Pista Ciclabile, de 26 km fietspad langs de Ligurische kust

Pista Ciclabile in Ligurie

Met een lengte van ongeveer 26 kilometer, is het fietspad “Pista Ciclabile” tussen San Lorenzo al Mare en Ospedaletti is een van de langste in het Middellandse Zee gebied.

Het pad is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Het fietspad ligt over een oud treinspoor, dat werd aangelegd en geasfalteerd door het overheidsbedrijf Area24. Er is verdere ontwikkeling gepland voor de route naar Imperia.

Een tunnel in de Pista Ciclabile fietspad

Geniet van de rit en het zwemmen!

De route is vlak en gaat door veel kleine stadjes langs de pittoreske Middellandse Zee kust van de Ponente Riviera. Tijdens de fietstocht, zult u het betoverende landschap van Ligurië van dichtbij ervaren. Fiets langs de zee, ongestoord door verkeer op de Via Aurelia die parallel aan het pad loopt. Er zijn talrijke fietsverhuurbedrijven, rustplekken, banken, fonteinen en speeltuinen onderweg.

De stranden, bijvoorbeeld bij San Lorenzo al Mare en San Remo zijn ook makkelijk te bereiken vanaf de Pista Ciclabile. De route is geschikt voor families en onervaren fietsers. Behalve fietsen, kunt u bij het verhuurbedrijf ‘Nolo-Bici’ ook tandems, driewielers, riksja’s, skates, skateborden en talrijke accessoires huren. Op een rustig tempo, duurt de tocht van San Lorenzo naar San Remo ongeveer 1,5 uur.

Wilt u een fiets huren?

Langs de Pista Ciclabile, zijn er verschillende kantoren van fietsverhuurbedrijf ‘Nolo-Bici’. Het verhuurkantoor heeft verschillende tarieven: per uur, per 2 uur, per dag of voor een halve dag. U kunt ter plaatse een fiets huren of u kunt van tevoren boeken.

Fietsverhuur in San Remo

Fietsverhuur in Ligurie

Fietsverhuur:

Imperia, Parco Urbano: Opening is in de plannen

Nolo Bici, San Lorenzo al Mare

Nolo Bici, Santo Stefano al Mare

Nolo Bici, Arma di Taggia

Bar La Cueva, San Remo

Nolo Bici Sud Est, San Remo

Segway Rent Santa Tecia (Zomer), San Remo

Nolo Bici, Vecchia Stazione FS, San Remo

Blue Bird Café, San Remo

Nolo Bici Pian di Poma, San Remo

Om volledig uitgerust aan uw fietsroute langs de kust van Ligurië te beginnen, hebben we voor u een aantal startpunten verzamelt, waar u kunt parkeren en die binnen makkelijk bereik van een fietsverhuurkantoor liggen. De route begint vanuit het stadscentrum van San Lorenzo al Mare. Fietsverhuurkantoor ‘Nolo-Bici’ ligt direct op de parkeerplaats en direct daarnaast begint de tocht richting San Remo..

Startpunt: San Lorenzo al Mare

Parkeerplaatsen: Via alla Stazione: 2 parkeerterreinen; 1€ - 1,20€ per uur
Fietsverhuur: Nolo-Bici  ● Speelplaats & Bar  ● 1,5 km lange tunnel

Vanaf Genua:

In San Lorenzo al Mare, slaat u links af bij de afslag met verkeerslichten (u kunt de fietsverhuur zien vanaf de straat)

Road to reach Nolo Bici in San Lorenzo al Mare when coming from Imperia

Vanaf Nizza: 

In San Lorenzo al Mare, slaat u rechts af bij de afslag met de verkeerslichten.

The road to reach Nolo Bici in San Lorenzo al Mare coming from west side

Volg nu de borden voor "Pista Ciclabile" en u komt aan bij de parkeerterreinen. De fietsverhuur Nolo-Bici is op het parkeerterrein achter de slagboom. Hier kunt u makkelijk uw fiets huren en van start gaan!

