Type of accommodation

More options

Sassello in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek het kleine dorp Sassello in Ligurië, Italië en maak een wandeling door het Natural Parc of Beingua en door het wonderschone historische hart van de stad.

Sassello

- Appartementhaus - Appartementhaus

Sassello

Savona

Sassello is een middeleeuws dorp uit de prehistorisch tijd

Beroemd om de Amaretto koekjes, maar Sassello heeft ook veel historische kerken en gebouwen te bieden

Reistips

Reistips

Sassello heeft veel interessante oude kerken, bijvoorbeeld de Holy Trinity parochiekerk in de oude stad. De kerk werd gebouwd tussen 1654 en 1725. Het heeft een aantal waardevolle fresco’s uit de 18de eeuw en schilderijen uit de 17de en 18de eeuw.

De St Johannes de Doper kerk is de oudste kerk in Sassello. Het werd gebouwd in de 11de eeuw, maar werd zo vaak gerestaureerd en veranderd, dat het niet meer in zijn originele staat is.

Daarnaast zijn er veel andere kerken die werden gebouwd in de 16de, 17de en 18de eeuw, zoals de San Rocco kerk, de Basilica della Immacolata Concezione, de San Sebastiano kerk, St Antonius, St Petrus kapel en vele andere. Ook het Palazzo Doria-Perrando dat werd gebouwd in de 17de eeuw en gerestaureerd in de 19de eeuw is de moeite van een bezoek waard.

Het Palazzo, dat te vinden is in de tuin voor de Basiliek, is het huidige gemeentehuis. Een bezoekerscentrum voor geologie en geomorfologie werd gevestigd in het Gervino paleis. Een ander museum is het Perrando museum, waar u archeologische vondsten uit de regio kunt zien, en een aantal indrukwekkende schilderijen. De keramiek collectie kan ook daar worden bekeken.

U moet beslist de middeleeuwse brug bezoeken die vlakbij de San Rocco kerk ligt. Ook het Sassello kasteel is het moeite waard. De kasteelruïnes liggen op een heuvel vlakbij het dorp, en de toren is bewaard gebleven.

De natuurlijke omgeving rond Sassello heeft ook iets te bieden. Het dorp ligt dichtbij de Erro Rivier. Sassello ligt in het natuurgebied Beigua. U kunt een mooie wandeling maken door de bossen en veel verschillende planten- en dierensoorten ontdekken. U kunt ook de heuvels ingaan.

Sassello is beroemd om de Amaretto koekjes, waarvoor ook een jaarlijks festival wordt gehouden. U kunt ook andere typische specialiteiten vinden in Sassello.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het wordt aangenomen dat Sassello een nederzetting werd in de prehistorie en dat de inwoners van de Ligurische regio’s hier toevlucht zochten na de Romeinse invasie. Dat is hoe het dorp ontstond. Vanaf de 11de eeuw was Sassello in handen van de Markies van Ponzone die het dorp verkocht in 1290 aan de Doria familie.

In de 14de eeuw werd het Bastia Soprano kasteel gebouwd en rond 1450 werd het gebouw uitgebreid en verschillende nieuwe fortificaties werden gebouwd. De relatie tussen de Doria familie en de dorpelingen kwam onder druk en dit leidde tot een opstand in 1593 die eindigde met de verkoop van het dorp door de Doria familie aan de Republiek Genua.

Als gevolg van misverstanden tussen Genua en de Savooien, leed het dorp in de 17de eeuw onder aanvallen en verwoestingen. Het dorp leed ook erg onder de oorlog met de troepen van Napoleon. Na de val van de Genovese Republiek, kwam Sassello onder de Republiek Ligurië te vallen onder Franse heerschappij. In 1861 werd Sassello deel van het Italiaanse Rijk.

In de late 19de en vroege 20ste eeuw ontwikkelde Sassello zich tot een van de grootste industriële centra aan de kust van Savona en die groei werd toegeschreven aan de groeiende industrialisering van het gebied. Van 1973 tot 2011 maakte het dorp deel uit van de berggemeenschap Giovo.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Sasello is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Sassello liggen verschillende andere dorpen zoals Palo (8,3 kilometer), Maddalena (3,2 kilometer) en Pratovallarino (2,8 kilometer). Vanuit Genua kunt u via de E80 de afslag nemen voor Albisola, en dan slaat u rechtsaf voor de SP334. Volg de SP334 voorbij Stelle en Santa Giustinabis tot aan Sassello.

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46