Een kopje Italiaanse koffie in een café in Ligurië

Cafes in Ligurie

Ligurische café’s, bars en pasticceria’s

Wie van Italië houdt, kijkt vooral uit naar het genot van een kop cappuccino of espresso in het kleine cafeetje op de hoek of de favoriete bar in de stad. Een Italiaanse banketbakker, de Pasticceria, verkoopt ook taarten, gebakjes, cakes, chocoladespecialiteiten en nog veel meer delicatessen.

De typische moka pot mag niet ontbreken voor de bereiding van Italiaanse koffie

op het fornuis van het appartement. De espresso van de donker geroosterde Arabica bonen met veel slagroom bovenop is een aromatisch plezier en kan is de bar worden gedronken. Het geeft u een oppepper voor of na het winkelen en doet dienst als cafeïne opkikker op het strand of voor de spijsvertering na een zware maaltijd. Echte Italianen drinken het binnen 3 seconden maximum. U bestelt erbij een Brioche (wat wij een croissant noemen) met jam of vanille vulling, een focaccia met olijfolie of een paar kleine taartjes, paste genaamd.

Italiaanse koffie bijzonderheden

Espresso, Macchiato, Latte Macchiato, Café Latte, Cappuccino of tiepido scuro, Caffé Americano, Deca – als u er bekend mee bent, dan zult u altijd het juiste bestellen. U drinkt Cappuccino als vervanging voor het ontbijt, een espresso tijdens een pauze of na het eten, een Moka thuis van de Caffettiera, een Macchiato is een espresso met een scheutje melk, de Caffe Latte is gemengd met veel melk en geserveerd in een glas en de Caffe Americano lijkt veel op onze eigen filterkoffie. Deca is cafeïnevrije koffie.

Een kopje cappuccino in Ligurië

In een espressobar betaalt u alles vooraf en het kost minder dan koffie die u aan tafel bestelt, die dan in goede koffiehuizen wordt geserveerd met een hapje en een glas water. Dit koffiearoma met de juiste atmosfeer is eenvoudig geweldig! Dit is puur vakantie!

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 20.01.2019 03:23:55