Een fiets in de Pista Ciclabile, 26 km fietspad

Fiets, skating en mountainbike pad langs de kust

Na maar een paar meter, is er een kleine speelplaats aan de linkerkant, en ook een bar die panini’s en dranken verkoopt. Wanneer u doorgaat, komt u bij een tunnel van ongeveer 1,5 kilometer lang die u van San Lorenzo al Mare naar het dorp Piani brengt. De tunnel is verlicht en verfrissend koel op warme dagen. Te voet, is het ongeveer 20 minuten en met de fiets ongeveer 5 minuten om de andere kant van de tunnel te bereiken. Na de tunnel is er een ontspanningsplek met banken een fontein en een SOS alarmpaal. Hier kunt u van het uitzicht over zee genieten en uitrusten, voordat u doorgaat richt Santo Stefano al Mare.

Startpunt: Santo Stefano al Mare

Parkeerplaats: Lungomare C. Colombo, gratis (wit gemarkeerde) parkeerplaatsen bij zee
Fietsverhuur: Nolo-Bici ● Uitrusten: Bar Scala 4

Vanuit Genua:

Rij richting San Remo/Ventimiglia. In Santo Stefano, neemt u een scherpe bocht naar links (Via Cardinal Meglia) bij het kruispunt met verkeerlichten voordat u het Esso tankstation bereikt.

Vanuit Nizza:

Rij richting Genua. In Santo Stefano slaat u rechtsaf bij het Esso tankstation naar de Via Cardinal Meglia.

Volg de weg. Aan de rechterkant kunt u de fietsverhuur Nolo-Bici zien. Rij door de tunnel en sla rechtsaf in de tunnel. Bij de rotonde slaat u rechtsaf (eerste afslag). Parkeer op de parkeerplaatsen aan de linkerkant die wit zijn gemarkeerd. U kunt op de Pista Ciclabile komen aan de overzijde van de parkeerplaatsen / strandboulevard: ongeveer 20 meter van de rotonde loopt een pad heuvelopwaarts tussen de huizen door.

Uitzicht op de zee vanaf de Pista Ciclabile fietspad

In Santo Stefano al Mare, zult u aankomen bij Scala 4 waar u kunt uitrusten, het ligt direct rechts naast de fietsverhuur Nolo-Bici. Als u doorgaat, dan komt u voorbij de haven Marina degli Aregai. Als u deze wilt bezoeken, dan vindt u er verschillende bars en winkelmogelijkheden naast de boten en zeiljachten. Aan het einde van het dorp Riva Ligure, komt u bij een kruispunt met verkeerslichten. U kunt van deze gelegenheid gebruik maken om het dorp te bezichtigen. Vanuit Riva Ligure, gaat u door richting San Remo. U komt door de dorpen Arma di Taggia en Bussana. De Pista Ciclabile volgt altijd de zee. Geniet van het mooie uitzicht over de kust van Ligurië.

Startpunt: San Remo Blue Bird Café

Parkeerplaats: Parcheggio Lungomare Vittorio Emanuele II. , 1,50€ per uur
Fietsverhuur: Nolo-Bici  ● Uitrusten: Blue Bird Café 

Vanuit Genua:

Neem de kustweg SS1 richting San Remo. In San Remo, komt u voorbij Villa Nobel. Hierna, neemt u de 4de afslag op de rotonde om op de SS1 te blijven. Sla rechts af om door te gaan op de SS1. Na ongeveer 2 kilometer, slaat u links af naar “Lungomare Imperatrice” en volgt u de borden voor de parkeerplaats.

Vanuit Nizza:

Neem de kustweg SS1 richting San Remo. In San Remo, slaat u rechts af naar“Lungomare Imperatrice”, daarna rechts richting Lungomare Vittorio Emanuele II en volgt u de borden voor de parkeerplaats.

De Pista Ciclabile leidt ook naar de mooie kuststad San Remo. Als startpunt, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het Blue Bird Café. Zo komt u bij de parkeerplaats en fietsverhuur: Parkeer hier en loop richting het einde van de parkeerplaats. Aan de rechterkant, ziet u het fietspad en het Blue Bird Café. Hier kunt u uw fiets huren en tegelijkertijd van een snack genieten.

