Type of accommodation

More options

Camogli in Italië | provincie Genua, Ligurië

Geniet van de kleurrijke huizen en gebouwen in de stad Camogli in Ligurië, Italië.

Camogli

Een prachtig uitzicht op Camogli in Ligurië Een mooie mening van Camogli en het strand Gezicht op een helder blauwe zee in Camogli Uitzicht op zee en de bergen in Camogli Uitzicht vanaf Camogli Mooi uitzicht op een vakantiebestemming Camogli Een mooie haven van Camogli

Camogli

Genova

Dit is een mooie kustplaats aan de turkooisblauwe zee

Kom en ontdek de smalle straatjes en de veelkleurige huisjes met uitzicht over zee

Reistips

Reistips

Iedere bezoeker in Camogli moet zeker een keer San Fruttuoso hebben bezocht. Een charmante wandeltocht leidt u langs de steil kust naar boven tot aan Punta Chiappa. Van daaruit kunt u San Fruttuoso bereiken via een steil pad over land of met de boot. Voor wie geïnteresseerd is in diepzeeduiken, kan hier het beroemde gezonken standbeeld van Christus van de diepte vlakbij zien. Anders kunt u hier snorkeltochten maken zodat u de onderwaterwereld vanaf de oppervlakte kunt bewonderen.

Als u Camogli in mei bezoekt, dat mag u zeker het Sagra del Pesce niet missen. Iedere tweede zondag in mei wordt vis gefrituurd in de grootste pan in de wereld en uitgedeeld aan bezoekers.

U kunt de barokke kerk Santa Maria Assunta bereiken van boven de zeepromenade die in verbindingen staat met het kiezelstrand. Het interieur van de kerk werd versierd met goud en schilderijen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Camogli was ook bekend als de stad van de 1000 zeilen, want scheepbouw was een bloeiende economie hier in de 19de eeuw. In die tijd werden in Camogli meer schepen gebouwd dan in de concurrerende stad Hamburg. Die gouden tijd kan worden bekeken in het Museo Marinaro Gio Bono Ferrari.

Het was in dezelfde tijd dat de veelkleurige 8 verdiepingen hoge residentiële gebouwen aan de haven werden ontwikkeld en dat stadsaanblik kan in het bijzonder vanaf de kust worden bewonderd. De pittoreske gevels van de vissershuizen die in roze, geel en oranje waren geschilderd, samen met hun groene rechthoekige luiken, zijn voor iedere bezoeker een feest voor het oog. Een ander opmerkelijk kenmerk is dat de achterdeuren van de huizen meestal op de vierde verdieping liggen, zodat de bewoners zich op hetzelfde niveau bevinden als het stadscentrum. Een goed bijverschijnsel van de rij hoge huizen is dat de wind van de kust wordt geblokkeerd en daarom wordt er een mild klimaat gecreëerd.

Het echte centrum van Camogli is de haven. Hier kunt u veelkleurige sport- en vissersboten vinden. De specialiteit van Camogli is vissen, vlakbij de kust. De vangst wordt verkocht in de nabijgelegen winkels. De netten worden te drogen gehangen bij de kade en zij zijn versierd met Valentijnsdag wensen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Camogli is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Rond Camogli zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Recco (3,6 kilometer), Mortola (4,8 kilometer) en San Martino di Noceto (3,9 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Recco en dan volgt u de SP333 tot aan Camogli.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46