Type of accommodation

More options

Cinque Terre

Vernazza

Vernazza

Cinque Terre, La Spezia

Dit is een kustdorp in Cinque Terre met een historische stadskern

De pittoreske gevels en het oude fort zijn de moeite van een bezoek waard

Reistips

Reistips

De moeite van een bezoek is ook het Doria fort op het schiereiland van de plaats. Het fort was bedoeld om het dorp te beschermen tegen aanvallen. Ook is er de Santa Margherita di Antiochia kerk te vinden.

De kleurrijke gevels van de huizen in het kleine vissersdorp nestelen zich direct tegen de steile kust aan de kant van de haven.

Wie zichzelf bezig wil houden, kan veel watersporten uitproberen in Cinque Terre. Wandelingen en bergwandeltochten naar de andere dorpen in Cinque Terre zijn erg de moeite waard en bieden een fantastisch uitzicht over de kust en de andere plaatsen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Vernazza is een van de dorpen in Cinque Terre. Het werd al vroeg gesticht en het werd bezet door de Romeinen. Door de nabijheid van de kust werd Vernazza vaak aangevallen door de Saracenen.

Vernazza werd bij de provincie Genua gevoegd in de middeleeuwen. Als belangrijke havenplaatsen namen de dorpen van Cinque Terre ook deel aan de zeeslagen van Genua.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vernazza hoort bij de Cinque Terre gemeenschap en is een dorp in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Vernazza liggen verschillende andere dorpen zoals San Bernardino (3 kilometer), Drignana (4,2 kilometer) en Muro Inferiore (2,9 kilometer). Vanuit Genua neemt u de A12/E80 richting Strada Statale 566 (SS566) bij Brugnato. Neem de afslag voor Brugnato-Borghetto V. vanaf de A12/E80. Volg de Strada Statale 1 Variante Aurelia di La Spezia, Via S Antonio, Strada Provinciale 38 (SP38) en de SP51 richting Piazetta dei Caduti in Vernazza.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46