Type of accommodation

More options

Diano San Pietro

Borganzo

Borganzo

Diano San Pietro, Imperia

Feest zoals in de Middeleeuwen

Beleef het leven van de olijfboeren in de Diano Vallei

Reistips

Reistips

Er is een oude brug uit de 17de eeuw in Borganzo.

De parochiekerk delle Nativita di Maria Vergine in het dorp Borganzo dateert uit de negentiende eeuw en het biedt onderdak aan een altaar door Antionio Brea uit het jaar 1518.

Het Oratorio di San Giovanni Battista is een privé-kapel die aan de Ardissone familie toebehoort. Een deel van de muur dateert uit de 13de eeuw.

U kunt in het dorp een goed restaurant vinden (Paolo e Maria), waar lokale Ligurische gerechten op het menu staan.

Festivals, festivals, festivals. ‘Sagre’ met heerlijk eten en muziek. Tijdens deze festivals, kunt u opgaan in het oorspronkelijke leven van de Ligurische olijfboeren. Borganzo is erg bekend in de regio om de mooie festivals met eten, dansen en muziek. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. De festiviteiten worden met regelmaat tijdens het weekend gehouden op het dorpsplein, met een wisselend programma tijdens het hoogseizoen van juni tot september, er is bijvoorbeeld de Sagra della polenta e del cinghiale op 30 juni en de Sagra delle trenette al pesto tijdens het laatste weekend in juli.

Geschiedenis

Geschiedenis

In de Middeleeuwen behoorde deze regio toe aan het district Clavesana tot het verkocht werd aan de Republiek Genua. In deze tijd viel Diano San Pietro, en daarom ook Borganzo, onder het bestuur van de parochie van de San Nicola kerk in Diano Castello. Genua vormde de Communitas Diani uit de verschillende dorpen in de hele vallei en daarbij hoorden ook Diano Marina, Diano Arentino en Diano Castello tot in 1797 toen de vallei en daarom ook Diano San Pietro samen met Borganzo en Roncagli, weer deel kwamen uitmaken van de Ligurische Republiek.

Van 1859 tot 1926 viel de vallei onder het soevereine staatsbestuur van Imperia/Porto Maurizio tot in 1923 toen verschillende dorpen die tot de gemeente behoorden in opstand kwamen tegen de onderdrukking en werden opgenomen in het gemeentelijke district Diano Marina. Diano San Pietro werd weer een onafhankelijke gemeente in 1925.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Diano Borganzo maakt deel uit van de gemeente Diano San Pietro in de provincie Imperia in Ligurië. Volg de A10 afslag vanaf de snelweg richting San Bartolomeo al Mare, dan via de SS1 kustweg in westelijke richting naar Diano Marina en van hieruit volgt u de borden richting Diano San Pietro / Diano Roncagli.

Diano Borganza ligt op ongeveer 2,33 kilometer afstand van het centrum van de gemeente Diano San Pietro.

De volgende dorpen maken onderdeel uit van Diano San Pietro: Borganzo (2,36 km), Camporondo (2,6 km), Moltedo (1,34 km), Roncagli (3,86 km), Trinita’ (1,75 km) en Trucci (2,30 km).

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46