Type of accommodation

More options

Bussana Vecchia in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de spook stad Bussana Vecchia tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Bussana Vecchia

Middeleeuwse straat van Bussana Vecchia Gezicht op een mooie vakantiebestemming Bussana Vecchia Middeleeuws huis in Bussana Vecchia Een middeleeuwse straat met gebouwen in Bussana Vecchia Bussana Vecchia is vol van kunstenaar winkels met handgemaakte kunstwerk Een restaurant in Bussana Vecchia biedt Ligurische culinaire specialiteiten Een prachtig panoramisch uitzicht over Bussana Vecchia

Bussana Vecchia

Imperia

Een kunstenaarsdorp met een Romeinse oorsprong

Kom en bezoek een van de vele kunstenaarsateliers en gerenoveerde gebouwen uit de middeleeuwen

Reistips

Reistips

Bewonder de kunstwerken, beeldhouwwerken, schilderijen, decoraties en veel meer, in de kleine huisjes of in de openlucht. Als u door een van de vele smalle straatjes loopt, zult u zich snel voelen alsof u in een andere wereld bent aangekomen.

Sommige huizen zijn hier nog steeds ruïnes, zelfs vandaag de dag. Het dorp heeft alleen maar zo’n 60 inwoners, die dicht bij de natuur leven, zonder elektriciteit. Kortom, het is een succesvolle dagtocht voor jong en oud om echt op te gaan in een andere wereld.

Steeds meer kunstenaars uit verschillende landen zoals Frankrijk, Engeland, Duitsland, Australië en Nederland kwamen naar dit dorp om hier te wonen. Sommigen kwamen hier en bleven een tijdje en gingen dan weer. Anderen waren zo gefascineerd door de magische aantrekkingskracht van dit eeuwenoude stadje dat ze besloten te blijven ondanks de lage levensstandaard zonder elektriciteit, water, gas of riool. Aan het eind van de jaren 60 bestond het dorp uit 30 kunstenaars die allemaal schilders, pottenbakkers, muzikanten, acteurs of ontwerpers waren.

Kom en duik in de wereld van kunst en ambachten en geniet van de eeuwenoude sfeer. Nadat u in het dorp hebt rondgekeken, dan kunt u ontspannen in de kleine restaurants en bars en terugkijken op de belevenissen van de dag terwijl u van de flair geniet die u omringd. De voormalige kerk in het dorp staat indrukwekkend te midden van de brokstukken. Net zo indrukwekkend is het uitzicht dat u van hieruit heeft over de kust bij Bussana. ’s Avonds kunt u ontspannen in uw vakantiehuis of vakantie-appartement terwijl u de kunstwerken die u heeft gekocht bewonderd en de belevenissen van de dag aan u voorbij laat gaan. Dit is een belevenis voor jong en oud, en u zult er zeker graag over vertellen als u weer thuis bent.

Geschiedenis

Geschiedenis

Bussana werd rond 1050 na Christus gesticht op een stenen heuveltop waar de voormalige landeigenaar, een van de Graven van Ventimiglia, een huis liet bouwen. In 1259 werd het huis gekocht door de Republiek van Genua.

In het begin van veertiende eeuw steeg het aantal huizen, en daarmee het aantal inwoners, drastisch. De kapel van het kasteel werd al snel te klein bevonden voor de gehele congregatie. Daarom werd al snel besloten tot de bouw van een grotere kerk. De bouw van deze kerk, die werd gewijd aan S. Egidio. Later werden er nog eens twee altaren aan toegevoegd vanwege de bevolkingstoename. Deze nieuwe altaren werden voltooid in 1505. In 1652 werd een groot deel van de romeinse structuur afgebroken om plaats te maken voor een barokke kerk.

De kolommen die de twee altaren begrensden werden weggenomen en zes kapellen, ieder met eigen altaar, werden in de buren gebouwd. Gerolamo Comanedi, een jonge kunstenaar uit Osteno (Lugago) werkte hier zijn leven lang aan prachtige interieurdecoraties met schilderingen en fresco's. Een eeuw later voegde een van zijn neven, naar hem vernoemd, nog fresco's en pleisterwerk toe om het werk aan de zijkapellen af te ronden. Antonio Storace uit Sampierdarena en G.M. Marazzo uit Riva Ligure, beiden schilders, werkten hier eveneens. De façade werd in 1807 gerestaureerd door de gebroeders Adani uit Como.

Tijdens de grote aardbeving op 23 februari 1887 vond de eerste schok plaats om 6.21 uur in de ochtend.

Drie kilometer naar beneden, dichter bij de, zee werd de eerste steen van het nieuwe gemeentehuis van Bussana gelegd op 14 juni 1889. Het nieuwe Bussana verrees dus vrijwel meteen nadat het oude was verwoest.

Clizia, een pottenbakker en schilder uit Turijn, kwam in 1959 naar Bussana Vecchia. Hij dacht dat hij hier de ideale plek had gevonden om een internationaal kunstcentrum te vestigen. In 1961 richtte hij de Internationale Gemeenschap van Kunstenaars op met dichter Giovanni Fronte en schilder Vanni Giuffré..

Sommige andere kunstenaars volgden zijn voorbeeld omdat ze dachten omdat er aan de goede ervaring ooit een eind moest komen. Anderen werden getrokken door de betoverende sfeer in het oude dorp en besloten te blijven.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Bussana is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen rond Bussana Vecchia, zoals: Poggio (2,1 kilometer), Bussana (4,4 kilometer), Arma di Taggia (5 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Arma di Taggia, dan gaat u via Via Beglini en richting de kust. Sla rechtsaf en volg de SS1 totdat u bij de Strade Armea komt, die u dan volgt tot aan Bussana Vecchia.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46