiten hun eigen bijzondere en unieke smaak. Wanneer u een bezoek brengt aan Imperia dan moet u zeker naar een van de vele restaurants in de havens van Oneglia en Porto Maurizio gaan. U vindt hier iets voor iedere smaak. Verse vis kunt u vinden bij La Beppa in de haven van Oneglia (Via Doria 24).

Tussen de kleurrijke oude vissershuisjes niet ver van de haven van Porto Maurizion ligt de pizzeria L’Oasi la Pizza (Piazzetta Sant Antonio 15). Bereid u voor op een verassing wanneer u naar deze pizzeria gaat. Pizzas worden geserveerd volgens een uniek principe gebaseerd op toeval, u een pizza kunt bestellen die al klaar is gemaakt of u kunt wachten op de volgende. Pizzeria “Giropizza” (Via de Geneys 11/13), dat werd geopend in April 2014, werkt volgens ongeveer hetzelfde principe. Hier kunt u verschillende heerlijke pizza’s uitproberen en u kunt zoveel eten als u maar wilt.

U kiest de pizza’s die u wilt. De door u gekozen pizza’s worden naar uw tafel gebracht op een grote houten dienblad. U kunt ook iets à la carte bestellen als u dat liever doet. Het menu is erg uitgebreid, van dubbele pizza’s, 3D pizza’s en pizza’s met een rand gevuld met kaas tot pannenkoeken, Focaccia’s en Panini’s. We raden u aan om te reserveren, want dit kleine restaurant is erg populair geworden. Bij restaurant Osteria dai Pippi in Porto Maurizion (Via dei Pellegrini 9) vindt u de traditionele Ligurische keuken.

Beleef Imperia!

De stad ligt direct aan zee, en daarom hebben toeristen die hun vakantie in Imperia doorbrengen de gelegenheid om een ontspannen vakantie aan zee door te brengen en tegelijkertijd spannende tochten door de bergen te maken. Of u nu er op uitgaat met de mountainbike of te voet, het fantastische landschap zal u erg enthousiast maken. De speciale paden bieden een uitdaging voor amateurs en professionals. Ontdek de fijne verfrissende charme van de stad Imperia, een stad die zich ontwikkeld heeft met verscheidenheid en schoonheid. U kunt verschillende winkels vinden in Imperia, rond de Piazza Dante in Oneglia, in de Via della Repubblica en in Via Bonfante. Op woensdag- en zaterdagmorgen is er markt in Oneglia en op donderdagmorgen in Porto Maurizio.

Naast Italiaanse mode en verse groente en fruit, zult u hier ook souveniers vinden voor uw familie en vrienden thuis. U mag zeker Villa Grock in Imperia niet missen, een museum toegewijd aan de beroemde Zwitserse clown Adrien Wettach. Het clown museum biedt spel en plezier voor de hele familie met zijn unieke kamers. Het Grock festival dat in Imperia wordt gehouden ter nagedachtenis van de clown heeft een gevarieerd programma. Een ander evenement dat u zeker niet mag missen is de ‘Vele de Epoca’ zeilrace die elke twee jaar wordt gehouden. Verschillende zeilboten komen naar de Ligurische kust voor dit evenement. Het culturele programma is een belevenis, zelfs als u niet deelneemt aan de race.

Stranden in Imperia

De stranden in Imperia zijn erg gevarieerd. U zult hier zandstranden, kiezelstranden en rotsstranden vinden. De stranden in Oneglia zijn rots- en kiezel stranden. U kunt verschillende parkeerplaatsen vinden en ook een grote speelplaats voor de kinderen aan de Lungomare, in de richting van Diano Marina. Als u met de fiets bent, dan kunt u van hieruit de oude verbindingsweg naar Diano Marina nemen en genieten van de nabijheid van de zee. Er zijn gratis en ook betaalde stranden die verschillende faciliteiten bieden (Oranje Strand) in Borgo Marina en ook in Bagni (zoals Bagni Oneglio).

Er is hier ook een hondenstrand (Bagni Buraxen). Vanuit Borgo Marina, kunt u naar Borgo Foce gaan via een wandelpad (Lungomare Domenico Moriani), onder Aurelia. Er is een gratis zandstrand (Foce strand) hier en verschillende rotsstranden. Vanaf de stranden in Borgo Prino heeft u een fantastisch uitzicht over Porto Maurizio en Torre Prarola. Aan het begin zult u een klein stuk zandstrand vinden en als u verder rijdt, dan komt u bij het rotsstrand. Er zijn hier ook twee grotere parkeerplaatsen.

