Cultuur in Ligurie

De manier van leven, architectuur, geschiedenis, kunst, muziek en eten – alles maakt een groot deel uit van de Ligurische cultuur

Ontdek Ligurië door de geschiedenis heen

Leer het rijke historische gedeelte van Ligurië kennen – bekijk het overzicht van de Ligurische historie en kom te weten hoe het een aparte regio werd in Italië.

Daarnaast heeft Italië veel te doen gehad met de opkomst van verschillende architectonische stijlen zoals Romanesk, Renaissance, Barok en neoclassicisme. In veel kleine steden in Ligurië zoals Borganzo, Bellisimi, Ranzi kunt u de architectuur uit deze verschillende periodes bewonderen. Geniet van de indrukwekkende gevels van de paleizen zoals het Koninklijk Paleis in Genua en de kostbare collectie schilderijen. Een bezoek aan Cervo, Portofino, Cinque Terre, Valoria en vele andere plaatsen is erg de moeite waard. Ook zijn er meer katholieke kerken per hoofdstad in Italië dan in elk ander land en Ligurië heeft veel mooie kerken om te bezoeken.

Ontdek Ligurië met kunst

Een groot aantal kunsttentoonstellingen, kunstgalerijen voor moderne kunst, theaters – ontdek Ligurië vanuit een artistiek oogpunt

Bezoek Genua, niet alleen de hoofdstad van de regio, maar ook het belangrijkste centrum voor kunst in Ligurië. Ook erg aanbevolen, is een bezoek aan het kunstenaarsdorp, Valoria (Imperia). Hier vindt u door kunstenaars uit heel Italië met de hand beschilderde ingangen, deuren en hekken. Elk jaar, gewoonlijk tijdens het eerste weekend in juli, komen Italiaanse kunstenaars hier bij elkaar om meer deuren te versieren. Ligurië heeft een groot aantal lokale en internationale beroemdheden die bekend zijn om hun talenten, kunst, filantropie of ontdekkingen, zoals Christoffel Columbus of Alfred Nobel. Vandaag de dag kunt u de geboortehuizen bezoeken, hun kunstwerken bekijken of de monumenten en musea bezoeken die voor hen werden gebouwd. Kom meer te weten over de Ligurische literatuur en beroemde schrijvers, zoals Annie Hawes, die haar levenslange droom vervulde en naar Ligurië verhuisde en met passie schreef over haar belevenissen daar.

Kom alles te weten over de Ligurische cultuur!

Italianen worden gezien als erg gastvrije en warmhartige mensen en zij komen vaak bij elkaar in groepen. Zelfs de Italiaanse architectuur moedigt dit samenkomen aan – het hart van het dorp of de stad is gebouwd rond de Piazza met de kerk waar mensen vaak in de avond bij elkaar komen voor een vriendelijk praatje. Ook zijn de meeste dorpen, die teruggaan tot in de middeleeuwen, nog steeds erg goed onderhouden. Italianen hebben een rijke traditie wanneer het om eten gaat, voor hun is het niet alleen voeding, maar ook een van de meest plezierige dingen in het leven. Families komen vaak bij elkaar om samen te eten en geen enkele regio in Italië eet dezelfde dingen als de naburige regio, omdat iedere streek zijn eigen specialiteiten heeft. Ligurië is beroemd om zijn olijven – olijfbomen vormen nog steeds een van de belangrijkste bronnen van inkomsten.

Ook is Ligurië erg beroemd om de traditionele feesten (Sagre) en historische evenementen. Sagre vinden meestal plaats van mei tot oktober waarbij dorpsbewoners verschillende heerlijke dingen klaarmaken, muziek spelen en dansen tot laat in de nacht. Maak gebruik van de gelegenheid om een Sagre te bezoeken, u zult zeker onder de indruk zijn! Ligurië bezoeken, is leuk voor de hele familie – er zijn veel interessante plaatsen om te ontdekken, veel verschillende sporten en meer dan genoeg ontspanning.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.