Type of accommodation

More options

Caravonica in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de kleine stad Caravonica in het achterland van Ligurië, Italië.

Caravonica

Caravonica

Caravonica

Imperia

Een klein bergdorp op de Colle San Bartolomeo Pas

Dit dorp, gelegen in de bergen, is een uitstekend uitgangspunt voor wandel- en bergwandeltochten

Reistips

Reistips

Een prachtige wandeling brengt u naar het heiligdom van de Beata Vegine delle Vigne. Deze dateert uit de laat zestiende eeuw en ligt verschonen tussen de olijfbomen. In zijn geschiedenis heeft het heiligdom een aantal restauraties ondergaan: zo werd de gevel verfraaid door een kleine portiek. Het interieur bevat mooi achttiende-eeuws stucwerk van F.F. Marvaldi en fresco's van Francesco Carrega. In de stad gaat een legende rond over de eeuwenoude voorsprong van het heiligdom: de zoon van een duiveluitdrijver ging naar een pakhuis, zonder dit aan zijn vader te vertellen en stal een klein beeld van de Maagd Maria.

Hij stopte het beeld in een tarwezaken laadde de zak op de muilezel. Tijdens de reis naar huis stopte de muilezel op het gegeven moment plotseling en weigerde hij verder te gaan. De zoon vertelde aan zijn vader wat er in de zak zat en de vader besloot om het standbeeld terug te zetten. Hij beschermde het beeld door deze te omringen met stenen. Deze stenen werden late de eerst gelegde stenen bij de bouw van de kerk van Madonna delle Vigne. Vandaag de dag zijn er nog enkele ruïnes te bezichtigen van de elfde-eeuwse San Michele kerk.

 De huidige inwoners van Caravonica houden zich voornamelijk bezig met de cultivering van wijn en olijven. Per mountainbike of te voet kunt u prachtige excursies maken langs de olijfvelden en prachtige vegetaties. Een van deze paden brengt u naar Guadiabella. Aan het einde van uw dagje uit op het platteland kunt u kennismaken met een overheerlijk gerecht genaamd 'Buridia' en een heerlijk glas Vermentino of Pigato wijn drinken.

Geschiedenis

Geschiedenis

Als u vanuit vanuit San Lazzaro naar boven reist passeert u het middeleeuwse heuvelstadje Caravonica. Vroeger was dit een leengoed van de aristocraten uit Ventimiglia die een kasteel bouwden in het bovenste gedeelte van de stad. Later viel Caravonica onder het bestuur van de ridder van Rhodes en de ridders van Malta. Er gaan verschillende theorieën rond over de oorsprong van de naam van de stad, maar de meest plausibele verklaring is dat de naam verwijst naar de door muilezel getrokken karren die vroeger door Caravonica reden. Het was de enige weg op olie te vervoeren naar Piemonte.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Caravonica is een van de dorpen in de provincie Imperia gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Caravonica, zoals: Cesio (7,3 kilometer), Borgomaro (5,1 kilometer) en Torria (10,6 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Imperia Est, dan slaat u rechtsaf richting de SS28 en rijdt u voorbij Pontedassio, dan slaat u rechtsaf richting Caravonica.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46