Type of accommodation

More options

Informatie over de dorpen en steden in Ligurië | Italië

Informatie over de wijken, dorpen en steden in Ligurië en Italië.

Leer Ligurië kennen

De regio Ligurie ligt een het Noord-westen van Italië in een gebied met een gunstig klimaat.

De regio Ligurië ligt in het noordwesten van Italië aan de Middellandse Zee

Deze smalle landstrook heeft een pittoresk landschap omgeven door de Middellandse Zee, de Alpen en de Apennijnen.

Ligurië grenst aan de Franse Cote d’Azur, in het westen, de Italiaanse regio Piedmont in het noorden en Emilia-Romagna en Toscane in het oosten.

De regio Ligurië ligt in het noordwesten van Italië aan de Middellandse Zee
Map of province of Imperia Map of province of Savona Map of province of Genoa Map of province of La Spezia

Ligurië is in twee delen verdeeld: de Riviera di Ponente samen met de provincies Imperia en Savona in het westen en in het oosten de Riviera di Levante die uitstrekt van de Ligurische hoofdstad Genua tot aan La spezia

Ontdek Ligurië

Het milde klimaat trekt het hele jaar door vakantiegangers aan in Ligurië

Mild klimaat

HET HELE JAAR DOOR

Met tot wel 300 dagen zon per jaar en weinig regen, is Ligurië een populaire vakantiebestemming in elk seizoen. De bergen en de nabijheid van de zee hebben een gunstige invloed op het stabieleklimaat in deze regio. Geniet van de kleurrijke lente, de aangenaam warme zomer, de gouden herfst en de milde winters in Ligurië.
Ligurië is een fascinerende plek met pittoreske straatjes en Italiaanse flair

De charme

VAN KLEI

Wandel door de pittoreske laantjes, beleef de kleine lokale restaurants en laat uzelf meevoeren met de echte Italiaanse manier van leven. Ligurië is geen massa vakantiebestemming, maar meer een bestemming van mensen met een eigen stijl die iets erg bijzonders willen beleven!
Probeer Ligurische olijfolie en andere lokale specialiteiten
Culinaire SPECIALITEITEN
Italiaanse espresso, de bestet olijfolie en wijnen.Dit is maar een klein deel van de specialiteiten die Ligurië te bieden heeft. Hier komt pesto en focaccia vandaan en laat de smaakbelevenissen u maar verwennen!
Met de zee en bergen kunt u een gevarieerd landschap verwachten in Ligurië
Zee bergen DE PERFECTE COMBINATIE
Begin de dag met een mountainbike tocht en ontspan op het zandstrand voor de rest van de dag. Geniet van het heuvelachtige achterland en het magnifieke panorama door actief te zijn. De kustgebieden zijn daarentegen een perfect contrast: Italiaanse flair in Ligurische straatjes en een verscheidenheid aan stranden die een ideale plek zijn om te zwemmen.
Ligurië ligt in een gemakkelijk te bereiken regio in noord Italië

Makkelijk te bereiken

VANUIT ELKE RICHTING

Omgeven door Frankrijk, Piëmont en Toscane, ligt Ligurië in een makkelijk te bereiken gebied langs de Middellandse zee. De regio heeft een goed verkeersnetwerk en kan daarom makkelijk worden bereikt via Duitsland. Dus, niet langer wachten en wordt verrast door de diversiteit in Ligurië!

TOP Steden in Ligurië

Wat te doen Ligurië

Accommodaties in Ligurië

Vind een vakantiehuis in Ligurië
Huizen
De vakantiehuizen zijn vaak gelegen tussen andere huizen in een straat. Vrijstaande huizen zijn meestal nieuwbouw or traditionele Rustico’s, dat betekent typische stenen huizen gelegen in de bergen tussen de olijfgroeven, vaak met een spectaculair uitzicht tot aan de kust.
Kies een vakantie-appartement in Ligurië
Appartementen
Wanneer u een vakantie-appartement huurt in Ligurië dan kunt u rekenen op een korte afstand naar het strand of Italiaanse flair in de stad of rust in het achterland. De termen Condominio, Casetta of Appartemento verwijzen meestal naar een appartement, maar het kan ook ‘Casa’ worden genoemd aangezien dit het Italiaanse woord is voor thuis.
Kies een mooie Villa in Ligurië
Villa’s
Voor meer luxe, privacy en ruimte raden wij onze unieke villa’s aan direct aan zee of in het niet zo verre achterland in de regio. Een Villetta of Villino is meestal een kleine villa of een huisje bij een groter huis.
Agriturismo
Net als op een boerderij, zult u de nabijheid van de natuur ervaren wanneer u uw vakantie doorbrengt in een Agriturismo en tegelijkertijd zult u thuisgemaakte lokale producten leren kennen. In deze gevallen is de accommodatie meestal een vakantie-appartement met een eigen ingang, maar in verbinding met het terrein van de Agriturismo eigenaar en zijn familie.
Breng uw vakantie door in een vakantieresidentie in Ligurië
Residenties
In onze self-catering vakantie-accommodaties, brengt u uw vakantie door in praktisch ingerichte appartementen die gewoonlijk zijn uitgerust met een woonkeuken of een kitchenette, en zij hebben vaak hun eigen ingang. Faciliteiten buiten zoals een barbecue, zwembad of speelplaats zijn voor gezamenlijk gebruik.
Last Minute
Voor wie tot de laatste minuut wacht met boeken, zijn er erg goede en gunstige last minute aanbieden met tot wel 50% korting op geselecteerde reisperiodes en vakantie-accommodaties in Ligurië. Het is de moeite waard om deze te bekijken.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46