Een mooie vis in het aquarium van Genua

Aquarium van Genua

Het Aquarium van Genoa probeert haar bezoekers te informeren en hen bewust te maken dat het belangrijk is om zorgvuldig en verantwoord met het mariene milieu om te gaan

Zij doen dit door de bezoekers kennis te geven over de bewoners van dit mariene milieu op een vermakelijke manier. 

Pinguïns in Aquarium van Genua in Ligurië

Onderwijs en Entertainment

Het Aquarium van Genoa stelt dat het woord Edutainment (een mix van educatie en entertainment) hun missie het beste beschrijft; het combineren van cultuur, onderwijs, entertainment, spanning en amusement in een unieke en betekenisvolle ervaring. In totaal zal een bezoek aan het Aquarium zo’n 2,5 uur duren. Het op een na grootste aquarium van Europa heeft meer dan 10.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Hier staan 70 expositie tanks gevuld met 15.000 dieren van 400 verschillende soorten levensvormen. Het Aquarium biedt u een spannende reis door de oceanen, van het begin van het leven tot meer hedendaagse problemen, zoals de kwetsbaarheid van de huidige mariene ecosystemen.

Reis door de oceanen

Het op een na grootste aquarium van Europa heeft meer dan 10.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Hier staan 70 expositie tanks gevuld met 15.000 dieren van 400 verschillende soorten levensvormen. Het Aquarium biedt u een spannende reis door de oceanen, van het begin van het leven tot meer hedendaagse problemen, zoals de kwetsbaarheid van de huidige mariene ecosystemen.

Een dolfijn in het Aquarium van Genua, Ligurië

Een kleine haai in Aquarium van Genua in Ligurië

De fascinerende wereld van micro-organismen

Bij een bezoek aan het aquarium ontmoet je verschillende soorten vis, zee-zoogdieren, reptielen, amfibieën en vogels. Een paar voorbeelden van de bewoners van het Aquarium zijn: zeekoeien, zeehonden, pinguïns, kwallen, dolfijnen, haaien en kleurrijke vissen van het koraalrif. Maar nog meer bijzonder zijn de Antarctische vissoorten, omdat het Aquarium van Genoa het enige aquarium is in Europa die deze soorten toont

Hier vind u het Aquarium van Genoa Ponte Spinola, 16128 Genua, Italien 

Openingstijden:  Offiezielle Website

Als u een bezoek brengt aan het Aquarium van Genoa, zijn er nog een aantal andere dingen in de buurt te doen:

Het piratenschip „Neptune“

Een andere zeer leuke attractie voor kinderen is het piratenschip "Neptune". Je kunt het niet vinden in het Aquarium van Genua, maar in de volgende haven van Porto Antico. Het zeilschip is speciaal ontworpen voor de film "Pirates" van Roman Polanski, die werd gepubliceerd in 1986. Het vertegenwoordigt een Spaans oorlogsschip uit de periode van 1680-1710. Het enorme schip heeft drie dekken, is 63 meter lang en 16 meter breed. Het is zelfs zeewaardig en heeft 70 kanonnen.

Groot piratenschip in de haven van Genua, Ligurië

Na de shoot, heeft de filmmaatschappij besloten om het schip in een museum te plaatsen. Hij bevindt zich momenteel in de oude haven van Genoa en is open voor bezoekers van alle leeftijden. Echter, vooral jonge bezoekers zijn verbaasd bij het zien van de enorme standbeelden van Neptunus, waarmee het schip is voorzien. De tour door het schip kan de piraten in de kleintjes ontwaken!

La città dei bambini e dei ragazzi

Bij het Aquarium van Genoa, heeft u de mogelijkheid om een combinatiekaartje te kopen voor toelating tot het aquarium en voor de stad van kinderen en jongeren (La città dei bambini e dei ragazzi).

De stad van de kinderen en jongeren is de grootste expositie voor de nakomelingen in Italië. Ervaar de natuur en ontdek spelenderwijs de geheimen van wetenschap en technologie. Niet alleen voor kinderen is het een spannende gebeurtenis, maar ook voor de ouders. Aan de ene kant kunnen ze hun kinderen bekijken en aan de andere kant zijn ze ook betrokken bij een paar spellen. Daarom moet er eigenlijk een volwassene per kind mee. Mis deze avontuurlijke reis niet!

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2023 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.