Type of accommodation

More options

Millesimo in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek één van de meest schitterende dorpen van Ligurië en plaats uzelf in een romantische en middeleeuwse atmosfeer.

Millesimo

KeinBildTitel - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus - Appartementhaus

Millesimo

Savona

Een middeleeuws dorp van Romeinse oorsprong

U kunt hier een kasteel zien omringd door groen

Reistips

Reistips

Millesimo is een van de mooiste dorpen in Italië. Het dorp heeft een romantisch centrum en een aantal interessante bezienswaardigheden.

Het heeft een middeleeuws karakter door de gevels van de huizen in de hoofdstraat en de Pontevecchio Gaietta brug.

Er zijn vlakbij Millesimo ook oude kasteelruïnes waar evenementen worden gehouden, voor een deel in de zomer.

Het Napoleon museum dat gevestigd is onder het Castello Del Carretto kasteel is ook een bezoek waard.

De Santa Maria Extramuros is een romantische kerk waar u kostbare Gotische frescoschilderingen kunt bezichtigen.

De grote pelgrimskerk Santuario Della Madonna Del Deserto is zeer aan te raden. Het is gelegen in het hoger gelegen deel van de plaats, waar zelfs vandaag de dag nog pelgrims naar toe reizen. Truffels, waaraan een speciaal festival is gewijd in de herfst, zijn een lokale specialiteit in Millesimo.

De regio heeft ook genoeg te bieden aan sportmogelijkheden. Mooie wandel- en fietspaden lopen door het Parco Naturale Regional di Bric Tana dat rond Millesimo ligt.

Voor watersporten is er een groot reservoir, het Lago di Osiglia, ligt dichtbij Millesimo, op ongeveer 15 kilometer afstand ligt.

U kunt hier kanoÂ’s, kajaks en roeibootjes huren.

Geschiedenis

Geschiedenis

De oorsprong van Millesimo kan worden teruggevoerd naar een Romeinse post die was gestationeerd aan de kruising van de Romeinse weg tussen Cengio, Osiglia en Colle Melogno. Er waren verschillende aanvallen van de Saracenen in de 10de eeuw.

Millesimo werd aan Henry del Vastro gegeven als een leengoed in 1162 en zijn zoon, Heinrich Il De Caretto, bouwde nieuwe muren rond het kasteel en het dorp. Ook werd een belangrijke brug, de Gaietta brug, gebouwd.

In 1447 werd Millesimo betrokken bij een oorlog tussen de Republiek Genua en de Heren van Finale, waarbij Millesimo aan de kant van de Heren van Finale vocht. Zij werden verslagen in deze oorlog en kwam toen in handen van de Markies van Montferrato.

In 1577 kwam het verslagen dorp onder Spaanse heerschappij. Het was onder Oostenrijkse heerschappij dat Millesimo werd verkocht aan het koninkrijk Sardinië. Zij namen deel in 1796 aan de slag tegen Napoleon en verloren. Millesimo kwam onder de Ligurische Republiek te vallen in 1797 onder Frans bestuur. Daarna kwam het onder het Italiaanse Rijk te vallen in 1861. Van 1973 tot 2011 was het bestuur van de berggemeenschap Alta Val Bormida in Millesimo gevestigd.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Millesimo is een van de plaatsen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Millesimo, zoals Montecala (4 kilometer), Martinetto (1,8 kilometer) en Cosseria (4,7 kilometer). Neem de A6 richting Torino vanuit Savona tot de weg afsplitst richting Millesimo op korte afstand van de plaats.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46