Wijnbouwers in Ligurië

Wijnboeren in Ligurie

Overzicht van wijnboeren in Ligurië, kwaliteitswijnen uit Chiusanico, Chiusavecchia, Diano San Pietro, Dolcedo, Pontedassio, de beste wijnen in Noord-Italië

Rode wijn zoals de Rossese di Dolceacqua of witte wijn zoals Vermentino of Pigato: u zult zeker de juiste wijn vinden voor uw smaak. Ligurië staat ook bekend om de heerlijke kwaliteitswijn. De beste manier om de verschillende variëteiten uit te proberen is om een van de vele Ligurische wijnboeren te bezoeken.

Rode wijn naast een haven tijdens de avond in Ligurië

Ligurische wijnen, een wijnreis voor ontdekkers en liefhebbers

Er zijn een onbekend aantal soorten te ontdekken in Ligurië die alleen worden verbouwd in kleine hoeveelheden. Ligurische wijnbouwgebieden zijn: Cinque Terre, Colli di Luni, Riviera di Ponente, Vall d’Aosta. De Vermentino druif is nummer 1 en het smaakt naar Mediterrane kruiden, omringd met een enigszins zoute noot. Pigato is eeuwenoud en een pure Ligurische variëteit. Het aroma van wilde kruiden en wilde bloemen wordt beïnvloed door de zon en de zee. De Barbera, Fumin en Petit Rouge zijn sterke rode wijnen uit de regio waar de grenzen van Italië, Frankrijk en Zwitserland samenkomen.

Italiaanse wijn – diversiteit en dimensie

De Italiaanse wijn werd door de eeuwen heen door de Italiaans gewoon als eten gebruikt, samen met olijfolie en brood. Alleen door de toenemende welvaart, namen de Italiaanse wijnen toe in populariteit, sinds het einde van de vorige eeuw. Zij zijn nog steeds verbonden met het plezier van dat beetje luxe, vakantie en de Italiaanse levenswijze. Italië heeft meer dan 400 geautoriseerde druivenvariëteiten van kwaliteitswijnen. Geen enkel ander land heeft meer diversiteit als het om wijnbouwgebieden gaat. Eenvoudige tafelwijnen worden uit typische lage glazen gedronken in Ligurië.

Wijnbouwers in Feglino, Ligurië

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 20.01.2019 03:42:43