Type of accommodation

More options

Santo Stefano al Mare in Italië | Provincie van Imperia, Ligurië

Deze aan de zee gelegen stad is ideaal voor alle watersporten, zoals duiken, zeilen, kanoën, etc.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Imperia / Santo Stefano al Mare

Santo Stefano al Mare

Gezicht op een prachtige stad Santo Stefano al Mare Een romantische straat van Santo Stefano al Mare Uitzicht op zee in Santo Stefano al Mare Uitzicht op de oude stad van Santo Stefano al Mare Gezicht op een straat in Santo Stefano al Mare Een kerk in Santo Stefano al Mare Een prachtig panoramisch uitzicht op Santo Stefano al mare Een mooie haven van Santo Stefano al Mare

Santo Stefano al Mare

Imperia

Een middeleeuwse kustplaats met een mooie havenpromenade

Maak een wandeling door de smalle straatjes en geniet van het uitzicht over de zee

Reistips

Reistips

De Santo Stefano Promartire parochiekerk werd herbouwd in de achttiende eeuw, maar behield zijn originele Romaanse zuilen en kapitelen. De gevel, de klokkentoren en het interieur werden herbouwd in de twintigste eeuw. U kunt hier een vijftiende-eeuws doopvont, een beeld van het marteldom van San Sebastiano van een Nederlandse beeldhouwer en een aantal interessante schilderijen van Carrega en de gebroeders Brea zien.

Het recent gerestaureerde zeventiende-eeuwse Santo Cristo oratorium vlakbij de parochiekerk heeft een mooi houten kruisbeeld. Beelden uit het leven van de Maagd Maria zijn gegraveerd in een stenen bas-relief van Vicenza en versiert het portaal.

Het grote Torre strand gaat over in een stuk kust waar het zand langzaam overgaat in rots. U kunt hier duiken en u vermaken met andere watersporten zoals zeilen, windsurfen en kanoën.

Aan de zee heeft Santo Stefano een jachthaven, ‘Marina degli ArgaiÂ’, een van de beste in Ligurië.

Geschiedenis

Geschiedenis

De kustplaats Santo Stefano Al Mare heeft een Romaanse oorsprong, wat blijkt uit de overblijfselen van een brug waarover de Via Julia Augusta ooit passeerde en uit fragmenten van keramische voorwerpen die hier werden gemaakt. In de middeleeuwen waren er invasies door de barbaren uit het noorden en door de Saracenen waardoor inwoners waren gedwongen om de kust te ontvluchten en op zoek te gaan naar een veiligere plaats. Aan de voet van de ‘Sansteivi’ heuvel werd de eerste kern ‘Villa Sancti Stephani’ gebouwd.

Archeologische opgravingen hebben geleid tot de ontdekking van de funderingen van een Benedictijnse abdij en scherven van potten, hoewel geen sporen zijn gevonden van het klooster, de kerken en de huizen.

Vanaf 1353, toen het gebied onder heerschappij van de republiek van Genua viel, begonnen de inwoners terug te komen naar de kust. In de zestiende eeuw bouwden zij een polygonaal bolwerk aan de monding van de Rio Torre, zodat zij zichzelf konden verdedigen tegen de Saracenen. Vandaag de dag is in het bolwerk het stadhuis en een verpleegtehuis gevestigd.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Santo Stefano al Mare is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van San Stefano al Mare, zoals: Terzorio (3,2 kilometer), Riva Ligure (1,5 kilometer) en Cavi (1,6 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Arma di Taggia en volg Via Beglini totdat u bij de splitsing komt met de SS1 naar links richting Genua. Volg de SS1 tot aan Santo Stefano al Mare.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46