Type of accommodation

More options

Castelvittorio in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de beroemde kerk van St. Stephen in Castel Vittorio in Ligurië, Italië.

Castel Vittorio

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Castel Vittorio

Imperia

Een rustig dorp met mooie middeleeuwse straatjes en huizen

Kom en doe mee met een van de vele festivals in het dorp, bijvoorbeeld het feest van de patroonheilige Santo Stefano

Reistips

Reistips

Het hoogste punt in het dorp vandaag de dag is de klokkentoren in de Santo Stefano parochiekerk, die werd gebouwd als een oud fort. Er is ook een kruisbeeld van Maragliano in deze kerk. Maar de kerk is niet de belangrijkste bezienswaardigheid in het dorp. Het is de Piazza XX Settembre. Dit is waar de dorpsgemeenschap bijeenkomt om te praten in de koele schaduw van de huizen. Als u het dorp verlaat in de richting van de oude grens tussen Pigna en Castel Vittorio, dan komt u voorbij de ruïnes van de Romaanse kerk Santa Maria Nogareto. U vindt de ruïnes vlakbij de brug bij het Pigo meer, en het dateert uit de 12de eeuw. De kerk werd herbouwd in de 16de eeuw en wordt tegenwoordig omringd met groene olijf- en kastanjebomen.

Het pittoreske ‘Carugi’ in het hart van het dorp is erg aantrekkelijk. Dit zijn smalle steegjes die worden gevormd door de gevels van de huizen. Deze muren werden eerder gebruikt als verdedigingswerken tegen de Saracenen.

Er is een pittoreske bergweg die loopt van Pigna, voorbij Santa Maria di Nogareto tot aan de gemeente Baiardo. Deze weg is erg geschikt voor mountainbikers, maar het is ook erg populair bij bergwandelaars en wandelaars. Een andere interessante weg loopt naar beneden in de groene Rio Godale vallei, waar de traditionele sport elastieken bal nog steeds wordt beoefend, zelfs tegenwoordig. De omringende omgeving is ook een waar paradijs voor jagers. U vindt hier hazen, patrijzen en lijsters. De beken met hun heldere water waar u kunt vissen en het grote aantal forellen zal iedere visser gelukkig maken.

Wanneer een u tussen de excursies en culturele bezoeken door zin heeft in een versnapering, moet u zeker kennismaken met de 'tourtoun' een hartig taartje met aromatische kruiden. Ter gelegenheid van het lokale festival worden deze taartjes gedecoreerd met courgettes en gekookt in een houtoven. De 'peti de muneghe' zijn overheerlijke zoete pannenkoeken.

Geschiedenis

Geschiedenis

Castel Vittorio is gebouwd op een steile heuvel die uitkijkt over de Nervia vallei en de thematische baden Pigna - op slechts een paar kilometer van de zee en in het zicht van de Maritieme Alpen. Volgens documenten uit de dertiende eeuw was de oorspronkelijke naam van het kasteel ''Castrum Dodi''. De stad was onderdeel van het leengoed van Ventimiglia en viel later onder de dominantie van de Genuanen. In 1862 kreeg het kasteel zijn huidige naam, ter ere van de Savoys die het kasteel in de achttiende eeuw in hun bezit hadden.

De ruïnes van de oude citadel, dat het onderwerp was van strijd tussen de Savoys en de Republiek van Genua, zijn nog steeds te bezichtigen. U vindt er ook een architraaf met het wapen van de Republiek van Genua.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Castel Vittorio is een van de dorpen in de provincie Imperia gelegen in de regio Ligurië. Er zijn een aantal andere dorpen rond Castel Vittorio, bijvoorbeeld: Triora (32,4 kilometer), Pigna (5,5 kilometer) en Vigna (25 kilometer). Vanuit de richting Ventimiglia, volgt u de SP64 en rijdt u voorbij Camporosso en Dolceacqua tot aan Castel Vittorio.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46