Cinque Terre, een van de beste top 10 toeristische attracties in Ligurië

Top 10 Bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardigheden in Ligurië

1. Aquarium van Genoa

Het aquarium van Genoa, gelegen in de oude haven van Genoa, is met zijn 3 100m² het grootste aquarium van Europa. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten vissen en zoogdieren te bezichtigen. Een verrassende ervaring voor jong en oud

2. Walvissen Spotten

Heeft u altijd al walvissen willen spotten? Dan bent u hier aan het juiste adres! In Ligurie kan u zowel walvissen als dolfijnen van dichtbij bezichtigen in de Ligurische zee. Verschillende uitstappen vertrekken vanuit Imperia, San Remo en Genua

3. Pista Ciclabile

Wat kan je doen met een oude treinbaan? De mooiste fietsroute in het Middellandszee gebied! De Pista Ciclabile is een gecombineerd voet- en fietspad, waar geen autoverkeer is. De route ligt tussen San Lorenzo al Mare en San Remo met een lengte van 20 kilometer. Het vlakke pad loopt langs de Middellandse kust door veel kleine dorpen. Laat u betoveren door het verbazingwekkende landschap en geniet ervan op uw eigen manier.

Geniet van de Pista Ciclabile fietspad langs de Ligurische kust, dat is 26 km lang

Pista Ciclabile

4. Portofino

Portofino is een pittoresk, halvemaanvormig dorpje aan zee wat gekenmerkt wordt door mooie pastelkleurige huizen die langs de haven gebouwd zijn. Wandel rond de smalle steegjes die allen naar boven leiden. Het kasteel ligt op de heuvel met een mooi uitzicht over het dorp en de Ligurische zee. Er zijn diverse fiets- en wandelmogelijkheden alsook watersport mogelijkheden te vinden in Portofino.

5. Cinque Terre

Cinque Terre is de toeristische trekpleister bij uitstek, het is een nationaal park dat zeker eens bezocht moet worden. Geen bezoeker kan de charme en de sfeer van de vijf badplaatsen (Cinque Terre) Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza en Monterosso weerstaan. Deze kleine steden kunnen het best worden bereikt via kleine wandelpaden of per boot

Kleurrijke huizen van Cinque Terre in Ligurië

Cinque Terre

6. De Hanbury Tuinen

Deze wondermooie botanische tuinen zijn net voorbij de Franse grens gelegen. De grote verscheidenheid aan bloemen en exotische planten, de wondermooie villa alsook het uitzonderlijke uitzicht op de middelandse zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

7. De grotten van Toirano

De prehistorische grotten van Toirano bestaan uit een systeem van verschillende grotten, waaronder de Grotta della Basura, Grotta del Colombo, en Grotta di S. Lucia. De Grotta della Basura en het laagste niveau van de Grotta di S. Lucia zijn met elkaar verbonden via een tunnel en kunnen worden bezocht.

Toirano Caves in Liguria

De grotten van Toirano

8. Bussana Vecchia

Bussana Vecchia is een fascinerende plek om te bezoeken. Een groep kunstenaars begon in 1960 het dorp over te nemen, nadat het verwoest was door een aardbeving in de 19e eeuw. Ze herstelden het dorp en openden er verscheidene kleine winkeltjes, waardoor er nieuw leven in de oude ruïnes werd geblazen.

9. Cervo

Cervo is sinds jaren geregistreerd als één van de "Mooiste dorpen van Italië". Cervo heeft dan ook zijn authentieke middeleeuwse kenmerken kunnen behouden. U kunt er olijfolie en wijn vinden die nog steeds wordt bereid met behulp van oude persing technieken.

De prachtige stad Cervo in Ligurië

Cervo

10. Genua

Met een lange en rijke geschiedenis die al eeuwen teruggaat, is de havenstad Genua één van Italië's alsook Europa's grootste en oudste steden. De Via Garibaldi staat bekend om zijn vele prachtige barokke paleizen en de stad is ook beroemd om zijn smalle middeleeuwse steegje's.

Piazza de Ferrari in Genua

Genua

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.