Uitzicht op Bergeggi in Ligurië, Italië

Weer in Ligurie

Ligurië staat bekend om het milde klimaat het hele jaar door met weinig regen

Het weer in Ligurië wordt beïnvloed door de nabijheid van de bergen in het noorden en de zee in het zuiden. Het effect van het klimaat door de golfstroom en de indrukwekkende bergen met een hoogte van 2000 meter combineren samen om het hele jaar door het milde klimaat te produceren.

Bijzonder is het feit dat in Ligurië de temperatuur door het jaar niet worden beïnvloed door de fluctuaties in andere delen van Italië en centraal Europa. Met 300 zonnige dagen per jaar is Ligurië een van de zonnigste regio’s in Italië, en is daarom een populaire vakantiebestemming voor elk seizoen. Met onze Live Weer app kunt u het weerbericht opvragen voor de verschillende steden zoals Imperia, Savona, Genua, La Spezia en ook andere plaatsen. U kunt uw excursies plannen aan de Riviera met behulp van onze 10-dagen

Live weer-applicatie

Lichte regenbui
9.9
Plaats Datum Beschrijving Morgentemperatuur Dagtemperatuur Avondtemperatuur
Imperia 04/12/2018 zware regenval 10.3 9.9 8.8

Lente in Ligurie

Spring in Liguria, Italy

Klimaattabel van Spring temperaturen, zonnige uren per dag en regenachtige dagen per maand

Lente is het ideale seizoen om Ligurië te bezoeken. U kunt van de eerste warme dagen genieten met een wandeling op het strand en talrijke steden bewonderen, zoals Sanremo, vol met veelkleurige bloemen. De watertemperatuur varieert van 14°C en 18°C van maart tot mei en u kunt dan ook zelfs in de Middellandse zee gaan zwemmen. Of u kunt gaan fietsen langs de mooie Pista Ciclabile met een fantastisch uitzicht over zee. Tijdens deze tijd van het jaar kunt u ook heerlijke lokale producten uitproberen zoals ‘fave’ (groene groente die op bonen lijkt) samen met de Ligurische salami die bekend staat als ‘Sant’Olcese’ en de verse zoute kaas genaamd ‘sardo fresco’. Geniet van de kleurrijke lente in Ligurië met al uw zintuigen.

Zomer in Ligurie

Zomer in Ligurië, Italië

Klimaattabel of Summer in Ligurië - weer temperatuur, zonuren per dag en regenachtige dagen per maand

Zomer in Ligurië betekent dan u waarschijnlijk een rustige vakantie wilt en ook veel te doen: fijne zandstranden, hondenstranden en schoon water en ook bergen, wonderbaarlijke landschappen, talrijke excursies en sportfaciliteiten. De Ligurische zomer wordt gekenmerkt door het aangename weer. In juli bijvoorbeeld is het zelden warmer dan 29 graden Celsius en dat maakt het ideaal om te zwemmen – sportactiviteiten zijn ook mogelijk. In de ochtend is het ideaal om te gaan joggen langs de zee of van een Italiaans ontbijt te genieten. Van juni tot augustus is de temperatuur van de zee tussen 20 en 23 graden Celsius. Geniet gerust van heerlijk ijs in de middag, een verfrissend aperitief ’s avonds en de milde zomernachten aan de kust.

Herfst in Ligurië

Herfst in Ligurië, Italië

Het klimaat tafel van de herfst in Ligurië - weer temperatuur, zonuren per dag en regenachtige dagen per maand

Herfst in Ligurië betekent rode en gele bladeren, bossen vol paddenstoelen en kastanjes, heerlijke wildgerechten en rode wijn ... Wanneer het strandseizoen voorbij is, kom dan naar Ligurië om het achterland van de regio te ontdekken, de kleuren, de geuren en de verschillende smaken! Ontdek de mooie hiking trails en geniet van de Ligurische herfst! Tijdens deze tijd van het jaar is het nog steeds zonnig overdag, maar ’s avonds en ’s nachts is het koeler. Met de watertemperatuur tussen 16 en 21 graden Celsius en de luchttemperatuur tot 25 graden, is het nog steeds mogelijk om te zwemmen in de zee in september en begin oktober.

Winter in Ligurie

Winter in Ligurië, Italië

Winter in Ligurië is een stuk milder en minder koud dan in de omliggende regio’s, dankzij de Alpen en de Apennijnen die de regio beschermen tegen de koude wind uit Noord-Europa. Van december tot februari kan de temperatuur in Ligurië 20 graden bereiken. Het zeewater koelt af tot 13 of 14 graden in de winter. Hoewel het klimaat aanzienlijk milder is in Ligurië dan de andere regio’s in Italië, het kan soms koud genoeg zijn voor sneeuw. Het sneeuwt ook in de hoger gelegen delen van het berggebied en daarom is Ligurië ook een populaire bestemming voor wintersport.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.