De mooiste stranden langs de Pista Ciclabile

Combineer fietstocht met zwemmen en een verfrissende duik in het koele zeewater. We hebben de beste stranden voor u geselecteerd.

Arma di Taggia

Brede witte zandstrand, fijn zand. Beach schoonmaak, kleedkamers, toiletten, douches, hangmatten en parasols op het terrein. Een snackbar en een restaurant zorgt ervoor dat uw fysieke comfort.

Palm trees and beach chairs in a beach of Arma di Taggia

Bussana

Gratis en pay stranden. Het zand is zeer fijn en de halfronde vorm van het strand biedt een uniek uitzicht op de bergen van Bussana tot Aregai di Cipressa. Een goede keuze voor gezinnen.

The beach of Bussana

San Remo

Vele stranden, zowel gratis als onderworpen aan een heffing, bieden grote baden ervaringen aan jongere en oudere gasten. Stunning zandstranden en gemakkelijk toegankelijk strand secties met ondiepe wateren zijn een bijzonder goede keuze voor gezinnen. Bars en restaurants catering voor uw fysieke comfort. Het strand "Tre Ponti 'in San Remo staat bekend onder de jongere generatie. De stranden naar het Oosten lenen zich voor windsurfen. Een prachtig zandstrand strekt zich helemaal uit Portosole naar Porto Vecchio.

Auto parkeerplaatsen langs de Pista Ciclabile

SANREMO Ovest - Località "Pian di Poma": Toegang vanaf de straat Corso G. Marconi altezza di Via Montà dei Guisci

SANREMO Est - Località "Bussana": Toegang vanaf de straat Via al Mare

ARMA DI TAGGIA - Località "Darsena": Toegang vanaf de straat Via Argine

SAN LORENZO AL MARE - Località “Ex Stazione FS”: Toegang vanaf de straat Via alla Stazione

Pista Ciclabile: Framura - Bonassola - Levanto

Pista Ciclabile: Levanto – Framura Levanto wordt ook wel de poort naar Cinque Terre genoemd en wordt beschouwd als een geheime tip voor strandgangers. Iedereen die graag fietst, heeft een reden om blij te zijn, want hier is ook een Pista Ciclabile. Een paar jaar geleden werd een spoorlijn tussen Levanto en Framura omgetoverd tot een mooi pad speciaal voor fietsers, voetgangers en skaters. Auto’s zijn hier niet toegestaan. In 2010 werd hier een geasfalteerde weg aangelegd die langs de zee loopt met verlichte tunnels en brede, open baaien.

Voor wie de zon te warm vindt, kan de schaduw opzoeken in een schaduwrijke tunnel. Maar, het is niet verkeerd om een licht op de fiets te hebben voor de wat donkerdere plaatsen langs de route. De route is ongeveer 6 kilometer lang en het is een veilige plaats waar toeristen en lokale bewoners jaar na jaar terugkomen. Het samenspel tussen licht en schaduw en de adembenemende uitzichten over de zee maken de fietstocht een erg fijne belevenis. Of u nu alleen bent of met z’n tweeën of met de hele familie, de Pista Ciclabile van Levanto via Bonnasola naar Framura is erg geschikt als een ideale excursie.

De weg is vlak en is makkelijk te rijden. Als fietsen wat te inspannend wordt, dan kunt u zo nu en dan stoppen bij de kleine strandjes langs de route om af te koelen en verfrissing te zoeken bij een strandbar. De duur van de tocht is ongeveer 1 uur te voet of bijna 30 minuten met de fiets. Als u eenmaal in Banassola bent aangekomen en u heeft er nog steeds niet genoeg van, dan kunt u het wandelpad nemen van Bonnasola naar Framura door het eenzame rotsachtige en beboste landschap.