Avondactiviteiten in Imperia

Om ’s avonds in Imperia te ontspannen, raden wij u aan om een wandeling te maken langs de haven van Oneglia of Porto Maurizio. Naast de vele restaurants, zult u ook barretjes vinden in beide gedeelten van Imperia stad, waar mensen elkaar ontmoeten voor een Aperitivo. De zogenaamde ‘Laboratorio’ in de haven van Oneglia is van harte aan te raden. Als u hier een Aperitivo besteld, dan krijgt u verschillende hapjes erbij. Ernaast ligt de bar ‘La Conchiglia’.

Als u honger heeft, dan kunt u een van de vele restaurants in de haven bezoeken. Er is ook een grote verscheidenheid aan restaurants in de haven van Porto Marina in Porto Maurizio. Het Greenwich Café bijvoorbeeld is erg populair hier. Mensen komen hier ’s avonds samen om te eten en/of om te dansen, vooral in het weekend. Dezelfde levendige atmosfeer kunt u in de zomermaanden vinden in de bar ‘Capo Horn’. Als u iets te vieren heeft dan kunt u dat in de openlucht doen op de Coco-Beach (voorheen Afrik) in Oneglia.

Geschiedenis

Geschiedenis

Imperia – provincie en stad Imperia is de naam van een van de vier Ligurische provincies en het is ook de naam van de Italiaanse haven aan de Riviera di Ponente. De hoofdstad van de provincie heeft 42.246 inwoners en ligt in het uiterste westen. Imperianen spreken het Ligurische dialect. Naast interessante bezienswaardigheden en entertainment, biedt Imperia ook authentieke vissershavens en ook een moderne marina. In 1945 werd het gebied een maand lang bezet door de Franse troepen.

Oneglia versus Porto Maurizio

De stad is verdeeld in twee onafhankelijke districten, Oneglia en Porto Maurizio en ook de omliggende dorpen. De districten worden gescheiden door de rivier Impero. Tegenwoordig vormen de twee districten een gemeenschap, hoewel deze twee districten vroeger vijandig tegenover elkaar stonden. Eeuwenlang, was er een sterke economische rivaliteit. In deze context, bleef Porto Maurizio loyaal aan Genua en Oneglia aan Savoye. De twee districten overkwamen hun rivaliteit met de bouw van een gemeentehuis in Imperia dat precies in het geografische centrum ligt.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Imperia vormt een gemeente met Artallo, Borgo d’Oneglia, Caramagna, Caramagnetta, Garbella, Moltedo, Montegrazie, Oneglia, Piani, Poggi, Porto Maurizio en Sant Agata en is een van de steden in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere plaatsen rond Imperia zoals Gorleri (9,7 kilometer), Porto Maurizio (4,6 kilometer) en Costa Oneglia (8,1 kilometer). Wanneer u vanuit de richting Genua / Nizza komt, neemt u vanaf de snelweg de afslag Imperia Ovest.

Casa Canelli

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Imperia (City))

Huisdieren op verzoek, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Tuinstoel, Barbecue, Olijfbomen, Zeezicht Zwembad Twee slaapkamers

Swimming Pool
Pets allowed on request
Parking space
BBQ
Details

Villa dell Avvocato

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Imperia (City))

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Barbecue, Dakterras, Olijfbomen, Tuinmeubels, vaatwasser, 5 slaapkamers Zwembad 3 badkamers 2 grote terrassen

Swimming Pool
Pets allowed on request
Dishwasher
SAT/TV
Parking space
BBQ
Details

Villetta di Nanni

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Imperia (City))

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Barbecue, Privé parkeerplaats, Tuinmeubels, Kleine villa Dromerig uitzicht op zee Groot terras Zwembad

Swimming Pool
Pets allowed on request
SAT/TV
Parking space
BBQ
Details

Casa delle Stelle

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Imperia (City))

Barbecue toegestaan, Terras, Openbare parkeerplaats, Tuinmeubels, Terras met een prachtig uitzicht over de plaats tot aan de zee 2 slaapkamers Comfortabele woonkeuken

Pets not allowed
SAT/TV
Internet
Details

Villino Capo Berta

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Imperia (City))

circa mins vanaf zee te voet* Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Parkeerplaats, Terras, Olijfbomen, Tuinmeubels, Villa met prachtig uitzicht op zee Terras WIFI

Pets allowed on request
SAT/TV
AC
Internet
Parking space
Details


© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46