Een pad voor een mooie wandeling in Hanbury Gardens

De Hanbury Tuinen

De Hanbury Gardens hebben betrekking op de heuvels van Mortola, in de buurt van het gehucht Latte in Ventimiglia

De tuinen werden gesticht door en genoemd naar Thomas Hanbury, die in Londen geboren werd en zijn fortuin maakte in Shanghai. Hij hield erg van deze kuststreek vanwege het milde klimaat. 

Villa Hanbury een Ventimiglia, Ligurië

Grote selectie van een panoramisch uitzicht

In een strategisch gelegen positie, bieden de tuinen een aantal magnifieke panorama’s. Een rijke begroeiing vormt de achtergrond voor Mediterraan Macchia (struikgewas) en meer exotische vertegenwoordigers van de plantenwereld die het daar goed doen. De tuinen omvatten ongeveer zes duizend verschillende plantsoorten. Het resultaat is een klein, uiterst charmant paradijs waar elke bloem, plant, struik en heg is gecategoriseerd en vastgelegd.

De oude Romeinse weg is te zien in de tuinen

Bij de tuinen, die veel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van tuinarchitectuur en botanisch onderzoek door de jaren heen, hoort ook de historische Via Julia Augusta. Het best bewaarde stuk oude Romeinse weg kan ook worden gezien in de tuinen. Aangezien wegen belangrijk waren voor de Romeinen, zijn alle andere wegen in dit gebied parallel aan of kruisen deze weg. De oude stenen muren zijn ook bewaard gebleven. De verschillende niveaus zijn met elkaar verbonden met trappen, omhooglopende en kronkelende paden. 

De Hanbury tuinen in Ligurië

e doel van de Hanbury familie (Sir Thomas, zijn zoon Cecil en schoondochter Dorothy Symons) was om de vegetatie natuurlijk te laten groeien in de moeilijker toegankelijke gedeeltes en waar mogelijk om door te gaan met het planten van bomen (dennen en olijven), en struiken (mirte, heidebrem, laurier en rozemarijn). Oleander werd bij het water geplant en in de schaduwrijke en hoger gelegen gedeeltes blauweregen en seringen. De muren zijn begroeid met passiebloem, rozen, hedera en begonia’s. Het terras is bedekt met geraniums. In het zuidelijke gedeelte van de tuinen, waar de bloembedden niet zo gecultiveerd zijn, vindt u agave, aloë, cactussen, wolfsmelk en yucca’s. 

A fountain in the Hanbury Gardens

Daarnaast, vindt u de palmbomentuin, het astrale bos en de monochrome tuin in rood, wit en oranje, met jaarlijks bloeiende bloemen omringd door netjes bijgehouden heggen. De schoonheid van de fruittuinen is een perfecte aanvulling op het veld vol met anemonen, irissen, krokussen, narcissen en meer. Om de hele ervaring compleet te maken, zijn er beeldhouwwerken, fonteinen, vijvers, pilaren amforen, kolommen en stenen banken en tempels op alle niveaus door de tuinen heen verspreid.

A sculpture in the Hanbury Gardens, Ventimiglia

The Palazzo Orengo di Ventimiglia

Het Palazzo Orengo di Ventimiglia (het hoofdgebouw) is ook bewaard gebleven en is nauwelijks veranderd, behalve de nieuwe werkkamers, een toren met een panoramisch uitzicht over de tuinen, een terras, loggia’s met bogen en de ingang. De locatie van andere gebouwen is afhankelijk van hun (voormalige) functie. Casa Bellini, onder de orangerie, voor de werknemers, en aan de oostelijke kant van de Sorba meren, een boerderij die werd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en het museum waar een aantal archeologische vondsten van Sir Thomas te vinden zijn. 

Op hetzelfde niveau kunt u het huis van de tuinier, de koeienstallen, hooischuur en Casa Natalni vinden. Om de bewatering van de verschillende niveaus mogelijk te maken, was het aanleggen van de verschillende terrassen nodig.

Tegenwoordig zijn de tuinen eigendom van de Italiaanse overheid, dankzij een donatie van de Hanbury familie, en de zorg en onderhoud worden uitgevoerd door het Botanische Instituut van de Universiteit van Genua.

De locatie van de Hanbury tuinen

De Hanbury Tuinen zijn gelegen direct voor de Franse grens, aan de weg vanuit Ponte S Luigi. Wanneer u vanuit Ventimiglia vertrekt en Latte achter u heeft gelaten, komt u bij een groot hek dat de toegang vormt tot het mooiste park in Ligurië. Met een ongelooflijk aantal bloemen en tropische planten is de tuin een botanisch juweel. In dit gebied vindt u ook de Grotten van Balzi Rossi (rode rots). Hier werden overblijfselen gevonden van prehistorisch mensen, uitgestorven dieren en planten.

Giardini Hanbury in Ligurië, Italië

Bezoek de Villa Hanbury in Ligurië: Corso Montecarlo, 43, 18039 Ventimiglia Imperia, Italy, +39 0184 22661 

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.