Type of accommodation

More options

Bussana in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Relax in één van de stenen baaien in de stad Bussana Ligurië, Italië.

Bussana

Een prachtige vrije zandstrand in Bussana AZandstrand van Bussana Mooi uitzicht op de zee en de Pista Ciclabile fietspad in Bussana Zandstrand in Bussana, Ligurië Een man is genieten van de zon op het strand van Bussana Strandstoelen in zandstrand van Bussana

Bussana

Imperia

Een rustig dorp in de Armea vallei

Kom en breng een bezoek aan de mooie bloemenmarkt en ontdek de regio

Reistips

Reistips

Het dorp ligt direct aan zee. Voor wie graag gaat fietsen, biedt Bussana een uitstekend fietspad: de Pista Ciclabile. Deze 26 kilometer lange fietsroute tussen San Lorenzo al Mare en Ospedaletti, is de langste fietsroute in het Middellandse Zeegebied. Uitbreidingen worden regelmatig gepland. Het fietspad, dat niet toegankelijk is voor auto’s, is direct langs de zee gelegen. U kunt daarom genieten van een fascinerend uitzicht direct vanaf de fiets. Als u wat wilt uitrusten, dan kunt u dat doen in een van de dorpen en stadjes langs deze route.

Er zijn goede bars en restaurants te vinden in iedere plaats. De Sacro Cuore kerk ligt in het midden van het mooie stadscentrum. Het werd gebouwd en ingewijd in 1901. Wie graag een actieve vakantie heeft, kan kiezen uit comfortabele wandelingen of meer actieve bergwandeltochten en ook fietstochten.

Het achterland in Ligurië is een waar paradijs voor bergwandelaars. Er zijn mooie paden te vinden door de vele olijfgroeves en wijngaarden.

Als u uw vakantie doorbrengt in een vakantiehuis in Bussana, dan moet u zeker een dagtocht maken om het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia te bezoeken, dat in het hoger gelegen deel van het dorp ligt. Veel kunstenaars en ambachtslieden wonen nog steeds in het oorspronkelijke dorp en zij houden vaak interessante tentoonstellingen. Het dorp ligt op maar 6 kilometer afstand van de bloemenstad San Remo. Deze stad is ook de moeite van een bezoek waard.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het dorp Bussana ligt in de provincie Imperia, in de Italiaanse regio Ligurië. Het werd gesticht in 1887 nadat het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia dat gelegen is in het hoger gelegen deel van de plaats werd verwoest door een aardbeving. De inwoners verhuisden verder het dal in. Het is maar een paar minuten van het stadscentrum naar het strand. Het mooie publieke zandstrand nodigt u uit om er gewoon lekker te ontspannen. U kunt hier binnen een paar minuten te voet komen. Daarnaast zijn er een aantal kleine onaangetaste stenen baaien die niet zo druk zijn.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Het dorp Bussana ligt in de provincie Imperia, in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere plaatsen rond Bussana, zoals: Bussana Vecchia (4,4 kilometer), Arma di Taggia (3,7 kilometer) en San Remo (7,3 kilometer). Vanuit Imperia, volgt u de E80 richting Genua en Ventimiglia en rijdt u in de richting Ventimiglia. Als u in Arma di Taggia aankomt, slaat u rechtsaf en volgt u de SS1 die u naar Bussana zal brengen.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46