Type of accommodation

More options

Diano San Pietro in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Diano San Pietro ligt gelegen in de San Pietro Valley, waar u kunt genieten van de panoramische uitzichten en de zee tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Diano San Pietro

Een prachtig uitzicht over Diano San Pietro dorp Een mooie kerk in Diano San Pietro, Ligurië Een mening van een mooi dorp van Diano San Pietro Olijfmolen Antico Frantoio in Diano San Pietro Een kerk in Diano San Pietro, Ligurië Een kerk van Diano San Pietro

Diano San Pietro

Imperia

Een klein dorp met een historisch belangrijke kerk

En de beroemde olijven

Reistips

Reistips

Deze gemeente wordt gevormd door twee stadjes op de zonnige hellingen van de San Pietro Vallei. De parochiekerk, die een van meest belangrijke in het gebied is, domineert het lager gelegen stadje. Het doopvont dateert uit de elfde eeuw. De klokkentoren is het enige wat over is gebleven van het laatmiddeleeuwse gebouw. Het is gewijd aan St. Petrus en St. Paulus en is gebouwd in Barokke stijl rond de tweede helft van de achttiende eeuw. Het voorhof is bestraat met kiezelstenen en het was omringd door een verdedigingsmuur in 1564 tegen invasies van de Saracenen. Binnen is er een schilderij van het marteldom van San Giovanni Battista dat aan Giovanni Battista Paggi wordt toegeschreven en een mooie zeventiende-eeuwse preekstoel.

Langs de weg naar Diano San Pietro staan twee gebouwen die ooit gebruikt werden voor als controlepunt en verdediging van de vallei. Dit zijn het vierkante kazernegebouw ‘Camandone’ en het molenfort ‘Molino Arduino’.

Net buiten de stad, waar u de brug over de Rio San Pietra overgaat, komt u in het Colla district, waar u het recent gerestaureerde sanctuarium van de Madonna della Neve kunt bewonderen. In de Natività di Maria kerk in Borganza, kunt u een mooie polyptiek bezichtigen van Antonio Brea: de Madonna della Consolazione (1518). Er is een erg oude steile boogbrug over de San Pietro bij Roncagli. Ooit was de vallei vol molens die Taggia olijfolie produceerden. Behalve van de olijfolieproductie, is de locale economie ook afhankelijk van groente- en fruitteelt en basilicum, het hoofdingrediënt voor de typische lokale likeur. Van de vele zomerfestivals, is de meest bekende aan het pastagerecht ‘trenette al pestoÂ’ gewijd, die wordt begeleid door de klassieke Ligurische wijn Pigato.

Diano San Pietro ligt, gezien vanaf de zee, rechtsboven Diano Marina. Diano Marina beschikt over een erg goede infrastructuur met talloze restaurants, winkels, cafés, bars en discotheken en vele sportieve faciliteiten zoals tennisbanen, bowlingbanen en fietsverhuur. Vanaf deze locatie zijn veel excursies mogelijk.

Vanuit Diano San Pietro volgt de weg de gelijknamige rivier, die voor de werking van vele olijfoliemolens zorgde, naar Diano Borganzo, met gehuchtjes op een steile helling. Hier vindt u de stadskerk, Natività di Maria, gebouwd in de negentiende eeuw, waar u de mooie polyptiek de Madonna della Consolazione uit 1518 van Antonio Brea kunt bezichtigen. In het kleine plaatsje Roncagli, leidt een kleine middeleeuwse brug u over de San Pietro rivier verder naar beneden richting Virgili en Diano Arentino.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het dorp heeft een historische kerk en middeleeuwse muren. Diano San Pietro werd gesticht tijdens het tijdperk van de Romeinse keizer.

Tijdens de middeleeuwen, behoorde het dorp Diano San Pietro toe aan de Clavesana familie totdat de plaats werd verkocht aan de Republiek Genua. Na de val van de Genovese Republiek, kwam Diano San Pietro onder de Republiek Ligurië te vallen. Sinds 1803, was de plaats een van de belangrijkste centra voor olijvencultivatie. Het werd bij het eerste Franse Rijk gevoegd in 1805. In 1815 werd het onderdeel van het Koninkrijk Sardinië en in 1861 werd het aangesloten bij het Italiaanse koninkrijk. Deze voormalig onderdrukte gemeenschap werd weer autonoom in 1925. Diano San Pietro was onderdeel van de berggemeenschap Olive en Alta Valle Arroscia van 1973 tot 2011.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Diano San Pietro vormt een gemeente samen met Camporondo, Colla, Besta, Diano Borello, Diano Roncagli en Moltedo en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Diano San Pietro bijvoorbeeld Diano Castello (2,6 kilometer), Monade Santa Lucia (4,6 kilometer) en Muratori (5,9 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting San Bartolomeo al Mare en volgt u de SP34 tot aan de SS1. Volg dan de SS1 tot aan het Grande Hotel (Majestic). Sla hier rechtsaf en vlak daarna linksaf bij de Via Saponiera. Volg deze weg tot het einde, dan weer rechtsaf. U volgt de SP36 totdat u in Diano San Pietro aankomt.

Ca Gianca 1

Holiday rental in Ligurien Imperia (Diano San Pietro)

Tuin, Parkeerplaats, Balkon, Terras, Barbecue, Speelplaats, Tuinmeubels, vaatwasser, Idyllisch appartement met goede faciliteiten Tegen een heuvel gelegen 2 slaapkamers Speeltuin Terras Zwembad Tuin met barbecue

Swimming Pool
Pets not allowed
Dishwasher
SAT/TV
Internet
Parking space
BBQ
Details

Ca Gianca 2

Holiday rental in Ligurien Imperia (Diano San Pietro)

Tuin, Parkeerplaats, Balkon, Terras, Barbecue, Speelplaats, Tuinmeubels, vaatwasser, Idyllisch appartement met goede faciliteiten Tegen een heuvel gelegen Speeltuin Zwembad Tuin met barbecue Groot balkon met prachtig uitzicht op zee

Swimming Pool
Pets not allowed
Dishwasher
SAT/TV
Internet
Parking space
BBQ
Details

Casa Pantallo

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Diano San Pietro)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Kleine tuin, Terras, Wintertuin, Openbare parkeerplaats, Dakterras, Tuinmeubels, 3 slaapkamers 2 terrassen Uitzicht

Pets allowed on request
SAT/TV
Details

Casa Mare

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Diano San Pietro)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Terras, Tuinmeubels, 3 slaapkamers 2 badkamers Uitzicht op zee Terras Rustig gelegen

Pets allowed on request
SAT/TV
Details

Villa Gioia

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Diano San Pietro)

Huisdieren op verzoek, Tuin, Parkeerplaats, Balkon, Terras, loggia, Barbecue, Dakterras, Speelplaats, Tuinmeubels, vaatwasser, Idyllisch appartement met goede faciliteiten Tegen een heuvel gelegen 4 slaapkamers Speeltuin Terras Zwembad Tuin met barbecue

Swimming Pool
Pets allowed on request
Dishwasher
SAT/TV
Internet
Parking space
BBQ
Details


© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46