Type of accommodation

More options

Dolcedo

Bellissimi

Bellissimi

Dolcedo, Imperia

Een dorp genoemd naar een oude familie van baronnen aan de voet van de Monte Faudo

De Belisciai houden van hun kleine dorp en gedichten

Reistips

Reistips

Er zijn elk jaar heen verschillende evenementen die zeer de moeite waard zijn om bij te wonen, zoals het ‘Concorso Poesia’ dat ieder jaar plaatsvindt begin augustus op het Piazza della chiesa in Bellissimi en wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een mooi festival.

De ‘Chiesa di Nostra Signora della Misericordia’ kerk werd gebouwd in het jaar 1909 op verzoek van de voormalige parochiepriester Don Giuseppe Bellissima.

Wandelpaden door de olijfgroeves, naar de dichtbij gelegen kapel ‘Santa Brigida’ bijvoorbeeld, beginnen in Bellissimi. Wanneer u verder de berg opgaat, dan komt u bij Monte Faudo (1147m), van waaruit u een fantastisch uitzicht over Corsica heeft als het weer goed is.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het dorp werd vernoemd naar de familie van baronnen die zelfs vandaag de dag nog hier woont en regelmatig festivals organiseert onder de leiding van Natalino en Pierangela in samenwerking met de groep ‘Amici di Bellissimi’.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Bellissimi (‘Belisci’ in het Ligurische dialect) is een gehucht in de gemeente Dolcedo in de provincie Imperia. Het heeft 39 inwoners die ‘Belisciai’ worden genoemd.

Dolcedo ligt op ongeveer 2,5 kilometer afstand, het ligt aan de ‘Strada Provinciale SP42 dat Dolcedo verbindt met Civezza.

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46