Type of accommodation

More options

Moneglia in Italië | provincie Genua, Ligurië

Geniet van een culturele en actieve vakantie of een strand en relax vakantie in de stad Moneglia in Ligurië, Italië.

Moneglia

- Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Moneglia

Genova

Dit is een Romeinse kustplaats, erg geschikt om te gaan zonnebaden en bezienswaardigheden te zien

De twee kastelen zijn indrukwekkend boven de stad en geven een fascinerend uitzicht over de stad en de zee

Reistips

Reistips

Moneglia combineert de charme van de bergen en de zee en dat is typisch voor Ligurië. Op deze manier krijgen bezoekers een perfect gebalanceerde vakantie die bestaat uit culturele evenementen, het strand en een programma vol actie.

Aan de ene kant is de kleine kustplaats een ideaal uitgangspunt voor tochten door de omliggende regio. Veel fietspaden in de bergachtige omgeving beginnen hier en ook veel wandelpaden, zodat u de natuurlijke omgeving te voet kunt ontdekken. Een van deze wandelpaden werd al op oude Romeinse kaarten aangegeven als Monilia (juweel).

U kunt ook een excursie maken naar Portofino en Cinque Terre met de boot. Als u dat wilt, kunt u ook in Cinque Terre komen met de trein. Een 20 minuten durende reis langs de kust is een unieke belevenis. Als u de spoorlijn gebruikt die door Moneglia loopt, dan kunt u snel en makkelijk andere steden bereiken zoals Milaan, Genua of La Spezia en ook de kleinere dorpen aan de Ligurische Riviera.

Het centrum van Moneglia ligt lager en is omringd door twee kastelen. In het oosten kunt u de stad zien vanaf de ruïnes van Villafranca-Kastell. In het westen is er een historisch Palazzo uit de 19de eeuw dat het einde van de stad markeert. Het werd gebouwd op de plek waar het Monteleone fort ooit stond. U kunt de gestreepte Santa Croce kerk (gebouwd in 1726) bewonderen in het centrum van de stad, en ook het buitengewoon opmerkelijke schilderij van de ‘Heilige Georgius’ in de San Giorgio kerk.

Stranden in Moneglia

Aan de andere kant kunt u ook gewoon van de zon en het uitzicht in de verte genieten terwijl u ontspant op het strand. De stranden in Moneglia werden weer de Bandiera Blu toegekend in 2014 vanwege de uitstekende waterkwaliteit, schoonheid, milieumanagement, veiligheid en faciliteiten. Er zijn van allerlei soorten spelen voor de kleinsten op de goedonderhouden privé-stranden en sommige bieden kicker (tafelvoetbal), volleybalvelden en oppasservice. Moneglia biedt lange zandstranden, steenstranden en veel kleine baaien die alleen kunnen bereikt vanaf de zee. Ook kunt u in de plaats bars vinden, waar u fijn uw avond kunt beginnen met een Aperitivo en uw honger opwekken voor de Italiaanse keuken.

Geschiedenis

Geschiedenis

Moneglia werd gebouwd in de Romeinse tijd en werd snel een belangrijke plaats vanwege de locatie aan de Via Aurelia. Het de verovering van Ligurië door koning Rotari, werd Moneglia lid van de Bobbi monniken en dat leidde tot de ontwikkeling van veel boerderijen en cellen voor monniken.

Moneglia leed erg, net als veel andere kustplaatsen, onder de invasie van de Saracenen die de stad plunderden en verwoesten. Moneglia werd deel van de Republiek Genua in 1153 en nam deel aan de beroemde strijd bij Meloria en Porto Pisano in 1284 tegen Pisa.

In 1397 werd het dorp en het fort aangevallen door een alliantie van de Bertolotti familie en het dorp moest zich overgeven. In 1425 werd Moneglia aangevallen door de Dogen Tomaso Fregoso en hierbij werd de klokkentoren verwoest.

Onder Franse heerschappij werd Moneglia deel van de Ligurische Republiek en het werd ingelijfd bij het eerste Franse Rijk in 1805. Vanaf 1815 werd Moneglia opgenomen in het Koninkrijk Sardinië en in 1861 werd het deel van het Italiaanse Rijk.

In de eerste Wereldoorlog zonken verschillende schepen voor de kust van Moneglia. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er aanvallen vanuit de lucht op Moneglia waarbij de spoorwegbrug werd verwoest. Van 1973 tot 2008 behoorde Moneglia tot de Val Petronio berggemeenschap.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Moneglia is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Moneglia, zoals Crova (5,3 kilometer), Facciu (1,8 kilometer) en Littorno (4,9 kilometer). Vanuit Genua neemt u de afslag op de snelweg richting Sestri Levante en dan rijdt u in de richting van de SS370. Volg deze weg tot aan Moneglia.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46