 

Fietsverhuur in Imperia > Diano Marina

  BCTIME
 • Adres:    Via Milano 85
 • Email:    bctime@libero.it
 • Telefoonnummer   0183494731
 • Taal:
  • Engels
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen
  • onderricht
  • reparaties

 • Mountainbike, fiets, De Verhuur van fietsen, onderricht, reparaties,

Fietsverhuur in Imperia > Diano San Pietro

  Casa Dottore
 • Adres:    Via Gionetti 7
 • Telefoonnummer   0183429042
 • Taal:
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, fiets, De Verhuur van fietsen,

Fietsverhuur in Imperia > Imperia (City)

  Cicli Bosco Luca
 • Adres:    8/6, VIA D'ANNUNZIO GABRIELE
 • Telefoonnummer    0183 666781
 • Taal:
  • Engels
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
  • renrad
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen
  • reparaties
 • Cicli Bosco Luca Fahrradverleih

 • Mountainbike, fiets, renrad, De Verhuur van fietsen, reparaties,

Fietsverhuur in Savona > Pietra Ligure

  Cicli Bosio
 • Adres:    Piazza Martini della Libertà 28
 • Email:    krpiso@virgilio.it
 • Telefoonnummer   019627609
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen
  • reparaties

 • Mountainbike, fiets, De Verhuur van fietsen, reparaties,

Fietsverhuur in Imperia > San Remo

  Danymark
 • Adres:    Corso Cavalotti 158
 • Telefoonnummer   0184 501549
 • Taal:
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, De Verhuur van fietsen,

Fietsverhuur in Imperia > San Lorenzo al Mare

  Elio Sport
 • Adres:    Via Vignasse 34
 • Telefoonnummer   0183 92733
 • Taal:
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, De Verhuur van fietsen,
  Elio Sport
 • Adres:    Piazza Garibaldi 13
 • Telefoonnummer   3342663296
 • Taal:
  • Duits
  • Engels
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, fiets, De Verhuur van fietsen,

Fietsverhuur in Imperia > San Bartolomeo al Mare

  Emporio Bike
 • Adres:    via Lungofiume186
 • Email:    eporiobike@libero.it
 • Telefoonnummer   0039 0183405009
 • Taal:
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
  • renrad
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen
  • reparaties

 • Mountainbike, fiets, renrad, De Verhuur van fietsen, reparaties,

Fietsverhuur in Imperia > Taggia / Arma di Taggia

  Gelateria Mistral
 • Adres:    Via N. Sauro 2
 • Telefoonnummer   0184 43117
 • Taal:
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, De Verhuur van fietsen,
  Grosso Sport
 • Adres:    Via Aurelia Pon. 147
 • Telefoonnummer   0184 448830
 • Taal:
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, De Verhuur van fietsen,

Fietsverhuur in Imperia > San Bartolomeo al Mare

  Motomania
 • Adres:    via Lungofiume 4
 • Taal:
  • Engels
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
  • renrad
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen
  • reparaties

 • Mountainbike, fiets, renrad, De Verhuur van fietsen, reparaties,

Fietsverhuur in Imperia > Taggia / Arma di Taggia

  Nolo Bici
 • Adres:    inizio pista Arma diTaggia
 • Telefoonnummer   349 3566912
 • Taal:
  • Engels
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
  • renrad
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, fiets, renrad, De Verhuur van fietsen,

Fietsverhuur in Imperia > San Remo

  Nolo Bici
 • Adres:    Il Baretto
 • Telefoonnummer   0184 501859
 • Taal:
  • Engels
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
  • renrad
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, fiets, renrad, De Verhuur van fietsen,
  Nolo Bici
 • Adres:    Tartaruga Beach
 • Telefoonnummer   0184 668996
 • Taal:
  • Engels
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
  • renrad
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, fiets, renrad, De Verhuur van fietsen,

Fietsverhuur in Imperia > San Lorenzo al Mare

  Nolo Bici
 • Adres:    Centro Paese
 • Telefoonnummer   349 4916209
 • Taal:
  • Engels
  • Italiaans
 • General Information:
  • Mountainbike
  • fiets
  • renrad
 • Offers:
  • De Verhuur van fietsen

 • Mountainbike, fiets, renrad, De Verhuur van fietsen,

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.